świetne pomysły - zwłaszcza kalendarz szopka, pozwolicie że podkradnę ?
my mieliśmy w zeszłym roku handmade kalendarz - mikołaja, chłopcy tylko skreślali dni i to i starczało, ale w poszczególnych kratkach były narysowane rożne wspólne czynności w ramach przygotowań do świąt, 5 - czyszczenie butów, pieczenie pierników, kupowanie choinki, dekorowanie choinki, robnienie ozdób
które genialnie prezentują sie na stroiku. Dotychczas wieszaliśmy go pod sufitem na przedpokoju. Nie wiem co bedzie teraz, bo wkroczyła szafa... Bajecznie wyglądał z zapalonymi lampkami. Tworzy klimat. Zdjecie niestety nie oddaje tego.
W tym roku ze starszakami chcę zrobić drzewo Jessego. Gdzieś zawieruszyła mi się fajna stronka, z której chciałam skorzystać. Będę musiała poszperać w necie. A tutaj macie trochę informacji:
Podzielę się pomysłem na świeczki, zdjęć nie mam , to z czasów "sprzed forum" więc wtedy nie dokumentowałam swoich poczynań
Kupiłam wkłady do zniczy ( wychodziły najtaniej cenowo ) , pokruszyłam świeczkę, knot z tą blaszką zachowałam . Wosk roztopiłam dodałam do niego goździki i pokruszoną laskę cynamonu i zalewałam foremki ( takie jak do pierniczków ) wciśnięte w styropianowe tacki po mięsie. Część do silikonowych foremek na muffiny.
Te z foremek do muffin przekładałam potem do papierowych kolorowych foremek, te z pierniczkowych form układałam w małych szklanych świecznikach ( ze sklepu wszystko za 2,90 zł ).
Zapach cudowny No i sama je robiłam
W tym roku znów porobię takie.
Podobnie można zrobić mydełka .
Roztopić np. białego jelenia i dodać to kawę grubo zmieloną ( mydełko pilingujące ) to lawendę lub co kto chce. Fajne na prezent
Komentarz
http://www.domplusdom.pl/blog/szopka-patyczkow-lodach
Ale prościzna
świetne pomysły - zwłaszcza kalendarz szopka, pozwolicie że podkradnę ?
my mieliśmy w zeszłym roku handmade kalendarz - mikołaja, chłopcy tylko skreślali dni i to i starczało, ale w poszczególnych kratkach były narysowane rożne wspólne czynności w ramach przygotowań do świąt, 5 - czyszczenie butów, pieczenie pierników, kupowanie choinki, dekorowanie choinki, robnienie ozdób
które genialnie prezentują sie na stroiku. Dotychczas wieszaliśmy go pod sufitem na przedpokoju. Nie wiem co bedzie teraz, bo wkroczyła szafa... Bajecznie wyglądał z zapalonymi lampkami. Tworzy klimat. Zdjecie niestety nie oddaje tego.
stwierdzam,ze mało twórcza przy Was jestem
">
hmm- a kiedy znajdujecie na to czas...bo ja w takim razie xle go chyba wykorzystuje czy cus?
Super!
Dla wielodzietnych 60zł.
adresik http://sklep.glassflower.pl
Aneczko, wymysle cos i wpasuje Was do Karmelowych jako polecane.