U nas cała rodzina przechodzi infekcje wirusową, gardło, kaszel i właśnie osłabienie. Dzieci nawet nastoletnie, które trudno było zagonić do łóżka o 23, śpią po 16 -20 godzin na dobę, właściwie co chwilę i tak od 3 tyg. Czy osłabienie po infekcji może tak długo się utrzymywać, czy mam zrobić jakieś badania?
i my te leki dajemu tez przeciwbólowo,bo widac ze się męczy...........dzis kilka godzin krzyczała....podejrzewam,ze głowa ją boli i uszy i całe ciałko-bo my to z mężem mamy,a cała familia poległa naraz na to samo,plus Mary w bonusie zapalenie uszu i gardła:(
Katarzyna,nie zauważyłam Twojego wpisu mamy elektroniczny termometr dziś w dzień pierwszy raz nam całość połknęła wcześniej nie było temp.,ale chcieliśmy dać przeciwbólowo
Na wszystko.U nas dwa razy na banany ,za każdym razem po żelkach ,oraz sporadycznie po proszku ,płynie jeśli śpi w ubraniu w tym pewnym.Po żelkach dochodzi łzawienie,opuchlizna gardła i oczu.Trzeba prześledzić ostatnie 48 godzin zwykle.
do ucha, mam dość tego term,pokazuje jak chce właśnie mi kolejny czopek wykupkała podałam doustnie i nawet pojadła,a teraz spi. ale ma juz zdarte gardło od płaczu, chrypie
@anulaczarnula,raczej nie powinno się plukac rany po usunięciu,musi tam się wytworzyć skrzep,inaczej może dojść do czegoś takiego,co się zwie "suchym zębodołem ",poczytaj w necie. Mnie stomatolog uczulał,bym nie wyplukiwala ranki.
@anulaczarnula fajnie, że się wyjaśniło, ale chciałam dopisać, że mi kazano nie płukać, a po prostu trzymać w ustach eludril przez pierwsze dni i pamiętam, że pomagało mi smarowanie policzka altacetem w żelu (tylko zmywać trzeba delikatnie bo to zasycha, zmywalam gazikami/wacikami namoczonymi w letniej wodzie nie pocierając mocno) - pomagało i na opuchnięcie i na ból trochę też(choć mentol trochę szczypał i przy wrażliwej skórze może być niewskazane to i tak u mnie się sprawdziło)
Moj chudziutki pieciolatek znowu codziennie mowi ze boli go brzuch :-(
Nie wiem juz co mam zrobic. Na jesieni robilam badania, z krwi, na pasozyty, na nietolerancje, na celiakie ( jedne przeciwciala tylko). Nic nie wyszlo. Dostal tylko debridat na lepsze trawienie ktore mam dawac gdy boli go brzuch :-(
Gdzie mam szukac...? Do jakiego lekarza jeszcze pojsc? Juz sie zastanawialam czy on tasiemca jakiegos nie ma. Jako jedyny z czterech synow jest chudzina. Zupelnie inna budowe ciala ma. Szybciej sie meczy niz starszy gdy byl w tym wieku.
Wychodzi mu regularnie suchy placek naokolo ust- jakby reakcja alergiczna. Tylko nie wiem na co.. Czy brzuch tez moze go bolec jesli ma jakas alergie pokarmową? Czy mozna w tym okresie zrobic jakies testy alergiczne?
Moze tak byc. Ale moja intuicja mowi mi co innego :-( Mlody jest ze wzrostem i wagą miedzy 3-10 centylem podczas gdy bracia Od dziecka byli pow 50 teraz sa w 50. Wazy tyle co 2 lata mlodszy brat. Na jesieni jak bylismy u gastrologa to mial szczeline odbytu ale chyba zaleczylismy bo krwi nie widze. Czesto sie wyproznia. Ze 3 razy dziennie. Czesto ma wzdecia.
Zeswiruje jak nie znajde przyczyny. Juz mi jakies choroby Lesniowskiego krazą w mozgownicy...
Komentarz
Te 38 to jak mierzone?
trochę boję sie odwodnienia
mamy elektroniczny termometr
dziś w dzień pierwszy raz nam całość połknęła
wcześniej nie było temp.,ale chcieliśmy dać przeciwbólowo
Elektroniczny w pupę,czy do czoła?
Pytanie do mam alergikow - co moze dawać takie objawy? Alergia na co?
właśnie mi kolejny czopek wykupkała
podałam doustnie i nawet pojadła,a teraz spi.
ale ma juz zdarte gardło od płaczu, chrypie
Mnie stomatolog uczulał,bym nie wyplukiwala ranki.
Nie wolno 'bulgotac',mozna pozwolić zeby delikatnie obmyć buzie,ale nie żadnego mocniejszego płukania.
Ale suchego zębodołu nie da sie ominąć -ból straszliwy
Nie wiem juz co mam zrobic. Na jesieni robilam badania, z krwi, na pasozyty, na nietolerancje, na celiakie ( jedne przeciwciala tylko).
Nic nie wyszlo.
Dostal tylko debridat na lepsze trawienie ktore mam dawac gdy boli go brzuch :-(
Gdzie mam szukac...? Do jakiego lekarza jeszcze pojsc?
Juz sie zastanawialam czy on tasiemca jakiegos nie ma. Jako jedyny z czterech synow jest chudzina. Zupelnie inna budowe ciala ma. Szybciej sie meczy niz starszy gdy byl w tym wieku.
Wychodzi mu regularnie suchy placek naokolo ust- jakby reakcja alergiczna. Tylko nie wiem na co.. Czy brzuch tez moze go bolec jesli ma jakas alergie pokarmową?
Czy mozna w tym okresie zrobic jakies testy alergiczne?
Please heeeeeelp
Ale moja intuicja mowi mi co innego :-(
Mlody jest ze wzrostem i wagą miedzy 3-10 centylem podczas gdy bracia Od dziecka byli pow 50 teraz sa w 50. Wazy tyle co 2 lata mlodszy brat. Na jesieni jak bylismy u gastrologa to mial szczeline odbytu ale chyba zaleczylismy bo krwi nie widze. Czesto sie wyproznia. Ze 3 razy dziennie. Czesto ma wzdecia.
Zeswiruje jak nie znajde przyczyny. Juz mi jakies choroby Lesniowskiego krazą w mozgownicy...