Minie tez to mialam, masakra, teraz mam kompletny bezglos. Mozesz mgielke zablocka kupic do inhalacji, albo na goraco tabletkami emskimi tak mi kiedys laryngolog kazal. I nie gadac.
Jak pomóc sobie przy zapaleniu krtani i nagłośni? Laryngolog twierdzi, że minie. Inhalacje z soli zapisał i ssanie czegoś przeciwobrzękowego. Cokolwiek to znaczy. Przeszkadza mi. Kaszel boli w gardle, ledwo dycham a mówienie to koszmar
Zauważyłam ostatnio, że 15-miesięczne dziecko czasem przechyla głowę czy też ucho do prawego ramienia, najczęściej w trakcie gdy chodzi. Co to może być?
Na pewno są jakieś publikacje. Wiem, że są z tym związane specyficzne trudności, ale też takie dzieci odnoszą szczególne korzyści z naturalnego karmienia.
Pod ręką nic nie mam, ale mogę spróbować coś znaleźć.
Ma być po polsku? Może być ciężko. Pewnie po angielsku łatwiej.
Tak, spod dużego palca, broszura, która się wydaje przyzwoita. Oczywiście, jest duża część ogólna o korzyściach z karmienia piersią itp. ale jest też sporo o specyficznych trudnościach, jakie mogą się pojawić przy karmieniu dziecka z ZD.
Zauważyłam ostatnio, że 15-miesięczne dziecko czasem przechyla głowę czy też ucho do prawego ramienia, najczęściej w trakcie gdy chodzi. Co to może być?
Jeśli robi tak częściej niż czasem warto sprawdzić oczy, nasza córka tak wyrównywała problem z oczami.
No właśnie pamietam ze ja zanegowała wtedy.. a ona teraz jęczy ze lokomotive.. dawałam jej imbir w zimie nie mogła pogryźć bo wiadomo , imbir daje czadu ale reakcji uczuleniowym nie było..
Czy jeden z dwóch bliźniaków w brzuchu może mieć za mało wód płodowych? Znajoma mi tak pisze o znajomej która siedzi teraz na karowej Chyba jej się coś pokręciło ..
Czy jeden z dwóch bliźniaków w brzuchu może mieć za mało wód płodowych? Znajoma mi tak pisze o znajomej która siedzi teraz na karowej Chyba jej się coś pokręciło ..
Z tego co wiem bliźnięta dwujajowe mają osobne worki owodniowe..
Moje tez miały osobne worki Bogu dzięki bo w jednym bliźniaki maja ciężko a trojaczki bardzo małe szanse.. ale mieli jedna kosmowke czyli jedno łożysko wiec byli jednojajowi. Ciąża trojowodniowa jednokosmowkowa dokładnie, niby każdy w swoim worku ale chyba ?w pęcherzu płodowym jednym tak czy siak. Czy jakby przebijali to 3 wtedy? O wodach niech ktoś mądry jednak niech się wypowiada
No właśnie pamietam ze ja zanegowała wtedy.. a ona teraz jęczy ze lokomotive.. dawałam jej imbir w zimie nie mogła pogryźć bo wiadomo , imbir daje czadu ale reakcji uczuleniowym nie było..
Jest jeszcze imbir kandyzowany czy taki jakby suszony w cukrze, fajny na drogę można po kawałeczku zajadać. Ja lubię też trzeć na tarce i dodawać do wody z cytryną i miodem.
Komentarz
Wszak teraz sezon...
A ile czasu trzeba tym sokiem? To chyba wieksza ilosc trzeba by miec tych roslinek na podworku?
Znajoma mi tak pisze o znajomej która siedzi teraz na karowej
Chyba jej się coś pokręciło ..