Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1114115117119120265

Komentarz

• Dziś penne z cukinia czosnkiem cebula i natka.
  • edytowano sierpnia 2013
    Znalazłam coś takiego, próbował ktoś? kusi zdrowiem
    http://www.justmydelicious.com/2013/06/pizza-na-spodzie-z-kalafiora.html
  • rzodkiewka duszona wg @AniaD
    rany, jakie to dobrrrre
  • Hura,ogórkowa na masełku z topionym serkiem z własnoręcznie zrobionego przecieru (musiałam spróbować czy dobry wyszedł bo co bym w zimie jadła...?),na drugie ryż z warzywami,właśnie zaraz nakładam.

.
    :D nie ma dziś rosołu......ale już jutro.................rosół.
  • w domu mam tylko ziemniaki i śliwki :/
    chyba mnie te knedle nie ominą

ajć a tak mi się nie chce ich robić
    ..też od poniedziałku miałam michę śliwek i knedle w planie...ale ...ale jakoś nie szło ich w to ciasto włożyć, za to objedliśmy się śliwkami do bólu i ciasto upiekłam błyskawiczne co by i deserek był :) 
  • a mam pytanie, czy któraś z was robiła może pierogi z malinami..bo mam ich w bród i się zastanawiam czy warto próbować
  • ziemnaki prażone,maślanka i jajko.
  • U nas dziś zupa dyniowa z dyni pieczonej z czosnkiem- pierwszy raz w tym sezonie- no po prostu pyszne:) a na drugie danie obowiązkowe ostatnio na forum- czyli co?.......... tak, knedle ze śliwkami ;)
  • Najlepsze, jakie jadłam, naprawdę pycha były pierogi z malinami i serkiem ricotta
    myślę, ze jakis polski odpowiednik tego sera też będzie ok
  • krem z porow z kalarepka i innych warzyw
    losos pieczony, ziemniaki i surowka z kapusty bialej, taka  totalna klasyka
    ciasto drozdzowe z wczoraj jeszcze dojedli (ciasto to w sumie owoce z ciastem, gruszki i wegierki)
  • Najlepsze, jakie jadłam, naprawdę pycha były pierogi z malinami i serkiem ricotta
    to mi pysznie brzmi..choć ricotty nie mam pod ręką, ...tylko czym ją zastąpić -tak rozsądnie

to mi pysznie brzmi..choć ricotty nie mam pod ręką, ...tylko czym ją zastąpić -tak rozsądnie

przychodzi mi do głowy jakiś serek, twarożek niesłony, "gładki"
    hm
    moze Piątnica?Bieluch? łagodny, w sensie niekwaśny twaróg ???
    ricotta to taki w sumei twarozek dlikatny, wiec chyba opcja z twarogiem będzie lepsza-bo te "gładkie" serki jednak nie ten smak
  • to się da wykonać :) zaraz będę ogrzewać swój własny twarożek i postaram się aby właśnie taki delikatny był :) dzięki @kocia ;
  • Leczo bardzo rozbudowane. A do niego ziemniaki, jaglanka i makaron (raczej do wyboru, niż wszystko na raz). Bo to ostatni dzień na wakacjach i trzeba było lodówkę wyczyścić i inne zasobniki żywnościowe.
  • Poszłam dziś w kuchnię francuską. Na oliwie podsmażyłam cebulkę, resztki papryki żółtej i czerwonej, dorzuciłam cukinię w kostkę, kilka pomidorów w ósemki, poddusiłam chwilę, dodałam tuńczyka, podsuszony ze śniadania szczypior i makaron razowy - i VOILA, obiad podano  :)>-
  • Leczo z jaglanką, krupnik... no i ponieważ kupiłam silikonowe foremki do muffinek to muffinki gruszkowo-waniliowe oczywiście z jaglanką:-)
  • Właśnie wcinam omlet z pieczarkami,a dla rodziny gołąbki;)
  • zupa porowa
    placki z kabaczka z amarantusem (jak robić placki, żeby nie smażyć na tłuszczu - tylko takie mi wychodzą)
    mufinki czekoladaowe z gruszką
  • leczo z dyni i cukini, ziemnieki i sledzik smazony- chrupiacy. Mniam
  • Zupa z kalarepy maślana - debiut - pycha, na drugie danie leniwe gołąbki z jaglanką zamiast kaszy manny. Na deser ciasto fale dunaju - miało być na niedzielę, ale do wieczora nie uchowa się w lodówce  :D
  • Rosól z dużą ilością jarzyn- w poniedziałek pójdą do zmielenia na farsz do naleśników z mięsem z tegoż rosołu też:), potrawka z ryżem brązowym i sałata z jogurtem, pleśniak ze śliwkami, jeszcze drożdżówki z truskawkami się pieką:)
  • Pomidorowa - wszyscy
    kasza gryczana, maslanka, jajecznica z kaszubskich jajek, surowka z kapusty, kaszubskie ogorki kiszone, brokul - danie w calosci lub wybrane fragmenty dla mniej zakatarzonych, ktorzy mieli sile jesc ;)
  • Rosół ,kasza gryczana,sałatka szwedzka (własna),wołowina pieczona.
    :)
  • no dobra jedzie do mnie dynia (chyba nie za duża) - zupę mogę zrobić ale co jeszcze??
  • dynia pieczona z ziołami jako dodatek do mięsa :D mniam !Lubie bardzo.
  • O! o! o!

Albo zapieczona z serem i orzechami włoskimi.... mmmmmm....
    Ja dynię chcę!
  • Bezglutenowa Pizza :-)na deser pieczone jabłka z rodzynkami
  • chciałam się do czegoś przyznać....

obsesyjnie czytam ten wątek i wyobrażam sobie Wasze obiadowe talerze...

:\">
  • Nasze są z żółtego porcelitu. :)
  • edytowano sierpnia 2013
    ciasto dyniowe- też bardzo w porządku, fajny przepis na "moje wypieki"

E.  to do @aneczka08
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.