Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1185186188190191265

Komentarz

• Zielone to dla mnie krzyżówka kalafiora, kalarepki i brokuła.
    Białe hm...kalafior taki wygotowany jakby.
  • edytowano maja 2015
    Auć :D
    Edit. moze przynajmniej zdrowe ;)
  • cos Ty Elunia! Ja o siebie tak bardzo sie nie martwie, bo jestem ,prosty chlop' i wszystko zjem
    tylko szkoda mi bedzie stania przy garach jesli dzieciom ( 2 i 4 )nie posmakuje, bo to bedzie oznaczalo.. jeszcze wiecej stania przy garach :p
    no ale nic, nie zniechecam sie jeszcze. Ugotuje zupiszcze rano, bedzie czas na plan awaryjny.
  • Szparagi z sosem holenderskim i jajkiem "w koszulce" ,
    Kieszonki z ciasta francuskiego ze szparagiem i szynka parmenska- szparagi zawinięte w szybkę, odrobina parmezanu i wsio w ciasto
    Pychota!
  • A-pardąsik-siuśki po takich szparagach to dopiero hardkorek :D
  • Pasta puttanesca dzisiaj. Chyba ich dodatkowo potraktuje szparagami:) w koncu sezon:)
    Jutro niedzielnie, tradycyjnie kurczak pieczony.
  • edytowano maja 2015
    U nas sezonowo, czyli zupa z shi take. =P~
  • A u nas z okazji urodzin mojego męża będzie jego ulubione danie islandzkie.Schab z kością podwędzany,pieczony w piekarniku,z chrupiącą glazurą z musztardy i brązowego cukru.Do tego kapusta czerwona,zielony groszek,ziemniaczki i sos beszamelowy.
    Na deser piekę tort bezowy, z kremem z bitej śmietany i serka mascarpone i świeżych truskawek,i domowym karmelem :-)
    Żółtka chyba wrzucę w rogaliki drożdżowe ze skyrem ( coś jak nasz serek waniliowy,ale gęstsze i mniej słodkie).
  • Zupa krem z białych szparagów.
    Młodszy zjadł z obojętnością a starszy z grzankami :)
  • Zjadlabym szparagi 8->
  • podlinkujcei barszcz od @IrenaB, zapomniałam zakwas zrobić i potrzebuję na szybko!
    u nas dziś już tradycyjna sobotnia pizza, tylko dla dwa razy większej ilości luda niz zwykle :D
  • Makrela w zalewie, rodzina niebezpiecznie krąży wokół lodówki ;)
    Łosoś mutant wykarmi nas przez weekend, kończy się właśnie piec pod koszulką z warzyw i creme fraiche. Do tego młode ziemniaki i raz mizeria, a raz rucola z sosem cytrynowo-miodowym. Jeszcze się gotuje rosół na jutro (na świeżo dostanie domowe kluseczki francuskie) i temperatury pokojowej nabierają mascarpone i jajka, przeobrażą się w sernik tiramisu.
    Najzabawniejsze jest to, że czyszczę lodówkę i jak dzisiaj wrzuciłam dwie torby pustych butelek do automatu (bo tu jest kaucja na butelki PET), to kupiłam wszystko potrzebne i jeszcze dostałam resztę B-)
    Pizza pewnie będzie w poniedziałek i pewnie będzie kolejna rybna. Nie wiem, czego nam brakuje, ale ostatnio jedliśmy mało ryb i teraz wszyscy się rzucili na ryby, a mięcho może nie istnieć.
  • Nie dręcz. Teraz macie te wszystkie sezonowe ryby, których zwykły smiertelnik nie uświadczy. Chcę już być na emeryturze i wyprowadzić się na Kaszuby!
  • Pol królestwa za rybkę:)

No cóż muszę się zadowolić oscypkiem; )
  • Gdzies na kwestii smaku.
  • Kupiłam szparagi zielone. Kukają na mnie smętnie z lodówki. A ja nie wiem, z wody, z patelni grillowej
  • @jukaa - mnie się marzy takie miejsce na Kaszubach, gdzie będę jadła dobre ryby non stop, do wody nie muszę wchodzić , bo nie lubię ! poleć coś na priv
    tzn reszta rodziny tylko do wody będzie wchodzić i ryb jeść w większości nie będzie , poza paluszkami ze sklepu ....
  • @kociara - spróbuj duszone z czosnkiem - chyba na kwestii smaku był przepis. Robiłam w zeszłym roku kilka razy - dla mnie bomba!!! W tym jeszcze nie robiłam, bo ciągle w warzywniaku tylko na białe trafiam :(
  • @Attena, podrzuć no przepis na ten schab!!! To brzmi jak coś dla mnie!
  • Kanapka z kiełbasą.
    image
    Mogłam odgrzać bigos, ale nikt w rodzinie nie miał ochoty.
  • Bigos i kiełbacha na zawodach dla przedszkolakow i szkol:)
  • @MartynaN,na taki schab,to zapraszam do nas:-)Kupujemy taki wędzony na surowo na zimno, w Polsce nie widziałam...Albo mogę Ci wysłać ,chyba się nie przyczepią? :D
  • Pizza z farszem z soczewicy, muszę jakoś zdrową zywnosc przemycać.
    8-}
  • kaczka pieczona
    kurczak po szangajsku

z baru :)
  • nie lubię was! macie obiady!
  • @Skatarzyna, ale z baru ;) przy WKDce ;).
  • @Skatarzyna, ja mam surową fasolkę w garnku. I suchą jaglankę w spiźarce.
    Może wyjdę z domu i wrócę i samo się zrobi... ;)
  • kilo szynki, wzięłam i przepuściłam przez zelmera dla frajdy...

macie jakiś pomysł na obiad poza kotletami mielonymi, lasagne lub spagetti?
  • Pierogi z mięsem?
    pulpety w jakimś sosie?
    gołąbki?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.