Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1113114116118119265

Komentarz

  • rosół
    kartacze
    naleśniki
    placek zbójnicki
    -wracaliśmy z wakacji i zaszaleliśmy 
    :D
  • a jak kabaczek zapiekany z serem i czoskiem sie robi?
  • Pokrojony kabaczek kładę na rozgrzany olej,i chwilę smażę,potem przewracam i smaruję rozgniecionym czosnkiem,kładę plastry sera i chwilę podsmażam pod przykrytą patelnią lub na piekarnik rozgrzany.Moja teściowa posypuje na koniec świeżą bazylią,ja nie bo ja lubię niezakłócony smak czosnku.Proste i szybko się robi-a w moim domu czas na wagę złota ostatnio...
  • kluski śląskie
  • zdążyłam - że jeszcze dziś :D
  • Pomidorową @Katarzyny - MASAKRYCZNIE PYSZNA!
    Nawet mój niejadek się zajada. O wiele lepsza niż tradycyjna.

    Na drugie jaglanka, marchewka z jabłkiem i kotlet panierowany w bułce pół na pół z lnem (takie cóś w sklepie znalazłam)
  • Pomidorową @Katarzyny - MASAKRYCZNIE PYSZNA!
    Nawet mój niejadek się zajada. O wiele lepsza niż tradycyjna.


    przepis poproszę:)
  • Skończyły się wakacje - witaj jaglanko. I domowe zupy też witajcie.
  • Pyszna pomidorowa z samych malinowych pomidorów z cukinia w talarki i selerem naciowym. Mniam!
    Za chwile jeszcze wstawie pierś do duszenia dla mojego mężczyzny. Podam ja w salatce.
  • Pomidorową @Katarzyny - MASAKRYCZNIE PYSZNA!
    Nawet mój niejadek się zajada. O wiele lepsza niż tradycyjna.


    przepis poproszę:)
    Okazuje się, że nie tak łatwo teraz go znaleźć.
    Robiłam tak jak zapamiętałam: warzywa (włoszczyzna) do garnka z liściem laurowym i zielem ang., ugotowałam, wyjęłam liść i ziele i zmiksowałam wszystko. Do tego oczywiście sól, pieprz, pomidory.
    Idę szukać jak to dokładnie Katarzyna pisała
  • edytowano sierpnia 2013

    Mięso mielone wieprzowo/cielęce podsmażam na oleju, duszę, wkrawam co mi tam wpadnie w ręce, pomidory, cebulę, cukinię i powstaje całkiem dobre danko. Można jeść z ryżem.

    Na deser miksuję maliny z kefirem

    Podaję bez cukru

    Na kolację będzie fasolka, na śniadanie albo na mój obiad lub jutrzejszą kolację chyba zupa z dyni, bo ugotowałam kawałki dyni

    a jutro lub dziś wieczorem chyba przesmażę śliwki i będą powidła do chleba. Chcę je przesmażyć bez cukru, zobaczymy jakie będą...

  • W ogóle teraz zajadamy się chlebami ziarnistymi polanymi olejem lnianym na to pomidorek z cebulką. Pycha
  • Jak zwykle rosół,na drugie żeberka i ogórki z czosnkiem,koprem i jogurtem greckim.
    :)
  • zupa buraczkowa z kaszą jaglaną
    knedle ze śliwkami podsmażone na maśle z bułka tartą i śmietaną z cukrem!

  • Zupa pieczarkowa iiiiii....knedle :-)))
    Z jagodami :-)
  • Zupa krem z dyni (ale smaczna wyszła! dodałam kurkume i odrobinę cynamonu) nawet mój niejadek zjadł!
    Zapiekanka ziemniaczana z wędliną, cebulą, cukinią i papryką.
  • @apolonia rozkręcasz się kobieto! dawaj przepis na tę dynię.
  • @Aneczka08 gdzies zamieszczalas przepis na knedle, możesz raz jeszcze? :) albo wskaż gdzie to było, bo się pogubiłam...

    A będzie ten przepis na pomidorową Katarzyny? :)
  • A ja mam codzienne urwanie głowy z obiadami i nie tylko...od dwóch tygodni poważny remont domu..codziennie trzech- czterech wygłodniałych facetów i my- lekko żarci.. urodzę chyba w kuchni między gotowaniem klusek drożdżowych a żeberkami w sosie...czy fasolką po bretońsku..nie muszę jeszcze się zacisnąć i wytrzymać cały wrzesień..Już myślę co jutro...
  • Kurczaczek otaczany w jogurcie i bulce tartej z ziolami i parmezanem, pieczony w piekarniku. A do tego mlode ziemniaczki i salatka jakas bedzie:) Pyyycha:)
  • ROSÓŁ i pizza.Cieszą się że jutro piątek.Bardzo lubię piątek.







    ....bardzo!!!









    W piątek nigdy nie ma rosołu! 


    a tak poważnie to ja rosół lubię ale nie tak często a u mnie to codziennie by jedli,tym bardziej jak są wakacje i dzieci w domu,i gotuję codziennie dwa dania (bo lubię gotować,żadne tam obowiązki),to tylko zrób im rosołu i zrób rosołu........
  • Jeśli chodzi o piątki..to naturalnie jemy bezmięsne, choćby kotlety z kaszy, czy pierogi, które "cygan i z głodu jadł" ;)
  • Też botwina chodzi mi po głowie..
  • @natalnika dziękuję ale i u mnie tego dostatek...wczoraj z dwuletnią Hanią skubałyśmy jasia..cukini nie przerabiam...pomidory i papryka jakaś kiepsko rosną w tym roku..za to korzenne jak najbardziej :)
    w moim wiejskim zagonku spora różnorodność ;)
  • edytowano sierpnia 2013
    @apolonia rozkręcasz się kobieto! dawaj przepis na tę dynię.
    Zupa krem z dyni

    Na maśle podsmażam cebulę z kawałkami dyni ( akurat miałam dynie Hokkaido ),  zalewam wrzątkiem, dorzucam pokrojoną włoszczyznę i ziemniaki. Dodaję sól, pieprz, kurkumę, odrobinę cynamonu i cukru. jak warzywa są miękkie, blenderuję całość, dodaje serek topiony i trochę  śmietany. 
  • Dzięki orgowej inspiracji u nas dziś dyniowa z tortellini i leczo
    A dzięki temu wątkowi mam gotowe listy zakupów, co zawsze było dla mnie przykrą i nudna czynnością
  • Robię właśnie ruskie pierogi - część do spożycia dziś, reszta do zamrażarki.
    Muszę kupić dynię i nareszcie spróbować tej zupy, jakoś nigdy nic z dynią nie gotowałam :-?
  • w domu mam tylko ziemniaki i śliwki :/
    chyba mnie te knedle nie ominą

    ajć a tak mi się nie chce ich robić
  • flądra smażona, ziemniaki wg Katarzyny (z marchewką, jabłkami, cebulą i majerankiem - zostały z wczoraj) pomidory z cebulką.


    Jak się obudza będzie krupnik
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.