Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1187188190192193265

Komentarz

• Młode ziemniaczki w sosie szparagowo-paprykowo-pomidorowym z koperkiem.
  • kto dziś ma na obiad ryż z truskawkami lajkuje tu :)
  • kto makaron z truskawkami lajkuje tu
  • a sekta jaglana z truskawkami lajkuje tu :)

pozostali dzisiaj pewnie obżerają się łososiem :P
    albo schabowymi ;)
  • Na poczatku tygodnia byly pierogi z truskawkami i domagaja sie powtorki. Dzisiaj mamy koktajl z truskawkami, na kefirze.

Na obiad zjedli pomidorowa z jaglanka. Wiecej bedzie w formie wspolnej obiadokolacji: kurczak cajun, opiekane male kartofelki, pieczona cebula, papryka, brzoskwinie, do tego surowka z bialej rzepy.
  • E, zwykły morszczuk:) ale zapiekany w pysznym sosie smietanowo mietowo koperkowym, mniam
  • @Elunia, mozesz zrobic falafele, do tego ziemniaki (moga byc opiekane) i micha salaty z dodatkami.
  • @Aga, u mnie tez byla juz powtorka z pierogow.

a dzis jajo sadzone+kopytka+ogorek kiszony dla dzieci

dla mnie kopytka i szparagi
  • U nas bedzie jakos w tygodniu. W weekend sie nie pisze. Wlasnie robie sobie liste zakupow i zamierzam dzisiaj sporo upiec i w sobote i niedziele tylko odgrzewac. Pierogi to jednak czasochlonna robota.
  • leczo z dwoma radzajami cukini z kociołka nad ogniskiem - jak dobrze byc w domu :)
  • Makaron z sosem pomidorowym ze sloika, parmezanem i bazylia.
    Od jutra otwieram znowu kuchnie!
  • wchodzę w ten wątek i katuję się wpisami
    teraz w ciąży tak mi się chce jeść po polsku!!!albo chociaż po europejsku!!!
  • truskawki, czeresnie, morele, to moj obiad bedzie, dzis tylko owoce mam ochote zajadac

dzieci i maz: kotlet, ziemniaki, surowka
  • Pizza z salami!

A dla wybredziochow nudne, pospolite szparagi...
  • Kurczak cacciatore. Ziemniaki. Warzywa do wyboru.
  • fasolka z bułką tartą :P
    (tyle umiem)
  • Zestaw w McDonaldzie... kuchni jednak nie da sie uruchomic, czekamy na elektryka, bo plyta indukcyjana szaleje ~:>
  • U mnie katastrofy czesc druga...
    Plyta jeszcze nie dziala, ale mam kuchenke turystyczna na prad. Zaczelam ziemniaki na obiad gotowac a z kabli zaczal leciec szary dym. Hm. Skonczylismy na salacie z kielbaskami podgrzanymi w mikrofalowce (jeszcze dziala) 8-X
  • Oj, Maciejka, wspolczuje. A mnie sie inwencja wyczerpala, wobec czego dzisiaj staropolskie burgery:), do tego buraczki i mlode ziemniaki.
  • Pieczarkowa, karas smazony w panierce gryczanej, mlode ziemniaki i surowka z bialej rzepy, na deser micha truskawek.
  • edytowano czerwca 2015
    U nas dziś była domowa pizza,mniam. A na deser zapodałam sypaną szarlotkę, stare jabłka z cynamonem i banan jaki farsz.Pyyyyyyyyycha. I na jutro zostało ;)

edit: starte oczywiście,a nie stare
  • ryba z pieca, co miała być wczoraj ale nie było dla niej czasu, pyszna, drugie miejsce wśród jedzonych w tym roku!
    a zjedliśmy pod wiatą, podczas burzy i gradu :)
  • mmmmmmmmmm,klimacik :D
  • Jak sie piecze kalafior?
  • Pizza bezglutenowa z tego co było w lodowce i duża ilością sera- pycha!
  • Oj, kalafior z jajem bym zjadla. Ale u nas ryba bedzie. Pieczona.
  • Domowe bezmleczne?
  • To juz wystarczajaco zdrowtnie bylo. Nie ma co przeginac:)
  • zupa fasolowo-paprykowa
    smazona makrela, ziemniaki, surowka z rzepy (nie wiem, czego z rzepy domaga sie moj organizm, ale domaga sie kilka razy w tygodniu)

na jutro robie sos szpinakowy z feta, bedzie quiche albo pide i salata do tego
    na niedziele papryka faszerowana miesem (kupilam te spiczasta grecka, kora przynajmniej ma smak papryki, a nie tylko wyglad)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.