Moze szaszlyki owocowe? Albo po prostu ladnie pociete owoce w kubeczkach? ( w Lidlu itp mozna calkiem tanio kupic pakowane po 50 szt kubeczki plastikowe).
U nas dzis ostreee tajskie czerwone curry. A na jutro mielone z salatka: W piekarniku podpiec pokrojone warzywa (cebula, papryka, cukinia, pieczarki itp) z oliwa, octem balsamicznym i tymiankiem. Do tego dodac swieze warzywa, np. pomidory, ogorek oraz drobno pokrojona fete. Jako baze wzielam fasole i kukurydze, ale moze byc tez soczewica, a nawet jaglanka B-) Dodac swieze ziola, wymieszac i jesc
do niej ziemniaki ze skwarkami - tak się jada botwinę w pyrlandii
i chciałam zgłosić protest to zdjęcie 2 strony temu to nie botwinka (zupa ciepła) tylko chłodnik był (też zupa na zimno i z botwinki, acz na jogurcie, kefirze)
Młode ziemniaki z koperkiem i fura sałaty z pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i sosem vinegret. Dla spóźnialskich (czyli mojego męża) zupa szparagowa.
Kalafiorowe kotleciki z curry (moje nowe odkrycie - pyszne!), ziemniaki z koperkiem (niestety niemłode, ale na jutro mam już młode) i sałata własnoręcznie uhodowana z musztardowym vinegret.
@uJa, do makaronu dzielę truskawki na pół - pół blenderuję,pół kroję w ćwiartki. Makaron obsypuję ćwiartkamii oblewam "śosiem";-) Wybrani, co mogą krowę dostają czasem jeszcze pfu niezdrowej kwaśnej śmietanki do tego albo (jak jest na bogato:P) serka mascarpone
a ja dziś się dorwałam do truskawek, więc mam tę jaglankę zmiksowaną z miodem i truskawkami i właśnie takim sosem j.w. Jami i bez krowy dobre:D
ja nie wiem jak Wy wyzywacie na takim zarciu... u nas truskawki to i owszem.. w duzych ilosciach..ale to jako drugie sniadanie... no ewentualnie pod kolacje podejda... ale na obiad? bunt by byl na pokladzie.. moj wlasny zoladek przewodzil by temu buntowi...albo ziemniaki i salata... z domu by mnie mmoj wyrzucil
juz mowilam.. m nie tknal pierogow z truskawkami ktore pieczolowicie lepilam... ale ja go rozumiem bo mialam ochote a jjak przyszla pora obiadowa to marzylam o kawalku miesa albo zupie jakiejs... nalesniki on zje slodkie predzej niz ja... ja lubie wytrawne na obiad
Komentarz
Makaron z truskawkami, mniam!
Na deser czereśnie, kolejne mniam!
W piekarniku podpiec pokrojone warzywa (cebula, papryka, cukinia, pieczarki itp) z oliwa, octem balsamicznym i tymiankiem. Do tego dodac swieze warzywa, np. pomidory, ogorek oraz drobno pokrojona fete. Jako baze wzielam fasole i kukurydze, ale moze byc tez soczewica, a nawet jaglanka B-) Dodac swieze ziola, wymieszac i jesc
botwinka zupa znaczy
do niej ziemniaki ze skwarkami - tak się jada botwinę w pyrlandii
i chciałam zgłosić protest to zdjęcie 2 strony temu to nie botwinka (zupa ciepła) tylko chłodnik był (też zupa na zimno i z botwinki, acz na jogurcie, kefirze)
8-}
obie uwielbiam
miksujecie truskawki? kroicie? ugniatacie?
Mafja u nas makaron z owocami albo ryz z owocami, to ostatnio ulubione danie Jasia.
Super tez jest wersja: truskawki w plasterki, banan, nektarynka oraz makaron ze smietana.