Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1959698100101265

Komentarz

• a mnie dziś mąż na randkę zaprosił - bez dzieci!!! pierwszy raz od chyba roku:-)
    idziemy do fajnej włoskiej knajpki.
    Przy dzieciach wykaże się dziadek:-)

tak więc będzie żarełko włoskie, spodnie mi coś luzem wiszą to se pofolguję, a co!
  • juka - dzięki !
    w przyszłym tygodniu zrobię :) wygląda znakomicie :)

melduję że placki ziemniaczane z piekarnika wyszły bardzo dobre, tylko trzeba pamietać o podlaniu oleju na papier na blaszkę, zapomniałam o nim i się poprzyklejały,

Pisałam trochę wyżej jak piekę te placki ziemniaczane i zawsze na papier do pieczenia układam.

@uJa używasz papieru do pieczenia? Wtedy się nie przykleja. Bez papieru już nie piekę, bo własnie, to co mi w plackach ziemiaczanych przeszkadza, to ten smak oleju dlatego smażone placki nie dla mnie.
    dałam papier i do papieru się przykleiły :/ i potem nie mogłam ich oderwać

mam taki olej w sprayu wystarczy "pofukać" nic się nie przykleja a olejem nie czuć :)
    naspenym razem tak zrobię

ale ale zakupiłam żeberka i w tygodniu robię to coś co Juka polecała :)
  • rozki z ciasta francuskiiiego ze szpinakiiem i feta
  • Po jaglanym tygodniu pojawily sie dzie na stole: tortille, pasta z groszku i gorgonzoli, guacamole, trzy rodzaje sera, pieczone pieczarki, frytki z marchewki, salata, avokado, szczypior, losos wedzony i krewetki :) Wszystko popite znakomitym bialym winem z Nowej Zelandii.
  • to ciekawe

w sumie to potrawka + agrest musi być fajne w smaku

u nas dziś pomidorowa, zapiekane ziemniaki z boczkiem i babeczki czekoladowe z malinami

• Wczoraj pomidorowa,zapiekane cukinie z mozarella i papryka a dzis mielone,ziemniaki i groszek z marchewka.
  • Wczoraj schabowy, bob z masełkiem, kalarepka z masłem i bulka tarta, ziemniaki. Dziś to samo tylko zamiast ziemniaków - kopytka.

• Rosół z wczoraj, placki ziemniaczane z sosem czosnkowym. 
  • edytowano stycznia 2013
    Zupa-krem Boreasza z grzankami czosnkowymi na masełku. :D
    Aha i leniwe. :D
  • ale taki agrest ze słoika to może być? Taki kompotowy
    Tak może być. 
    Własciwie z innego nie robiłam.  
    U nas lubią z rodzynkami.
  • U nas barszcz ukraiński.

• mniam, aż szkoda że się nie zaprosiłam ;-) 

wiele nie gadaj to tylko pól godziny do Ciebie! :D 

• Nie uwierzysz 10l.gar prawie ugotowałam ,prawdziwie z kapustą i fasolą. 
    Mama chora to na 2domy działam. 
    Ale jeszcze zostało.
    ;)
  • Dwie czerwone zupy - pomidorowa z makaronem i barszczyk z  fasolami :) do wyboru.
  • Cebulowa, mrr. Bardzo lubię.
  • Pieczarkowa z natką. 
  • odsmażane kopytka ze smażoną kiełbasą i m izeria
  • Rosol prawdziwy, do niego kluseczki szpikowe (te akurat od rzeznika, bo ich robienie, to masakra).
    Schab pieczony, faszerowany, sos, ziemniaki, duszone warzywa (brokul, kalarepka, marchewka itd.), salatka z selera z jablkiem i rodzynkami. Bialy sernik smietankowy. Niedziela.

Wczoraj i dzisiaj zapiekanka "meksykanska", dzisiaj w dodatku popchnieta zapiekanymi bagietkami z serem.

Na jutro robie szkodnikom krokiety z miesem i pieczarkami oraz z kapusta i pieczarkami (czesc mam nadzieje zamrozic). Jak nie padne, to bedzie jeszcze barszcz.

Generalnie nam kuchnia w tym tygodniu kuleje, ale nie mam czasu, nie mam weny (Dabrowska...) i lodowka pelna poimprezowych resztek, ktore trzeba zuzyc na cito.
  • Kugiel - z linku od Juki
    dobry był ale bez rewelacji :)
  • kreseczka z nad "ó" ci uciekła ;)
  • wczorajsza jaglanka z warzywami i odrobiną kurczaka, tylko doleję jeszcze przecieru pomidorowego więcej. Jest pyszna i kolorowa, trochę lata na talerzu :)
  • Rosół z królika. :-)
  • zupa gulaszowa
  • zapiekanka makaronowo,-mięsno, warzywna, surówka z kapusty, ogórkowa
  • Wczorajsza pieczarkowa.

Jaglanka+kotlety mielone+buraczki.

Mniam
    <:-P
  • kasza (jęczmienna) bitki z polędwicy z sosem i warzywami

Savia - bo Ty z królikami za pan brat - potem robisz potrawkę do tego króliczego mięsa?

i jak jeszcze można królika przyrządzić? widziałam tuszkę z królika w Biedronce więc pytam

• Ryż z sosem pomidorowym. 
  • ziemniaczki duszone...gulasz...a moje chłopaki lat 9 i 6 dwa rodzaje surówki zrobiły( bo z resztek co w domu pozostały)  marchew+kapusta modra i druga wersja: marchew i kapusta włoska...smaczne :) 
  • zupa cebulowa z przepisu Chabrówki
    tylko strasznie słodka wyszła
    tak ma być?
  • ale wczoraj zaszaleliśmy i była zupka z ziemniaczków marchewki i groszku na kawałku karkówki - zabielana....a na drugie.....mmmmmm po naleśniku z bita śmietaną i orzechami!!!!!!!!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.