@ola_g - Czy ta osoba przyjmuje HTZ? Co jeszcze znaleziono w badaniu USG? Jaka grubość endometrium? Czy jakieś nieprawidłowości? Jakieś niepokojące objawy? Z jakiego powodu było robione USG narządu rodnego? Trudno pisać cokolwiek nic nie wiedząc o pacjentce. Płyn w macicy może zwiastować jakieś niebezpieczeństwo, ale może być związany z fizjologicznymi zmianami w narządzie rodnym i utrudnionym odpływem treści z macicy wskutek zarośnięcia kanału szyjki.
Warto się w tej sprawie spotkać z lekarzem. Może się okazać, że ten płyn niczego złego nie zwiastuje, ale warto sprawę wyjaśnić, bo bywa on objawem poważnego zagrożenia, wiec warto by to zagrożenie wykluczyć. I przy okazji cytologię zrobić, jeśli nie robiła przez ostatnie 3 lata albo poprzedni wynik nie był idealny.
@Katarzyna, tak właśnie myślę. Czasem zdarzy się maleńkie plamienie (ostatnio nie). Lekkie pobolewanie w tym czasie jest u mnie normalne, ale ostatnio nie jest takie lekkie Za to bóle w trakcie (swego czasu po prostu makabra, żarłam prochy garściami, a ja naprawdę mam duże doświadczenie w bólu;) zelżały. Parę lat temu wyczytałam, że warto przed brać magnez i starałam się to realizować (o ile miałam możliwość), stąd pomysł. Ech, chętnie bym sobie wszystko wycięła ) I tak nie ma zastosowania :P
M. po dwutygodniowym katarze zaczęła się wczoraj skarżyć na ból ucha dałam ibuprom zgniotłam czosnek wsadziłam w gazik i do ucha, spała w czapce rano wstała i mówi że ją nic nie boli
czy to znaczy że infekcja wyhamowała? czy powtórzyć akcję z czosnkiem?
Bym nic nie robiła, bo nie lubię robić więcej niż trzeba. Ale jeśli miałabyś się czuć spokojniejsza, to zapakuj jej ten czosnek na noc znów. Nie pomoże (bo i na co?) ale i zaszkodzić nie powinno.
Nie, teraz prawie całkiem zarosło, to znaczy kości się już prawie zamknęły, wcześniej było można jeszcze takie kółeczko wymacać, że kości się całkiem nie zeszły.
Jest na receptę. Może nawet dentysta wystawić. @Lome - niedobór D3 wpływa na metabolizm. Może się przyczyniać do otyłości. Przy odpowiednio wysokim poziomie D3 łatwiej schudnąć.
Wydaje mi się ze umieram.W nocy mialam ok 40 stopni i dreszcze i majaczylam. Po lekach spada do 38 Wszystko mnie boli.Glowa od dwoch dni nieustannie i wszystkie mięśnie az jecze z bólu. Chwilami wydaje mi się ze będę wymiotowac. Mam zimne i sine stopy. Lydki i uda i kolana tak mnie bolą jakby mialy wybuchnac Czy ja umrę?
@asiao pewno masz "przeziębienie"...jakąś cholerną podłą sztukę, ta co ja miałam teraz była podła, podła i wstrętna...Nawet poszłam do lekarza. Idź też bo może to coś innego.
Komentarz
Płyn w macicy może zwiastować jakieś niebezpieczeństwo, ale może być związany z fizjologicznymi zmianami w narządzie rodnym i utrudnionym odpływem treści z macicy wskutek zarośnięcia kanału szyjki.
Za to bóle w trakcie (swego czasu po prostu makabra, żarłam prochy garściami, a ja naprawdę mam duże doświadczenie w bólu;) zelżały. Parę lat temu wyczytałam, że warto przed brać magnez i starałam się to realizować (o ile miałam możliwość), stąd pomysł.
Ech, chętnie bym sobie wszystko wycięła ) I tak nie ma zastosowania :P
M. po dwutygodniowym katarze zaczęła się wczoraj skarżyć na ból ucha
dałam ibuprom zgniotłam czosnek wsadziłam w gazik i do ucha, spała w czapce
rano wstała i mówi że ją nic nie boli
czy to znaczy że infekcja wyhamowała? czy powtórzyć akcję z czosnkiem?
bo wieczór idzie i nie wiem czy powtarzać kurację?
@katarzyna gdyby to twoje dziecko było to co byś zrobiła ?
dzięki
porostu pomyślałam że nawet jak nie boli to może się tam coś robić na co mógłby pomóc ten czosnek i że to mało możliwe ze tak szybko pomógł
do jakiego wieku mozna usg przezciemiaczkowe zrobic?
Tzn. inaczej - jak teoretycznie jest juz twardawe, ale jednak mozna wyczuc gdzie ono jest, to można spróbowac robić?
miałyśmy przyspieszony termin usg,bo było malutkie, około 1cm.
ale czułaś je ? ze jest miekkie, ze tetni?
Jeśli pytasz o farmakologię, to nie polecam.
norma wit. D 30-60. on ma 17
Ile jednostek i jak dlugo ma łykac?
@Lome - niedobór D3 wpływa na metabolizm. Może się przyczyniać do otyłości. Przy odpowiednio wysokim poziomie D3 łatwiej schudnąć.
Po lekach spada do 38
Wszystko mnie boli.Glowa od dwoch dni nieustannie i wszystkie mięśnie az jecze z bólu. Chwilami wydaje mi się ze będę wymiotowac.
Mam zimne i sine stopy.
Lydki i uda i kolana tak mnie bolą jakby mialy wybuchnac
Czy ja umrę?