Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1181182184186187265

Komentarz

  • Przeczytalam, lypnelam okiem na kocice, a ta zamiast normalnie przyjsc z mruczeniem, zwiala ;))

    W temacie podrobow jeszcze mi sie przypomnialo, ze jakbym miala kiedys okazje, to grasice mam na liscie do sprobowania. Nigdy nie jadlam, a to przysmak kuchni staropolskiej.
  • Grasice to znam z “Bylo sobie zycie“ . Sympatyczna :))
  • No dobra, koniec wywnetrzania sie ;)
    U nas dzisiaj klasyka: ryba pieczona, ziemniaki pieczone, salata.
  • Dziś będzie dziki łosoś z zapiekanką z ziemniaków i szpinaku, do tego surówka z kapusty białej.
  • nie wiem co, bo nico mam, może mąż co kupi ;) to ugotuję i zjemy :)
  • Resztki z wczoraj i ze śniadania.
  • szczawiowa z jajeczkiem iiii


    popcorn ;)
  • pieczony łosoś z bukietem warzyw: brokul, kalafior, marchewka, ziemniak i ryż. sie wzięłam i zapomniałam przyprawić czymkolwiek. zjedli, nie marudzili, czyli mogę zapominać dalej:D
  • chleb żytnio - orkiszowy (mego wypieku) z bryndzą i serem smażonym z kminkiem (znacie takie coś ?) - ten ser smażony , to chyba przysmak wielkopolski
  • U nas kopytka podsmażone z cebulką-pyszka.
  • pstrągi pieczone, frytki i góra kapusty kiszonej :)
  • @skatarzyna, a przyprawiasz te pstrągi jakos ciekawie? Bo ja teraz mam rzyg na samą mysl o koperku i czosnku i szukam nowych inspiracji:P
  • edytowano kwietnia 2015
    Czkawka.
  • nie wiem, czy ciekawie, ale smacznie ;)
    dziś gotową przyprawą do ryb z Badapaku, lubię ich mieszanki przypraw, dodatkowo zrobiłam masło czosnkowe z rukolą :)
  • @matka6 , czyli bryndza podeszła.
  • @MartynaN - ale tylko ja jem , reszta wybrzydzaczy nie
  • Kotlety rybne - smak dziecinstwa:)))
  • jejku, jak ja bym sobie zjadla bryndze:)))
  • jajko sadzone z ziemniakami i salata
  • Duzo miesiwa + miesiwo. Jeszcze kielbasy. A na deser tiramisu.
    Bylismy na grilu u znajomych i zaraz pekne.
  • Ja dojadłam kopytka wczoraj, a M.kurczaka z przedwczoraj ;;)
    Jutro jemy na mieście...
  • @jukaa - tym sosem zawyżyłaś poziom i masz- nikt Ci nie odpowiada ;)
    nie wiem w ogóle co to sos holenderski
    ja do ryby robię taki na zimno : drobno kroję ogórka kiszonego i dużo natki pietruszki, sól, pieprz +majonez i śmietana
  • Nie macie pojęcia jak miałam dziś fantastyczny obiad..

    barszcz, gęsty od tartych warzyw*...


    ugotowany przez najlepszego męża na świecie!

    *dobra, warzywa tarł zelmer;)
  • Ej, uff, to po całym dniu w łóżku mam czyste sumienie.. nie gorszyłam pracą! ;)
    Matko, i to przy niedzieli... moralny koszmar...
  • Up.

    mam swiezy, mlody, piekni szpinak w domu, co mozna z nieo zrobic? wenę mam na poziomie -500...
  • Makaron ze szpinakiem i serem (np. fetą, albo jakimś pleśniowym). Szybkie i pyszne :)
  • Jest problem, wlasnie odkrylam ze nie mam czosnku. sie wzial i skonczyl.
    no bez sensu...


    a ten szpinak, taki mlody dlugo gotowac? mam wrazenie ze lata swietlne juz nie robilam nic takieggo...
  • Domowy makaron orkiszowy pełnoziarnisty z sosem zielonym (ze wszystkich zielonych resztek znalezionych w domu: szpinak, fasolka szparagowa, czosnek, głąb z brokuła, szczypiorek, zielenina z ogródka). Ser feta by mi do tego pasował, ale nie mam.
    @Dorotak - bez czosnku duszony szpinak będzie nie bardzo... Może lepiej go jako sałatę wciąć, jak młody i świeży? Albo poszukać, czy ktoś z sąsiadów nie poratuje ząbkiem czosnku?
  • A jakis koktajl mozna ze szpinakiem zrobic? Mam go sporo a pewnie bede jesc tylko ja...
  • Wczoraj makaron orkiszowy pelnoziarnisty ;), z sosem pomidorowym z cebula, oliwkami, kaparami i cieciorka. Niektorzy zalapali sie na kawalek parmiggiano reggiano, ale sobie starli tak obficie, ze inni sie juz nie zalapali.

    Dzisiaj bedzie zagrodowy kurczak pieczony, rucola i ziemniaki.
    Na jutro grochowa, ktora ew. jednak zjemy dzisiaj wieczorem, bo pogoda idealnie grochowkowa ;) i nad reszta musze pomyslec, ale mi sie nie chce. W najgorszym razie bedzie pizza.

    ps. Nie dla wrazliwych: gulasz z serc byl zaskakujaco dobry, nie podejrzewalabym kurczaczych serc o taki potencjal smakowy.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.