mi kiedyś ortopeda zdiagnozował gangliona, powiedziął, że nic się z tym nie robi póki mi bardzo nie przeszkadza. Tak mineło z 10 lat. Rok temu odezwał się 2x w ciągu 4 miesięcy, ręką ruszyć nie mogłam przez 4-5 dni. Teraz znowu spokój i oby jak najdłużej.
Mój ganglion na wewnętrznej stronie nadgarstka ma 20 lat. Od robótek ręcznych (haftowanie konkretnie). Rośnie jak haftije dużo i wtedy trochę boli. Maleje jak przez dłuższy czas nie haftuje (mogę robić inne robótki przy których nie wyginam ręki w charakterystyczny sposob do trzymania tamborka). Raz mialam wyciskany pezez chirurga. Dziękuję. Bolało ostro w trakcie i po, bo od razu taki sam odrósł. Jak nie przeszkadza to chyba lepiej zostawic
@Agnicha, u mnie był ganglion usunięty, myśleli, ze będzie ok, ale zespół ciesni się przyletal i pójść nie chce. W.ciesni mnie najbardziej wkurza jak mi palce dretwieja.... Wykręcaja się i tluke naczynia.
Czy domowymi sposobami da się walczyć z bolącym uchem? 5,5-latka się skarży, że boli ją ucho. Z leków, po konsultacji telefonicznej z pediatrą, dałam ibufen, do nosa już bierze sudafed i zrobiłam inhalację z mucosolvanu. U nas rzadko zapalenie ucha, nie znam więc domowych sposobów.
U nas jak pękła błona bębenkowa , trzeba było antybiotyk, płukanie ucha 1 cm wody utlenionej i nasivin. Ból był dopóki nie było ropy. Jak pękło - nowe odrodzone dziecko. Dopóki płakała przed pęknięciem -nurofen i ototalgin, przytulanie i noszenie... Nic mądrzejszego nie wymyśliliśmy... K
My domowymi sposobami zwalczaliśmy zapalenie ucha wodą utlenioną - 3-5 razy dziennie po kilka kropel wlewaliśmy do chorego ucha plus oczywiście nurofen co 8h. Ale u nas było tylko zapalenie związane z przeziębieniem a nie zadne poważne stany jak pęknięcia itp. Nasze leczenie zazwyczaj dluzej trwalo ale woda utleniona pomagala.
Musiałam iść rano na badania krwi, czy cholesterol całkowity 195 przy normie 190 może być skutkiem diety świątecznej?
Można powiedzieć,że jest na granicy normy Też bym pewnie nie powtarzała,no może za jakiś czas. Myślę,że raczej w ogóle trzeba zacząć uważać z dietą,zdrowiej jeść,bo gdyby ta gospodarka lipidowa działała prawidłowo to święta nie święta cholesterol by nie poszedł w górę. Jak poszedł to coś już w organiźmie zaczyna szwankować.
Hascovir maść jak najszybciej, grubo, kilka razy dziennie. U nas 10 latek ma regularnie opryszczkę co najmniej kilka razy w roku. Wystarczy, że rodzęństwo ma katar to u niego pierwszy objaw to opryszczka. I pilnować by łapami nie dotykała i nie drapała, u nas kiedy.s sobie przeniósł to świnstwo na palec.
@Agnieszka82 znajomy opowiadał mi ostatnio, że srebrem koloidalnym zwalczał. Nie pamietam jak to robił, ale może w necie coś będzie na ten temat. Mój mąż walczy zawsze dużymi dawkami wit D.
Pięta obtarta od buta, spuchla, troche boli i jest czerwona (podeszlo ropą pewnie). Nie zaparze tego, bo zapewne bym sie predzej poparzyla. Czym to polac, zeby sie zagoilo?
Brodawkana na dużym palcu u nogi u 7latki. Przechodziła w liceum. Tragicznie się to rozlalo mimo że wypalanie ciekłym azotem i takim specyfikiem jak lakier do paznokci.. Zdzieralam do mięsa i znów smarowalam. Przeszło na zawsze po kąpieli w tatraparku. Ja bym tam z nią nawet pojechała żeby nie ta ciąża.. Ktoś coś?
Komentarz
W.ciesni mnie najbardziej wkurza jak mi palce dretwieja.... Wykręcaja się i tluke naczynia.
K
Też bym pewnie nie powtarzała,no może za jakiś czas.
Myślę,że raczej w ogóle trzeba zacząć uważać z dietą,zdrowiej jeść,bo gdyby ta gospodarka lipidowa działała prawidłowo to święta nie święta cholesterol by nie poszedł w górę.
Jak poszedł to coś już w organiźmie zaczyna szwankować.
Mój mąż walczy zawsze dużymi dawkami wit D.
Mną patyczek do ucha i miejscowo przypalić.
Dziala bez pudła.