a u nas dziś będzie obiad na bogato, dla chętnych wątróbka lub flądra smażona, ziemniaki z wody, cebulka smażona na maśle, surówka z kapusty i pora, świeże i dojrzałe pomidory w ćwiartkach.
ja mam za to fazę na pomidory. Sezon jest, w warzywniaki naprzeciwko są przepyszne, kilogram dziennie pochłaniam :-D
To nie obiad ale kupiłam w przecenie chlebki pita wczoraj z ciekawości, dziś zagrzałam na patelni, wrzuciłam resztkę indyka, sos jalapeno z biedronki ze śmietaną i chłopaki zjedli syte drugie śniadanie po piłce nożnej.
gulasz z kaszą, zupy brak, na deser taki niby sernik na zimno kakaowy PS. Czy u Was też tak szaleją ceny pomidorów? U nas po 6 zeta chodzą, chłop w warzywniaku mówi, że tiry z Białorusi giełdę czyszczą i ceny w górę idą. Nie ma jak emabrgo.
@Predikata - nic mi nie wiadomo o szalejących cenach pomidorów. My kupujemy hurtem na przetwory po 1,5 zł za kilo. Ale może to dlatego, że mój mąż jako stały i zacny klient ma na rynku w Konstancinie wynegocjowane duże rabaty? Ostatnio dynie Hokkaido brał za 1 zł za kilogram, a w warzywniaku trudno trafić poniżej 3 zł. A dziś na obiad muszę zużyć brokuła i kalafiora. Jeszcze nie wiem, co z nich zrobię. Pewnie na parze ugotuję razem z talarkami marchwiowymi i cukinią.
U nas z dyniami tez rozstrzal cenowy W auchan 6,99 za szt W Tesco 2 zł z groszami za kg Na targu był maz i stwierdził, ze brzydkie z wyglądu to nie kupił
Komentarz
ja mam za to fazę na pomidory. Sezon jest, w warzywniaki naprzeciwko są przepyszne, kilogram dziennie pochłaniam :-D
Mężu się nabija z mówienia 'schabowy z kabaczka' ;-)
a taki mam dziś dobry obiad i mi sie go robić nie chce...
Uczenie zwie się to lejkowiec dęty.
W tym roku używałam kominków pierwszy raz.
A jutro
Tadammmmmm
Kluseczki dyniowe + dla brzydszej czesci rodziny królik )
PS. Czy u Was też tak szaleją ceny pomidorów? U nas po 6 zeta chodzą, chłop w warzywniaku mówi, że tiry z Białorusi giełdę czyszczą i ceny w górę idą. Nie ma jak emabrgo.
nie mam dziś natchnienia na obiad..
A dziś na obiad muszę zużyć brokuła i kalafiora. Jeszcze nie wiem, co z nich zrobię. Pewnie na parze ugotuję razem z talarkami marchwiowymi i cukinią.
W auchan 6,99 za szt
W Tesco 2 zł z groszami za kg
Na targu był maz i stwierdził, ze brzydkie z wyglądu to nie kupił
mam jakieś czary mary nad nim odprawić żeby nie był gorzki?
(kluski dynniowe były takie se napewno nie do powtórki )