Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1120121123125126265

Komentarz

• Pomidorowa  :D i  ryż brązowy z leczo.
  • Ja bym tylko, odnośnie smażonych zielonych pomidorów chciała napomnieć - nie idźcie tą drogą... Na wejściu dobre.
  • Kopytka z dyni, polane masełkiem i posypane prażonym słonecznikiem. Mniam. :-)

• kopytka z mięsem od mamy i pizza -  mój wyrob
    O mamuniu......... a ja rozważam jak te kopytka mięsem nafaszerować :-?
  • @Savia

dawaj przepis na te dyniowe cuda :)
  • @Savia

dawaj przepis na te dyniowe cuda :)

Ano... normalnie, jak kopytka z ziemniaków,

tylko zamiast nich dynia blue hubbard. :D

image
  • A z innej nie wyjdzie?

Tutaj dynia jeszcze nie tak popularna i nie ma tylu jej gatunków... :(

• A z innej nie wyjdzie?

Tutaj dynia jeszcze nie tak popularna i nie ma tylu jej gatunków... :(

Inne za rzadkie. Można zrobić kluski kładzione, też smaczne. Blue hubbard jest sucha jak wiór po upieczeniu.

No właśnie, nie napisałam. Dynie się piecze w 200C aż da się wbić widelec. Piekę w kawałkach. Potem na stół i stygnie. Następnie zdejmuję skórkę i mielę.

• edytowano października 2013
    Te z hokkaido były świetne, bo ona po upieczeniu jest dość sucha.
    Dzięki. :-) Muszę spróbować.

Ważne by dyni nie przepiec, by była al dente.
  • Kopytka z dyni, polane masełkiem i posypane prażonym słonecznikiem. Mniam. :-)

nie, po prostu nie.

Ja tego nie wytrzymam. Żeby takie zdjęcia wrzucać!! To skandal!

Proszę mi te kopytka natychmiast, NATYCHMIAST teleportować...!

:((

• Proszę mi te kopytka natychmiast, NATYCHMIAST teleportować...!

Toż wysłałam Ci wirtualnie :P Jak sie wczujesz to i zapach i smak dojdzie. :-)
  • Zagadka, co dziś jedliśmy na obiad?
  • Buraczki, robiłam dziś w słoiki, ale sporo zjedliśmy od razu. :D 

• Proszę mi te kopytka natychmiast, NATYCHMIAST teleportować...!

Toż wysłałam Ci wirtualnie :P Jak sie wczujesz to i zapach i smak dojdzie. :-)
    ależ sobie grabisz:P
    a co mam ugryźć? ;(
  • mam kawłek upieczonej dyni, miały być z niej kluski/kopytka ale jest bardzo wodnista, co z niej mogę zrobić?
  • To i ja się dziś pochwalę, a co!

Zupa krem z dyni (oczywiście z jaglanką!) przyprawiona curry i posypana prażonym słonecznikiem.

[@Savia, Twoje zdjęcie było inspiracją:P tylko mnie się kopytek lepić nie chciało:P]
  • będzie: ryba pieczona, albo uparowana do tego moja wariacja na temat risotto z warzywami
  • u mnie wczorajsza pomidorowa i ryż z jabłkami
  • naleśniki z dżemem, juz z miesiac nie było u nas :)
    jaglaną kaszę kupiłam i z papryką zrobię w sosie pomidorowym
  • naleśniki z kapustą i grzybami
  • będzie: ryba pieczona, albo uparowana do tego moja wariacja na temat risotto z warzywami
    Nie to, że się chwalę, czy coś, ale jakby któraś szukała pomysłu na inne podanie warzyw na obiad - to mój ryż z nimi wyszedł dziś naprawdę przepysznie!

=D>
  • Na kolację z małżem właśnie tworzę klasykę bakłażany zapiekane w pomidorach. A tu małż dzwonił, że w firmie jadł leniwe. Ale wymogłam na nim, że spróbuje...  [-(
  • spaghetti kukurydziane ze szpinakiem :-)
    Nie to, że się chwalę, czy coś, ale jakby któraś szukała pomysłu na inne podanie warzyw na obiad - to mój ryż z nimi wyszedł dziś naprawdę przepysznie!

=D>
    no to dawaj przepis:)
  • Pieczoną dynię, pieczoną brukselkę i pieczony czosnek, ziemniaki z wody, surową paprykę i ogórki kiszone - czyli resztki lodówkowe. Zastanawiam się nad dorobieniem sobie brukselki :))
  • U nas jest zwyczaj, że jubilat bądź solenizant zamawia u mnie obiad - Antonina zażyczyła sobie szarych klusek. Mąż wczoraj obrał pełen sześcilitrowy garnek ziemniaków i... zjedli prawie wszystko, odrobina częka, aż mąż wróci. Już się boję, w czym będę gotować jak podrosną!  X_X
  • Zupa Stefana
    i zapiekanka ziemniaczana w piekarniku na  kolację 

P.S. Zróbcie mi ktoś na urodziny sagan szarych klusek! 
    :x
  • @hipolit, a masz urodziny wtedy, gdy jestem w Gł-cach? 
  • @Skatarzyna
    Mam urodziny 26.XII 

Ależ szybko zatrybiłam z tym "Gł-cach" :)) o matulu :D
    Nie wiem czemu MonikaN kojarzyła mi się z rejestracją O*L  :)), przecież nawet opierdziel dostałam za opinię o kierowcach z sąsiedniego miasta :))

• No, to jak będziemy tam na święta, to mówisz-masz!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.