albo meksykańskie bez naleśników, jako gęsta zupa z dużą ilością fasolki i kukurydzy. Dużo pietruchy na wierzch i garść startego żółtego sera. uu, chyba jeszcze do sklepu wyjdę
Zrobilam szparagowa, bo maly bedzie jadl krolika pierwszy raz a wody mi bylo skoda wylewac. Poza tym szparagi juz dlugo w lodowce lezaly. Do tego lane kluski i w zasadzie koniec obiadu.
@Dorotak, a Fran tez pomaga? Bo tu nie o pomoc Jasia sie rozchodzi...;)
Jeden z Nich buzie, wlosy, rece po calosci, spodnie, koszulke i stopy w mace i ciescie pierogowym i to roznosi walkowal, robil te pierogokulki zaciecie, dosiegnal do wszystkich skladnikow :)l.
a najwiekszy lol jest taki, ze pomagier brudniejszy, czyli Piotrek zjadl 2 pierogi (bez brzegow), a drugi, czyli Jas zjadl 4.
chyba od tego pomagania Im sie odechcialo pierogow
Rosół wołowo-drobiowy właśnie zrobiłam,plus kapusta młoda,mielone i młode ziemniaki na jutro.A na deser drożdżowe z truskawkami i rabarbarem.Się narobiłam na Niedzielę:)
@MonikaN, F.gniecie ciasto:D Jest lepszy niż robot kuchenny, co prawda generuje warstwę mąki po całej kuchni, ale ile zabawy:P ostatnio Z.robi przybiarki żeby go wałkować nauczyć, ale on woli wałkiem okładać wszystko dookoła;)
Z.już bardzo sprawie wałkuje i zlepia pierogi o ile nie uzywamy pierogownicy;)
u nas dzis ryz z sosem porowym do tego szparagi, kalafior, kompot rabarbarowo-truskawkowy;)
Jak cieciorka to bez kartofli. Ja lubie robic jak fasolke po bretońsku, moze byc wersja jarska. Cieciorke namoczyć i ugotować. Zeszklić cebule, dodac cieciorke i przecier. Konkretnie doprawić. Dobrze by potem postalo troche by przeszlo smakiem.
Komentarz
hm, pierogi lepic pol niedzieli...
wiem, wybredna jestem...
Zglodnieje to zje resztę jaglanki ze śniadania; )
Ad rem
pieczeń rzymska, naleśniki meksykańskie przepis chyba Monika N podawala parę stron wcześniej.
O, git, nalesniki meksykanskie! Szukam przepisu, moze nawet wiekszosc skladnikow mam...:D
Dużo pietruchy na wierzch i garść startego żółtego sera.
uu, chyba jeszcze do sklepu wyjdę
My mamy wedzarnie, więc coś można pokombinować.
- z truskawkami
- z czeresniami
- z wisniami (te z mrozonki)
robilam z dziecmi 8-}
nie pytajcie jak wygladala moja kuchnia i salon 8-}
staralam sie byc kwiatem lotosu i nawet ugotuje im te Ich plackopierogokulki
Tylko my korzystamy z pierogownicy na 19 pierogow, wiec 100 robie w pol godziny:P
Bo tu nie o pomoc Jasia sie rozchodzi...;)
Jeden z Nich buzie, wlosy, rece po calosci, spodnie, koszulke i stopy w mace i ciescie pierogowym i to roznosi
walkowal, robil te pierogokulki zaciecie, dosiegnal do wszystkich skladnikow :)l.
a najwiekszy lol jest taki, ze pomagier brudniejszy, czyli Piotrek zjadl 2 pierogi (bez brzegow), a drugi, czyli Jas zjadl 4.
chyba od tego pomagania Im sie odechcialo pierogow
Chipsy, orzeszki, bułki pszenne, cola, zimne piwo
Cały dzien na basenie
Nadrobiłam arrabiata z torebki na kolacje +makaron kupny
tiaaa w pracy byłam, tylko tam tak dobrze karmią
ostatnio Z.robi przybiarki żeby go wałkować nauczyć, ale on woli wałkiem okładać wszystko dookoła;)
Z.już bardzo sprawie wałkuje i zlepia pierogi o ile nie uzywamy pierogownicy;)
u nas dzis ryz z sosem porowym do tego szparagi, kalafior, kompot rabarbarowo-truskawkowy;)