Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1115116118120121265

Komentarz

• AgaAga
    edytowano sierpnia 2013
    chciałam się do czegoś przyznać....

obsesyjnie czytam ten wątek i wyobrażam sobie Wasze obiadowe talerze...

:\">
    @Dorotak. Moje od wakacji takie ;), prawie ze Twoje lokalsy :D, ziomale...
    image
  • jakie piękne:)
    a u mnie dzisiaj zupka warzywna dużo papryki i pomidorów m.in. w środku, zagęszczone ryżem i soczewicą, na drugie danie, twaróg chudy z jagurtem, czosnkiem, kiełkami rzodkiewki, szczypior, koper, papryka suszona posypane ładnie otrębami:) kolacja tuńczyk w sosie własnym, dzieci jadły pierogi z serem polane  sosem toffi
  • Wczoraj chińszczyzna. Cała rodzina jadła pałeczkami. Najmłodsza 4-latka też... na swój sposób ;)

Dziś kupiłam pierogi z malinami - na miłe rozpoczęcie roku szkolnego. :-)
  • będzie jutro zupa grzybowa... albo pierogi z grzybami...
    jeśli szybko podpowiecie mi dobry przepis

gotujesz jarzynową razem z grzybkami drobno pokrojonymi. Wychodzi pychota. :-)

I pycha jest jeszcze risotto. Grzyby dusisz z cebulką, dodajesz sporo czosnku i natki. Łączysz z ryżem gotowanym z odrobiną curry.
  • obiad był w Ikei..... zuoooo wiem, wiem i wstyd mi;-)
    za to na kolację pieczona dynia i własne bułeczki z czarnuszką
  • zapiekanka: cukinia, brokul, marchewka, ziemniaki, cebula, papryka, sos smietanowo-paprykowy z ziolami prowansalskimi i ser zolty, salatka z burakow i ogorkow kiszonych z feta
    jak sie pieknie przestrzennie w lodowce zrobilo ;)

juka, zajrzyj tutaj: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/grzyby/grzybowa_z_warzywami/przepis.html
    cala lista inspiracji: http://www.kwestiasmaku.com/szukaj/wyniki.html?q=grzyby
  • @jukaa a jakie to grzyby?
    Jak chcesz cos na szybko - zrobic sos (cebula + grzyby + smietana + natka pietruszki) i podac z makaronem.
    Jak masz ochote sie bawic - mozesz zostac miom fanem ;) Wczoraj niespodziewanie wyszly mi kotleciki z indyka (filet z piersi) podsmazane na masle, na to plasterek szynki parmenskiej, gesty sos z kurek, troche parmezanu i wszystko jeszcze na 20 minut do piekarnika poszlo. Jutro degustacja.
  • Zrobiłam zupę eksperymentalną...bo miałam parę śliwek. Podgotowałam je w małej ilości wody. Wrzuciłam w to jaglankę ze śniadania z jabłkiem gotowanym, dodałam parę świeżych malin. Nie było złe. Trochę kwaskowate.

I ze wstydem dodaję, że zjadłam to, polewając mlekiem w tubie

:-B
  • kotlety mięsno jaglankowe, buraczki z ogorkiem koszonym, zupa z dyni
  • U nas wspomniane wyzej kotleciki z kurkami, zapiekanak ziemniak- pieczarki - baklazan - mozarella, salata.
    Na deser figi podsmazone na odrobinie miodu z lodami waniliowymi.
  • Maciejka, no, rozpusta po prostu...ale jesteś usprawiedliwiona stanem swoim :P :\">
  • leczo z kabaczka,papryki,pomidorów,kukurydzy z odrobiną kiełbaski.
    :)
  • Wczoraj jaglanka, dziś spaghetti - no dwa obiady zrobione przeze mnie.
  • kasza gryczana i leczo z cukinii mmmmmmm

mogłabym tak codziennie

mogłabym tak codziennie
    to byłaś u mnie na obiedzie czy ja u Ciebie?;:-)

bo u nas dokładnie to samo:-)

mogłabym tak codziennie
    leczo z cukini to sama cukinia czy z papryką tylko więcej cukinii?
  • u mnie cukinia, papryka, pomidory, cebula - czasem z kiełbasą

dziś wyjątkowo bez pomidorów za to z fasolka szparagową bo musiałam ją wykończyć
  • Aneczka - z Twojego przepisu wynika, ze jadłyśmy dokładnie to samo leczo :D

uja - z cukinii to z przewagą cukinii bo sama cukinia jest raczej bez smaku, więc tak jak aneczka pisze, z papryką i pomidorami, cebulą i czosnkiem (jak mam bakłażana to jeszcze jego dorzucam), pyszne jest jeszcze jak się przesmaży w całości z cebulą białą surową kiełbaskę (taką z dużą ilością majeranku) i potem dorzuci resztę

• o tak kiełbasę też przesmażam z cebulą.... (nie biała bo za nią nie przepadam) - majeranek uwielbiam, ale do leczo nie dawałam do tej pory..... nie wiem czemu?!!! ogromny błąd!!!
    dzięki:-)
  • Ogórkowa.
    Kurczak po meksykańsku w tortilach (inspiracja z Lidla)
  • Wczoraj mąż ze starszymi poszedł na spacer i przynieśli piękne grzyby-barszcz z grzybami,mmmmmmmmm,pycha
    :D
  • Pomidorowa z ryżem
    naleśniki gryczane
  • U nas dzis koszmar dietetyka: nalesniki (pocieszam sie, ze pelnoziarniste, orkiszowe) z dzemem truskawkowym (nastepna pociecha - to byl eko-dzem). Na deser melon. Czyli wegiel+wegiel+wegiel...
    Pewnie dzis w nocy przysnia mi sie moje dzieci z krzywymi kregoslupami, bez zebow, z niedoborami...
  • Makaron z sosem pomidorowo-cukiniowym (kolor oranżowy sosiku :) ), posypany kozim serem i natką dla efektu kolorystycznego ;)
  • ziemniaki, jajko sadzone i surówka z pora i jabłka
  • Botwinkowa. Makaron ze szpinakiem.
  • pomidorowa ze swiezych pomidorow, oczywiscie gruntowych :D
    gulasz z cieciorki z warzywami, ryz, salatka z ogorkow
  • przepis na gulasz z cieciorki poproszę:-) @Aga
  • u nas rosół z kury wiejskiej oraz zapiekanka ziemniaczana z ww kurą:-)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.