Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1186187189191192265

Komentarz

  • Golabki mialam tydZ temu, pulpety w sosach pomid, grzybowym, koperkowym, serowo ziol juz mi bokiem ida...

    hm, pierogi lepic pol niedzieli...

    wiem, wybredna jestem...
  • to kiełbasę zrób! ;)
  • na obiad? ;) jak w domowych warunkach kiełbe zrobić?:O
  • No to zrób domowe hamburgery, zgrilluj,usmaż mięcho, buła, duzo sałaty, pomidor,ogórek, co tam lubicie. Choć nie wiem, czy Twoja Z. to ruszy ;))
  • Nie ruszy, robilam na sylwka i potem jeszcze raz, lacznie z domowymi bulami... buła to nie obiad...
  • To niech nie je, co się będziesz smarkula przejmować; )
    Zglodnieje to zje resztę jaglanki ze śniadania; )

    Ad rem
    pieczeń rzymska, naleśniki meksykańskie przepis chyba Monika N podawala parę stron wcześniej.
  • Aurat hamburgery to by byl obiad tylko dla mnie, kuszące:D

    O, git, nalesniki meksykanskie! Szukam przepisu, moze nawet wiekszosc skladnikow mam...:D
  • edytowano maja 2015
    albo meksykańskie bez naleśników, jako gęsta zupa z dużą ilością fasolki i kukurydzy.
    Dużo pietruchy na wierzch i garść startego żółtego sera.
    uu, chyba jeszcze do sklepu wyjdę :)
  • Z jaglanymi kluseczkami; )
  • @Attena, to do was na schab pojedziemy:-)
    My mamy wedzarnie, więc coś można pokombinować.
  • Właśnie smażę kotlety z dziczyzna=takie mielone z jaglanką :D
  • Zrobilam szparagowa, bo maly bedzie jadl krolika pierwszy raz a wody mi bylo skoda wylewac. Poza tym szparagi juz dlugo w lodowce lezaly. Do tego lane kluski i w zasadzie koniec obiadu.
  • makaron ze smietana i truskawkami
  • U nas dziś tak gorąco,że będzie obiad na zimno. Ryżowa sałatka ze szparagami.
  • pierogi
    - z truskawkami
    - z czeresniami
    - z wisniami (te z mrozonki)

    robilam z dziecmi 8-}
    nie pytajcie jak wygladala moja kuchnia i salon 8-}

    staralam sie byc kwiatem lotosu ;) i nawet ugotuje im te Ich plackopierogokulki ;)
  • Kiełbaski z grilla i sałatakę z kalafiorem. Mniammmmm
  • I właśnie wymyśliłam,że zrobię kruche z truskawkami na deser :D
  • Curry karaibskie. Jutro zas obiadu niet, bo wyuchodzimy do knajpy.
  • @MonikaN, o to świena zabawa! Zawsze robimy razem, Z.to uwielbia:D

    Tylko my korzystamy z pierogownicy na 19 pierogow, wiec 100 robie w pol godziny:P
  • edytowano czerwca 2015
    @Dorotak, a Fran tez pomaga?
    Bo tu nie o pomoc Jasia sie rozchodzi...;)

    Jeden z Nich buzie, wlosy, rece po calosci, spodnie, koszulke i stopy w mace i ciescie pierogowym i to roznosi
    walkowal, robil te pierogokulki zaciecie, dosiegnal do wszystkich skladnikow :)l.

    a najwiekszy lol jest taki, ze pomagier brudniejszy, czyli Piotrek zjadl 2 pierogi (bez brzegow), a drugi, czyli Jas zjadl 4.

    chyba od tego pomagania Im sie odechcialo pierogow :) :)
  • Nic zdrowego :))
    Chipsy, orzeszki, bułki pszenne, cola, zimne piwo ;)
    Cały dzien na basenie
    Nadrobiłam arrabiata z torebki na kolacje +makaron kupny :D
  • dzisiaj kaczka, wczoraj łosoś ;)
    tiaaa w pracy byłam, tylko tam tak dobrze karmią ;)
  • Rosół wołowo-drobiowy właśnie zrobiłam,plus kapusta młoda,mielone i młode ziemniaki na jutro.A na deser drożdżowe z truskawkami i rabarbarem.Się narobiłam na Niedzielę:)
  • wczoraj i na dziś też mam - kabanos, ogórek kiszony, pomidor :)
  • @MonikaN, F.gniecie ciasto:D Jest lepszy niż robot kuchenny, co prawda generuje warstwę mąki po całej kuchni, ale ile zabawy:P
    ostatnio Z.robi przybiarki żeby go wałkować nauczyć, ale on woli wałkiem okładać wszystko dookoła;)

    Z.już bardzo sprawie wałkuje i zlepia pierogi o ile nie uzywamy pierogownicy;)


    u nas dzis ryz z sosem porowym do tego szparagi, kalafior, kompot rabarbarowo-truskawkowy;)
  • u mnie kuchnia z salonem polaczona + dywan haha, to sobie Dorotak wyobraz ciasto na pierogi w akcji :)
  • Dziś fura sałaty tak obrodziła nam.Więc sałata z maślanką z ziemniakami koperek.Ja kasza.
  • Cieciorke w sosie pomidorowym i do tego surowka.
  • Jak cieciorka to bez kartofli. Ja lubie robic jak fasolke po bretońsku, moze byc wersja jarska. Cieciorke namoczyć i ugotować. Zeszklić cebule, dodac cieciorke i przecier. Konkretnie doprawić. Dobrze by potem postalo troche by przeszlo smakiem.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.