Ja liczę tu na jakieś porady dot. kalendarzy adwentowych dla dzieci
Chcę z nimi tak fajnie się przygotowywać.
na pewno będziemy piec pierniczki (to moja tradycja od kiedy mieszkamy w tym mieszkaniu, czyli od pierwszej ciąży), chcę też porobić ozdoby na choinkę.
Ja tam Basji w żadnej kwestii nie uświadamiałam, ale też dzisiaj się zorientowałam, że jutro to już ostatni dzwonek do robienia ciasta na pierniczki i też gadałam o tym w pracy. @Basja - szpiegujesz u nas?
Ja liczę tu na jakieś porady dot. kalendarzy adwentowych dla dzieci
Chcę z nimi tak fajnie się przygotowywać.
na pewno będziemy piec pierniczki (to moja tradycja od kiedy mieszkamy w tym mieszkaniu, czyli od pierwszej ciąży), chcę też porobić ozdoby na choinkę.
to u nas cukierka wloze moze raz na 1,5 ttygodnia :)mysllam jeszcze o jakis drobnych ozdobach na choinke ktore zmieszcza sie w kieszonce, beda zbierac do koszyczkaa a na koniiec zawiesza
A co ciekawego wkladacie do kalendarzy adwentowych? Ma ktos fajny pomysl?
ja się w tym roku rzucam na przygotowanie uniwersalnych kalendarzy adwentowych dla moich dzieci.
takie z tymi spinaczami, ale na 27 (tyle ma max dni adwent) no i do woreczków, które udziarga mi Mika powsadzam różne słodycze (tafelek czekolady, żelke, ciasteczko, mały batonik, co tam będzie) no i mam jeszcze pomysła, żeby wydrukować na naklejce A4 jakieś obrazki, pociąć je na 22 kawałki (takie niby puzzle), wymieszać i dołożyć do woreczków, coby dzieci miały jeszcze radość z kolekcjonowania, naklejania.
Komentarz
Dzięki Aga
Ja pamiętam Basi piernik. Też już znalazłam przepisy:)
@Basja - szpiegujesz u nas?
http://www.mojewypieki.com/przepis/swiateczny-tort-makowy-z-kremem-waniliowym-i-nuta-pomaranczy
w zeszłym roku wyszedł niebiański.
A może mam nieuświadomiony dar bilokacji
niech zostanie ten Twój dar bilokacji niż moje szpiegostwo
No i nie jest trudny ani bardzo pracochłonny.
Tu jest fajny pomysł
Zrób Aga - pyszny jest, ale go się wstawia dopiero ok 25.11.
ja się w tym roku rzucam na przygotowanie uniwersalnych kalendarzy adwentowych dla moich dzieci.
takie z tymi spinaczami, ale na 27 (tyle ma max dni adwent) no i do woreczków, które udziarga mi Mika powsadzam różne słodycze (tafelek czekolady, żelke, ciasteczko, mały batonik, co tam będzie) no i mam jeszcze pomysła, żeby wydrukować na naklejce A4 jakieś obrazki, pociąć je na 22 kawałki (takie niby puzzle), wymieszać i dołożyć do woreczków, coby dzieci miały jeszcze radość z kolekcjonowania, naklejania.