@Elunia ,a przyjmujesz osobno potas? Bo może zwykły Aspargin, by wystarczył, a on jest lekiem... I też 3 razy dziennie po 2 tabletki. Są nie drażowane...
Moja średnia córka( 9 lat)!zaczela dojrzewać... i tu się martwię, czy jest to normalne, ze jedna z jej piersi rośnie szybciej niż druga...przyznam, ze trochę się denerwuje.... czytałam różne doświadczenie i już sama nie wiem.... ma ktoś podobne doświadczenia? Może to być fizjologiczne, czy lepiej iść do lekarza? Dodam, ze drobiu prawie w ogole nie jadamy ( bardzo rzadko) także to nie kurczaki... będę wdzięczna za każda poradę.
To, że jedna pierś rośnie szybciej a druga wolniej to się zdarza i nie ma w tym nic nienormalnego. Co do tak wczesnego dojrzewania to nie podejmuje się odpowiedzi...
tak wiem o nadwadze, ale Z. Je za pięciu a chuda jak patyk... wysportowana itp. Narzeka na ból głowy, miała badania w szpitalu stwierdzono wszystko ok.
tu na forum duże doświadczenie i duża próba statystyczna dzieci - z drugiej strony wakacje, sezon ogórkowy, no i w wątek nie wszyscy zaglądają, niektórzy wcale, inni nie od razu.
bardzo Wam dziękuje, naprawdę rzadko się udzielam, ale już chyba od 2011 roku zawsze uzyskuje sensowne porady bogatego doświadczenia forumowiczów, za trzy tygodnie będę w Polsce to pójdę do pediatry, ale do tego czasu będę tylko lub aż wspierać modlitwa, by wszystko było dobrze -:)
Moje dzieci choruja na cos dziwnego. Goraczka 38,5 przez ok 4 dni, bol glowy i czasem wspominaja o uchu. Po ustaniu goraczki brzydka kupa i wysypka na szyi, plecach i buzi. Zaczelo sie od corki ok miesiac temu, potem dwoje najmlodszych, a teraz dopadlo 9latke. Wirus jakis?
My też to mieliśmy. Znaczy maluchy. Myślałam że jakaś zmutowana trzydniowka. Jozkowi dłonie i stopy później oblazly z naskórka. Małgosi nie albo jeszcze nie.
U nas też dzieci dziwnie wysypane, kark, ręce i głowa (córka narzeka że swędzi czasem), gardło czerwone i wczoraj też gorączka 38,5 u jednej. Myślałam o bostonce, ale dłonie i stopy czyste.
Da się z tym żyć @Spioch Tyle, że wiele pokarmów podrażnia: zielone, ziarnowe, strączkowe. Generalnie tak zwana zdrowa żywność . Piszę to wznosząc Twoje zdrowie koktajlem z truskawek . A co tam!
Na pocieszenie. Teraz czuję się dobrze. Stabilna upalna pogoda sprzyja lepszemu samopoczuciu przewodu pokarmowego. Trudniej jest w porach przełomowych jesień, wiosna, przedwiośnie, deszczowa zima ze zmianami.
A tak jak teraz spokos. Ale też nie przesadzam z surowizną i owocami.
Do marca jadłem wszystko, piłem morze kawy a i piwkiem nie pogardziłem. Teraz próbuje diety i jak na razie czuję się jak błądzący we mgle. Badania kolonoskopia, gastroskopia i USG oraz krew nic nie wykazały. Trochę mnie to uspokoiło. Jednak dolegliwości i niepokój zostały z różnym nasileniem. Dr Google tylko zamącił mi w głowie. Dlatego szukam specjalisty.
Diata u ruch. Każdemu szkodzi coś innego a służy coś innego. I stres nie pomaga a googlowanie różnych chorób które wysyłają cię w trybie pilnym na tamten świat na pewno nie wpływają pozytywnie na samopoczucie.....
Komentarz
I też 3 razy dziennie po 2 tabletki. Są nie drażowane...
Fakt z potasem trzeba uważać. Tylko @Elunia ma ostatnio więcej wysiłku fizycznego...
To, że jedna pierś rośnie szybciej a druga wolniej to się zdarza i nie ma w tym nic nienormalnego. Co do tak wczesnego dojrzewania to nie podejmuje się odpowiedzi...
Zaczelo sie od corki ok miesiac temu, potem dwoje najmlodszych, a teraz dopadlo 9latke.
Wirus jakis?
Czyli to moze byc bostonka? Nawet jesli skora nie schodzi z konczyn?
Tyle, że wiele pokarmów podrażnia: zielone, ziarnowe, strączkowe. Generalnie tak zwana zdrowa żywność .
Piszę to wznosząc Twoje zdrowie koktajlem z truskawek . A co tam!
Na pocieszenie. Teraz czuję się dobrze. Stabilna upalna pogoda sprzyja lepszemu samopoczuciu przewodu pokarmowego. Trudniej jest w porach przełomowych jesień, wiosna, przedwiośnie, deszczowa zima ze zmianami.
A tak jak teraz spokos. Ale też nie przesadzam z surowizną i owocami.
Teraz próbuje diety i jak na razie czuję się jak błądzący we mgle.
Badania kolonoskopia, gastroskopia i USG oraz krew nic nie wykazały. Trochę mnie to uspokoiło. Jednak dolegliwości i niepokój zostały z różnym nasileniem. Dr Google tylko zamącił mi w głowie.
Dlatego szukam specjalisty.
Dieta mocno zmienia komfort życia
I bardzo zalecane jest np. siemię lniane
Dostałam zalecenia skierowanie do chirurga szczekowe.
Wyleczalne to? A bol okropny.