Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1188189191193194265

Komentarz

  • O kurka, to niby naturalne zapasy na wczerpaniu? Nie bedzie czym zionac? B-)
    To ide sie obzerac rzepa, zanim zmienie sie w aniolka... nie pasowaloby mi :D
  • Ekhem. Błagam, kto ma przepis na sos do gołąbków taki bardziej pomidorowo-paprykowy, zbliżony pikantnością do tych pudliszkowych ze słoika? Bo ja mam ostatnio ochotę wylącznie na gołąbki i tylko z rozsądku nie wcinam tych słoikowych, a takie bym żarła najchętniej.

    Wszystko inne śmierdzi.
  • A, zuy cukier, to może być trop. I dużo papryki.
    Próbuję odtwarzać smak, też robię zawsze bez przepisu, ale tym razem szukałam tego czegoś, co jest w Pudliszkach a nie ma w moim sosie.

    W ogóle, jakby ktoś chciał mnie uszczęśliwić, to przyjmę gar gołąbków na wyłączność. Jest to naprawdę jedyna potrawa, która nie pogłębia mdłości.
  • cannelloni ze szpinakiem pod pomidorami i czedarem
    będę się tu wpisywać, może to zmotywuje do robienia obiadu :)
  • Botwinka i osobno ziemniaczki okraszone podsmazona młodą cebulka:) na deser czeresnie z ogródka- bez robali, Hura! i arbuz. Kocham lato! Jutro paskudnie niezdrowa karkówka z grilla. Na poprawę crumble czyli kruszonka na gorąco z truskawkami zapieczona ozdobiona galka lodów. Już sobie zazdroszczę, kit, że w strój plażowy się nie wcisne:)
  • A @Marcelina narobila mi ochoty na golabki w gęstym pomidorowym sosie. Muszę się psychicznie nastawić i zrobić:) ale nie to, żebym potrzebująca była jako ona. Przy okazji gratulacje!
  • aaa! zjadłabym! :)
    zrobię, ale nie jutro, na jutro juz są plany :)
  • Albo sos z piri piri, sambal oelek czy zupelnie z braku laku zielone tabasco dodac. Oczywiscie sobie na talerzu juz ;)
    Tez sie czasem w ciazy ratowalam...
  • Jajko zapiekane w avocado i pieczony kalafior:) reszta rodziny zazyczyla sobie nalesniki
  • mega-wakacyjny obiad, frytki, parówki i kapusta kiszona :-??
  • Jak sie robi jajko zapiekane w avocado?
  • @E.milia @ola_g na stronie 231 mój mąż się chwalił, jak zrobić jajko zapiekane w awokado :)
  • najpierw dusimy cebulę, potem dodatki, sam sos rozmiękcza ciasto tylko jak długo leży na nim, jak raz-raz i do pieca, nie ma problemu - ciasto nasze ulubione z tego przepisu:
    http://przepisy-aleksandry.blogspot.co.uk/2012/10/najlepsze-ciasto-na-pizze.html
    tylko na potrzeby domowe z orkiszowej nie zwykłej pszennej :)
    od kiedy mamy piec chlebowy pizza nabrała nowego smaku!
  • sos pomidorowy do pizzy: mały ząbek czosnku przez wyciskarkę, podsmażam chwilę na gorącym oleju, dodaję puszkę pomidorów w kawałkach. Gotuje się tyle, żeby trochę zredukować :) na końcu zioła. Szybko się robi.

    aaa, dzisiaj była pizza :)
  • Ja jestem leniwa, ale lubie dobrze zjesc :) wiec uzywam takiego sosu pomidorowego do makaronu ze sloika. Najlepszy oczywiscie wloski, bardzo podchodzi nam Barilla.
  • Czy myślicie,że zblendowana ugotowana młoda botwinka będzie zjadalna? Mam zamiar dodać jogurtu do tego.
  • zupa rybna curry i domowe bułeczki z masłem ziołowym.

    :)
  • Fishcake, czyli kotleciki zielniaczano rybne z wielka micha rozniastej salaty.
  • a ja nie robię obiadu,za gorąco.chłodnik z botwinki z wczoraj i świeży pasztet z soczewicy z pieczarkami.
  • o, dzięki za przypomnienie ,też mam kalafior w lodówce i koperek w ogródku :)
  • Skyr z truskawkami!
    @Attena slyszysz? S K Y R mamy!

    I pizza, dwie wyszly, jedna z tunczykiem i karczochami, druga z feta i pomidorami suszonymi.
  • dwie?
    u nas z 8 będzie, z tuńczykiem, z pesto, suszonymi pomidorami, różniastymi serami, bazylią ze krzeczka :)
    juz piec dymi!
  • @Aga ,skąd???
    Gdzieś czytałam,że chcą podbijać Europę skyrem, ale że tak już? ;) Smakowało?
  • Skyr robi Arla (no wiem... ale lepszy rydz) na niemiecki rynek. Mozna kupic normalnie, w markecie (osobiscie kupilam wczoraj w Rewe i bardzo mnie to rozsmieszylo, przy upale 35 stopni Polka kupuje w poludniowej Bawarii islandzki Skyr produkowany przez dunska firme w Meklemburgii). Nowosc na naszym rynku ;) Jest naturalny w duzych opakowaniach, taki jak kupilam, i male smakowe (ale wole naturalny jako baze i sama dodac owoce). Oryginalu nie jadlam, Niemcy, ktorzy byli w Islandii pisza na FB, ze smakuje ok, skyrowo znaczy sie. Nam tez smakowal.
  • Szpitalne ale zjadliwe.. Botwinka bdb i kluski ziemniaczane z kapusta i jakaś szpyrka
  • Na obiad dziś kromka z masłem lub sucha kromka. Piątek- pościmy. Jutro na wesele idziemy to się najemy na tydzień do przodu, więc trzeba się przegłodzić, żeby móc jak najwięcej zjeść :))
  • Zrobiłam dziś makaron z cukinii w ramach odstawienia pszenicy. Dusił się w pomidorach z odrobiną otrębów owsianych.
    Reszta schabu z wczoraj też podduszona z pomidorem.
    Na deser ugotowane jabłko plus cynamon zmiksuję z jogurtem naturalnym.
  • Tez ide z terendem jaglanym ;) i zrobilam calkiem dobre pieczone baklazany nadziewane miesem, kasza, sezamem i roznymi indyjskimi przyprawami. Do tego sos mietowo- imbirowy.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.