Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1108109111113114265

Komentarz

• Naszlo mnie i dzisiaj kotleciki rybne - tylko mysle, jaka salatke?. Wczoraj  zgrillowalam kurczaka, podalam z ziemniaczkami i pomidorami z cebulka. Ale chlopaki wcinali!!!
  • wczoraj

spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów i fasolka szparagowa z własnego ogródka z bułką tartą

na kolacją bób gotowany z masłem i  ..... domowe gofry z bitą i malinami

kocham lato!

acz dziś pada deszcz

[-(
  • do wyboru:
    kalafior, fasolka i marchewka z sosem, grillowana papryka, pomidorami, oliwkami, rucola itd.
    placki z jablkami (orkiszowe i bezmleczne)
    niech maja dzieci radoche, ze mama dzisiaj w domu
  • Makaron razowy z kurkami, szpinakiem i pomidorami. 
  • Kopytka eko- z właśnych ziemniaków ;) w zasmażce z cebulki i kiełbaski z dzika
    plus surówka też eko, rukola, ogórek, rzodkiew,oregano,cebulka.

• Zupa brokułowa i łazanki z kiszoną kapustą i kiełbasą z dzika - własnoręcznie robiona  :)
  • Skromnie - kasza gryczana z omastą i kilka tegorocznych jabłuszek. Pyszne to było =P~
  • Buraczkowa-na skł.wyłącznie z ogródka
    =D>
  • całą furę fasolki z ogródka od taty z masełkiem i bułeczką mniam :)
  • a na jutro mam botwinkę też z warzywnika tatowego :)
  • Dziś obiad zrobił mąż,usmażył klopsiki ...
     A że stwierdził ,że obiad był za suchy wykorzystał wczorajsze leczo co zrobiłam z resztek w lodówce.
     Dodał te klopsiki do lecza,wszystko podgrzał a mi smakowało bardzo.
    :)
  • a teraz wcinam michę porzeczek....z tym, że z cukrem!!!!!w sezonie wprost nie mogę się
     pohamować , by choćraz zażyć takiej uczty :)
  • No właśnie u nas też fasolka już jest,tylko nie wiem, czy już do zerwania
    :-S
  • MAKRELA!!!!! Maz zlowil 10 ladnych:) Juz sasiadow obdzielilismy i wczoraj nasza nowa sasiadka wpadla z pysznym curry z ryby:) A dzisiaj bedzie makrela z grilla:)
  • mniam!!! Swieza makrela, Draconessa dawaj adres... albo rzeczywiscie pytaj, czy obok nie ma jakiejs wolnej dzialki...

Fasola (czarna i biala pomieszane) w formie feioady dla biednych (znaczy bez swinskiego ucha i podobnych delikatesow), jaglanka i salata.
  • Ziemniaki zasmażane+zsiadłe mleko i kalafior.
  • o nie nigdy więcej świeżej makreli
    raz kupiłam w rybnym i usmażyłam
    co to za smród rybi był, nie mogłam przez tydzień patelni domyć, ani sodą ani octem, ani wygotowywanie
    a chałupy dowietrzyć to już w ogóle

od tego momentu makrela tylko wędzona !
  • edytowano lipca 2013

@Aga ; A przeniesiesz sie do Norwich ? :)

@uJa bo to nie byla nprawde SWIEZA makrela - taka zlowiona ze trzy-cztery godziny wczesniej:) Swiezutka nie smierdzi. Ale wedzona tez pyyyyszna!!!!! Musze zagonic Jima do wedzenia po nastepnym polowie:) A u nas jutro bedzie znow indyjskie jedzenie i indyjskie slodycze - nasza sasiadka juz zapowiedziala, ze przyniesie - az mi glupio...

• @ Bridget  moje ulubione!!!!
  • draconessa - jatrzysz  :P  
    Zrobimy Ci nalot i bedzie po wpisach :)
  • PRZYJEZDZAJCIE!!! Fajnie bedzie!!!
  • Czy sie przeniose, to nie wiem, ale nalot to bym zrobila, serio. Anglia jakos typowym celem turystycznym nie jest, ale tesknie bardzo! W dodatku mieszkasz w miescie partnerskim rodzinnego miasta mojego meza, wiec uwazaj, bo moze mu sie pomysl spodobac...
  • :DDDD No, to jeszcze jeden powod, zeby przyjechac:)
  • @Aga, co my sie tu tlumaczyc bedziemy... Zrobimy sobie spotkanie u draconessy, a przy okazji siostre odwiedze! O!
  • edytowano lipca 2013
    No wlasnie. Przyjemne z...przyjemnym:)
  • U nas miało być spaghetti, ale m. po drodze wymyślił rybę, więc jak przywiezie, to będzie, a jak nie ,to jednak spaghetti. A na deser kruche z jagodami-właśnie wyciągnęłam z piekarnika.
  • edytowano lipca 2013
    Pizza i tak prawie od tygodnia :) SLAF w Rynie i wakacje mamypafcia od gotowania, Pafcio zachwycony i my też, może jutro przy niedzieli i pozegnaniu z Mazurami cos innego wymyślimy.
  • Bób z omastą z boczku swojskiego od @Sylwunia. Pomidory z cebulką i śmietaną. Młode ziemniaki z koperkiem i fasolka szparagowa. Jestem w niebie. 
  • Fasolka szparagowa z podsmażoną tartą bułeczką

i zaraz idę zieloną herbatę zrobić, a potem spać, spać, bo znów nas jakiś wirus dopadł

• Pieczarki z jajkami + kalafior - syn wymyśliłl :)

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.