Mam pytanie o to, czy dziecko objęte ED moze brać udział w zajęciach online prowadzonych dla "jego" lub "nie jego" (tj dla klasy w tym samym wieku) klasy w szkole? Przepisy nic o tym nie wspominają lub nie mogę znaleźć
No właśnie mam wątpliwości, bo przepisy wspominają oczywiście o możliwości udziału dla ucznia i rodzica w różnych formach, ale problem w tym, że wykluczają zajęcia dydaktyczne, czyli po prostu lekcje
Dobre wieści z Sejmu! Przed
chwilą(16.02.2021 16:20) zakończyło się posiedzenie Podkomisji
nadzwyczajnej do rozpatrzenia poselskiego projektu ustawy o zmianie
ustawy - Prawo oświatowe (druk nr 464) (ENM).
Podkomisja przyjęła
zniesienie rejonizacji, zniesienie wymogu opinii PPP. MEN
reprezentowany przez wiceministra Tomasza Rzymkowskiego zobowiązał się
do podniesienia finansowania ED z 0,6 do 0,8 w kolejnym roku
kalendarzowym. Edukacja Polonijna będzie rozwijana w ramach działań
ORPEGu. Proponowane zmiany mają wejść w życie 01.07.2021 o ile zostaną
przegłosowane przez Sejm, Senat i podpisane przez Prezydenta. Dziękujemy posłowi Bartłomiejowi Wróblewskiemu za skuteczne pilotowanie projektu.
@Aneczka08 Wiesz może, jak to się może przełożyć na edukację włączająca.? EW właśnie zakłada rejonizację , choć bardzo cicho i pod mądrymi i chwytliwymi hasłami
Komentarz
Pewnie było, ale czasy się zmieniły...
Przepisy nic o tym nie wspominają lub nie mogę znaleźć
Pytanko mam
Przed chwilą(16.02.2021 16:20) zakończyło się posiedzenie Podkomisji nadzwyczajnej do rozpatrzenia poselskiego projektu ustawy o zmianie ustawy - Prawo oświatowe (druk nr 464) (ENM).
Podkomisja przyjęła zniesienie rejonizacji, zniesienie wymogu opinii PPP. MEN reprezentowany przez wiceministra Tomasza Rzymkowskiego zobowiązał się do podniesienia finansowania ED z 0,6 do 0,8 w kolejnym roku kalendarzowym. Edukacja Polonijna będzie rozwijana w ramach działań ORPEGu. Proponowane zmiany mają wejść w życie 01.07.2021 o ile zostaną przegłosowane przez Sejm, Senat i podpisane przez Prezydenta.
Dziękujemy posłowi Bartłomiejowi Wróblewskiemu za skuteczne pilotowanie projektu.
Wiesz może, jak to się może przełożyć na edukację włączająca.?
EW właśnie zakłada rejonizację , choć bardzo cicho i pod mądrymi i chwytliwymi hasłami