Sprobuj, serio, u nas nawet roczniak wciaga przez słomkę jak dziki:D 4latka ciągle beczy, że mało.. a to ja miałam sobie kurację antyanemiową robić, nie oni:P
Próbowałam Ostanio wszędzie o koktajlach z zielska to i ja musiałam sprawdzić co to za moda Cóż To nie dla mnie Zostaje przy moich sokach z pomarańczy i granata Taki granat lepiej stawia na nogi niz kawa No i smakuje ) w przeciwieństwie do zielska Fajnie ze Wam - zwłaszcza dzieciom- smakuje Bo jednak dzieci mnirj za zielenina przepadają Siostrzeniec 3l. na pytanie co mu przynieść odpowiada : cebule ) No to przynoszę a On ja je niczym jabłka Trochę sensacji wzbudza, kiedy je te swoje cebulki Mam wrażenie ze ludzie z politowaniem patrzą jak na patoli )
Wyciskarka do cytrusów Kiedyś miałam taka ręczna Wkładałam połówkę i wajcha dociskalam Teraz mam taka z wajcha ino na prąd ) Nie wiem co yo za firma Jakies zwykle toto bo nie całe 200 zł kosztowało, ale radzi sobie swietnie Nie zostaje praktycznie nic, czysty odpad do śmieci I to chyba najlepszy zakup w ostanim czasie, non stop w użyciu nie wyłączam nawet z prądu
Dorwałam się u @Taja do książki B.Kropki znowu i wczoraj zrobiłam risotto z jej przepisu,mniam. NA kolację i dziś na śniadanie też pożarłam, a dziś będę robić jej masło orzechowe. I czekam, aż mój bób urośnie,bo też ma przepis na niego.
Mielone, ziemniaki, fenkul pieczony. Dla mnie salarka z buraka, ogorka kiszonego, cebuli i jablka, bo na Dabrowskiej jestem. Na deser gotuje kalafior. Dla dzieci truskawki.
Z zakwasem? Właśnie mi rośnie chleb w foremkach mogę go trochę ukraść? I połączyć z oliwą? Na 17 potrzebuje tą pizzę a w necie przepisy tylko z drozdzami, mogę je użyć ale jakby się dało bez
Trzesz na tarce ziemniaki jak na placki Do tego mąka . Robisz z tego taka paćkę o konsystencji błota Wykładasz na deskę oblana wrzątkiem osolonym z gara (to woda w której gotujesz kluski) i łyżka zdzierasz z deski kawałki ciasta i juz Gotujesz kilka min po wypłynięciu @Skatarzyna chodź tu ) Koryguj Bo js tulko w gościnie to jem To zbyt niebezpieczne danie dla mojej dupy ) dlatego sama ich nie robię
Komentarz
Szpinak i kiwi (
Pizze kupna jadlam wczoraj, nie dla nas takie jedzenie:P
Wszystko dobre ale nie jako koktajl
Ostanio wszędzie o koktajlach z zielska to i ja musiałam sprawdzić co to za moda
Cóż
To nie dla mnie
Zostaje przy moich sokach z pomarańczy i granata
Taki granat lepiej stawia na nogi niz kawa
No i smakuje ) w przeciwieństwie do zielska
Fajnie ze Wam - zwłaszcza dzieciom- smakuje
Bo jednak dzieci mnirj za zielenina przepadają
Siostrzeniec 3l. na pytanie co mu przynieść odpowiada : cebule )
No to przynoszę a On ja je niczym jabłka
Trochę sensacji wzbudza, kiedy je te swoje cebulki
Mam wrażenie ze ludzie z politowaniem patrzą jak na patoli )
Uwielbiamy granaty, ale ze wszystkich cudow techniki niestety nie dysponuję sokowirówką... mam jedynie przystawkę-wyciskarkę zelmera...
Kiedyś miałam taka ręczna
Wkładałam połówkę i wajcha dociskalam
Teraz mam taka z wajcha ino na prąd )
Nie wiem co yo za firma
Jakies zwykle toto bo nie całe 200 zł kosztowało, ale radzi sobie swietnie
Nie zostaje praktycznie nic, czysty odpad do śmieci
I to chyba najlepszy zakup w ostanim czasie, non stop w użyciu nie wyłączam nawet z prądu
5 minut na zakupy, 10 minut pracy w kuchni
Pizze
pliss
Właśnie mi rośnie chleb w foremkach mogę go trochę ukraść? I połączyć z oliwą?
Na 17 potrzebuje tą pizzę a w necie przepisy tylko z drozdzami, mogę je użyć ale jakby się dało bez
My też dziś łosoś,zaszalałam.
jaglana z warzywami
szczawiowka
i spad z tygodnia pizza i warzywa na patelnie w sosie jajeczno-jogurtowym
i wreszcie mi dzieci zjadly obiad porzadnie! zwlaszcza Piotrek: 2 kawalki ryby i porzadna lyzke kaszy, a nie takie dziubanie przez caly tydzien!
choć Młody mi tu woła za placami:
"56 pierogów na dwoje (ma na myśli siebie i mnie ( ) to jak pół litra na dwóch"
w domyśle wielkie G
)
ja zadowoliłabym się nawet dwoma pierożkami, taaaaaak za mną chodzą
co mozna z niego na obiad zrobic? Cos nie słodkiego sie da?
dla samyc skwarkow jestem w stanie je robic:D
Do tego mąka . Robisz z tego taka paćkę o konsystencji błota
Wykładasz na deskę oblana wrzątkiem osolonym z gara (to woda w której gotujesz kluski) i łyżka zdzierasz z deski kawałki ciasta i juz
Gotujesz kilka min po wypłynięciu
@Skatarzyna chodź tu )
Koryguj
Bo js tulko w gościnie to jem
To zbyt niebezpieczne danie dla mojej dupy
) dlatego sama ich nie robię
dodatkow jajeczko
i deser owocowy: morelki, sliwki, truskawki, papaja, gruszki, jabluszka i borowki
zaczyna sie czas, ze bede mogla zywic sie samymi owocami
i juz niedlugo do moich ukochanych, ulubionych, przepysznych
malinek