@MonikaN, weź Ty dziewczyno nie drażnij zmęczonych, co? :P @IrenaB, ostatnio to sobie tygodniowe plany żywieniowe w oparciu o Twojego bloga robię. Bo mnie moje żarcie znudziło, wzięłam się więc za Twoje
@MonikaN, weź Ty dziewczyno nie drażnij zmęczonych, co? :P @IrenaB, ostatnio to sobie tygodniowe plany żywieniowe w oparciu o Twojego bloga robię. Bo mnie moje żarcie znudziło, wzięłam się więc za Twoje
Ale ja takie święto, to mam raz do roku, bardzo rzadko przyjeżdzają . Niestety, urok dziadków pracujących.
dzisiaj tarta ze szpinakiem i feta - jak najbardziej jednodaniowo
na jutro gotuje sie zupa pomidorowa, oczywiscie skutek zapytania dzieci drugie danie wedle zyczenia meza - curry, z mlekiem kokosowym i krewetkami, ciemny ryz. Dzieki temu, ze jest zupa, moge curry ossssstre zrobic
A z "ryz, mysz i fasola" sie usmialam. U nas calkiem regularnie na obiad ryz i fasola. Jeszcze regularniej nasza kocica sklada nam swieza mysine na wycieraczce. Juz kiedys pojawily sie zarty, zeby wlasnie do fasoli wkladke miesna dodac...
Komentarz
U nas, co tam powiem, że zjem . Babcia Janka przejęła kuchnie, oj jak mi dobrze, nie muszę gotować .
A jeszcze dziś rozcięłam paluszek, oj jak mi dobrze, nie muszę zmywać .
A dziadek Janka odkurza z wnukiem, oj jak mi dobrze, nie muszę odkurzać .
I poleguję, odpoczywam, spaceruję . Oj jak mi dobrze.
Miód lejesz na moje serce! Dziękuję!
A wiesz, dziś u mnie też kurczak słodko - kwaśny
@IrenaB, ostatnio to sobie tygodniowe plany żywieniowe w oparciu o Twojego bloga robię. Bo mnie moje żarcie znudziło, wzięłam się więc za Twoje
http://przepisyodserca.blogspot.com/
ja na diecie Dąbrowskiej więc surówka z pekińskiej + barszczyk
pomidorowa
kluski kładzione ze skwarkami i kapusta gotowana, kompot wiśniowy
odwrócone ciasto ananasowe
a ja odpowiadam: siekane glizdy.......
..moja mama mnie tak nauczyła
na jutro gotuje sie zupa pomidorowa, oczywiscie skutek zapytania dzieci
drugie danie wedle zyczenia meza - curry, z mlekiem kokosowym i krewetkami, ciemny ryz. Dzieki temu, ze jest zupa, moge curry ossssstre zrobic
A z "ryz, mysz i fasola" sie usmialam. U nas calkiem regularnie na obiad ryz i fasola. Jeszcze regularniej nasza kocica sklada nam swieza mysine na wycieraczce. Juz kiedys pojawily sie zarty, zeby wlasnie do fasoli wkladke miesna dodac...
U nas jak zawsze jednodaniowo.
Ziemniaki, duszony królik, fasolka szparagowa i marchewka z groszkiem. :-)