Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1127128130132133265

Komentarz

• No przepis to taki na oko ;) Normalnie robie z ryzem/jaglanka i miesem mielonym, dzis zaryzykowalam podwojnie i zrobilam (z ponoc starodawnego przepisu) z ziemniakami gotowanymi, podsmazanym boczkiem i cebulka. A ze mialam troche prawdziwego twarogu jeszcze troche po swietach, to tez go dodalam i wyszlo nadzienie ala pierogi ruskie.
    Wszystko zawinac w liscie kapusty, ukladac w brytfannie, troszke podlac woda, polac oliwa i zapiekac godzine gdzies w 175-200°C. I najlepiej zostawic to tak w piekarniku az do wystygniecia, zeby lepiej doszly (jesli robi sie dzien wczesniej). 
  • Dziś była gęś, kasza i ulubiona surówka naszych dzieci: czerwona kapusta z pomarańczami i rodzynkami. :-)
  • Dziś była gęś, kasza i ulubiona surówka naszych dzieci: czerwona kapusta z pomarańczami i rodzynkami. :-)
    u nas też lubią tę kapustkę.
  • A ja zaczelam dzis kaczke w pomaranczach piec, ale tak dlugo to trwalo, a wszyscy byli glodni, ze w koncu dalam pstragi i lososia z patelnii, ziemniaki, do tego roszponka z feta i pomidorami. Kaczka zostala na pojutrze, jutro wycieczka i jedzenie gorskie :)
  • szynka z dzika.ziemniaki.borówki.
    :)
  • polędwica wołowa w jabłkach z pieczonymi ziemniaczkami i rozół z kaczki
  • Gulasz z sarny. Pitta. Salatka.
  • jakie szalone obiady macie:
    gęś, polędwica wołowa, szynka z dzika, kaczka w pomarańczach, gulasz z sarny, pstrągi, łosoś

fiu fiu ;)

a u nas zwykła ogórkowa i schabowe na parze :D
  • @uJa ; Ogorkowa i schabowe to delikatesy!!! Ale mi smaka narobilas!!!!
  • jakie szalone obiady macie:
    gęś, polędwica wołowa, szynka z dzika, kaczka w pomarańczach, gulasz z sarny, pstrągi, łosoś

fiu fiu ;)

a u nas zwykła ogórkowa i schabowe na parze :D
    jak na parze,to już nie takie zxwykłe  ;)
  • leczo z resztkami golonki z wczoraj, z ryżem + sałatka zwana piracką przygotowana przez najmłodszego członka rodziny. UWAGA w Sałatce piracki dodatek to marchewka - nie pytajcie dlaczego, to podobna wielka tajemnica :D

• golonka, z chrupiaca skorka i mieciutkim mieskiem :D
  • A u mnie swinia pieczona z dodatkiem wschodniego rodu ingrediencjyj... z salatka i ryzem. JUtro bedzie kura z patelni, doprawiona orientalnie, z ziemniakami, bo chlopaki chca. Duuzy bukiet warzyw do tego :) Sarnina zas bedzie w miodzie dopiero w czwartek :(
  • maz mowi, ze zdazy zarezerwowac bilet :D
  • To niech dziala!!! :D
  • Duszona jaglanka z cebulą, czosnkiem i dynią.
  • leczo z resztkami golonki z wczoraj, z ryżem + sałatka zwana piracką przygotowana przez najmłodszego członka rodziny. UWAGA w Sałatce piracki dodatek to marchewka - nie pytajcie dlaczego, to podobna wielka tajemnica :D

Sałatka piracka z marchewką wymiata.
  • Gulasz z dyni z soczewicą!
  • zupa cebulowa - moj debiut
    oraz pesto z migdalow z makaronem plus dodatki z serii "nawinie"
    do pesto wlazlo - migdaly, orzechy wloskie, suszone pomidory, w cholere czosnku, oliwa, sol oraz reszta zielonej pietruszki.
    mniam!
  • @Maciejka ; Dla Twojego Meza ( i dla Ciebie tez :) ) Kaczka i gulasz z sarny:)
  • No, wybierzemy sie kiedys do Was :D
  • @jukaa... ciąża :-P?
  • no albo jaglanka, albo buraki! 
    ja też buraki z tego zestawu wybieram :D
  • @Maciejka ; Zapraszamy! A Maz chcialby sobie moze do sarenek postrzelac? Bo bylaby taka mozliwosc:)
  • Ha, ha, mam nadzieje, ze nie, bo czasem na mnie per sarenko mowi :))
  • U nas jutro sandacz z patelni (jeszcze z wigilijnych zapasow zamrazalkowych), jaglanka z warzywami i surowka z selera.
  • Doprecyzujemy jemu, ze chodzi o takie futrzaste:))) Z baaaardzo wlochatymi nozkami :D
  • wiesz, w ciazy jestem i hormony wariuja, wlosy na potege rosna... X_X
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.