Tak powiedziałam, bo na wszelkie smażone reaguje mi wątroba. Ale fakt, nie mam takiej patelni by mi całkowicie bez tłuszczu poszło... @MonikaN Na jakiej smażysz? Chętnie się nauczę zdrowsze placki pichcić :-)
Tak czy inaczej - wolę pierogi. Uwielbiam ciasto pierogowe! Farsz ma dla mnie drugorzędne znaczenie
@Jadwiga tylko wytlumacz mi czemu jak tak zrobie to wychodzi gumowata. Jadlam kiedys u kolezanki babke, taka z boczkiem. no rewelacja! a u mnie bleeeee
Babka ziemiaczana :x Zwana w naszej rodzinie od pradziada Nagusem Lata nie jadłam Mama i Babcia robiły taka pyszniutka, och ach A u nas w domu tylko mnie to smakuje A ja len jestem i nie robię
@gorzka_czekolada To musi byc regionalne - alez teraz mnie ciekawosc bedzie zzerac. Jak nic, musze zrobic. Zobacz, one tutaj juz to wszystkie jadly!!! A to mozna z jakims sosem podac? czy sos grzybowy bedzie pasowal?
Alez moje przepisy sa proste, tylko nazwy brzmia dziwnie:) I czesto sa 'niewygledne' - dzisiejsze zupelnie niepieknie wyglada ( ale za to smakuje dobrze:) )
Komentarz
Ale fakt, nie mam takiej patelni by mi całkowicie bez tłuszczu poszło...
@MonikaN Na jakiej smażysz? Chętnie się nauczę zdrowsze placki pichcić :-)
Tak czy inaczej - wolę pierogi.
Uwielbiam ciasto pierogowe! Farsz ma dla mnie drugorzędne znaczenie
A dla mnie ważniejsza zawartość niż ciasto.
Na teflonie jakimś super extra!
W prezencie obie dostaliśmy, więc nie wiem co to za typ, nic o nich nie wiem poza tym, że się dobrze smaży na nich.
Jagła drugi dzień.
Jajo
ogóry kiszone
piernik
Byś sie nie chwaliła swoim obżarstwem )
Tylko smaka narobiłas wszystkim
Teraz wszyscy bedą o przepis pytać
Zwana w naszej rodzinie od pradziada Nagusem
Lata nie jadłam
Mama i Babcia robiły taka pyszniutka, och ach
A u nas w domu tylko mnie to smakuje
A ja len jestem i nie robię
U nas dziś pizza domowa
Ostra niczym brzytwa
Dzięki @jukaa za ziemniaczane wskazówki. :-)
Yyyyy....
u nas tak zawsze
lubię rozkładać ziemniaki/surówki/... na dwie miski by nie fruwać z nimi przez cały stół
FO-TY! FO-TY!
Szczególnie tych potraw o skomplikowanych nazwach
Wy @draconessa i @Maciejka macie zawsze jakieś skomplikowane potrawy,
więc koniecznie wrzucajcie foty i przepisy.