Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1189190192194195265

Komentarz

• haha u nas tez dzis jagla

co to wszyscy na detoksie po weekendzie? ;)
  • nie, u mnie dopiero jutro ;)
    na zachod wszystko dociera z opoznienieniem :P
    dzisiaj byl klops rybny z sosem koperkowym, ziemniaki i ogorki malosolne
  • Ja też planuję na jutro jaglankę - ze szpinakiem i sosem pomidorowym, pyszności :)

...tylko czemu rodzina nie podziela mojego entuzjazmu? Nigdy nie zrozumiem ;)
  • edytowano lipca 2015
    stephanos, moi synowie wlasnie jak Masza skandują ka-szu, ka-szu! bo maż o jaglanke dziś poprosił, niezbyt dobrze się czuje ;) - a ja, jak nie muszę, to nie zjem, gorsza jest tylko palona gryczana ;)
  • Zainspirowałyście mnie, gotuję jaglankę na kolację.
  • Zupa pomidorowa, kasza jęczmienna, sałata zielona i ryba. Wszystko ze swojej grządki na szczęście :) Oprócz ryby i kaszy oczywiście. Cieszę się, gdy możemy korzystać ze swoich warzyw zamiast sklepowych (przynajmniej wiem, co jem)
  • zupa kalafiorowa i placki ziemniaczane
  • A co jutro? Zupa z tej cukinii? Sałata z pomidorem? Białko powinno też być. Może odrobinę soczewicy włączę do tej zupy?
  • Wywarem z nasion lnu gotowanym?
    @Elunia, a może dodać jakiejś fasoli czy zielonej soczewicy rozgotowanej i przetrzeć?
  • Elunia, nie wiem czy jarmużową można, ale ja zupy krem śmietaną lub serkiem topionym zagęszczam
  • edytowano lipca 2015
    Ziemniakiem, albo jaglanka. Na serio. Jaglanka mocno pecznieje, a jak sie zmiksuje, to i tak nie bedzie widac.
    My dzisiaj mamy indyka pieczonego z zielonym pesto, do tego salatka makaronowa. Jak dzieci dadza, to jeszcze surowka z mlodej kapusty bedzie.
  • @Bea- doradź kobito kochana- manufakturę mam - każdą wiśnię ręcznie odpestkowuję każdą wiśnię ręcznie , sprawdzam czy jest robaczek czy nie i myślę, a może w tych ,co nie widać , to też jest tylko zaraz się wykluje , no a ja z robakami nie jem - to może nie muszę dalej tego robić... :) ?
    @Car&;Pud czy zupę z lentejas i chorizo mogę zagęścić ?
  • ja mam dwie drylownice, ale nie mogę z robaczkami, niestety...
  • mrożę, znaczy się
  • Dziecko wyparowalo mi do ogrodu i pozera poziomki:))) A ja sobie loda zjadlam i chyba mam dosc slodkosci na dluuuuugo:)))
  • leczo z cukinią wychowaną od nasionka :D
  • O, u nas leczo bylo wczoraj. Dzisiaj zapiekanka pasterska z sarniny.
  • pomidorowa z soczewica czerwona (moze byc soczewicowa z pomidorami :D)
    zapiekanka z ziemniakow, cukinii, mozzarelli itd., rucola z dodatkami

• Placki z cukinii, tez od nasionka i ze malinami, ze ogródka :D
  • U nas rosol i potrawka z kurczaka.. Draconessa ty zajadasz takie miesiwo na codzien jakiego ja Z bliska nie widzialam. :-) ktos u was polujuje czy mieszkasz w takim cudownym miejscungdzie jest latwy dostep do takicg rarytasow?
  • Unas dzisiaj jajo, fasola szparagowa, ziemniaki młode, pory zapiekane w beszamelu i kompocik z wiśni:) /a na deser lody, truskawki i bita śmietana+kawusia. HEHE!
  • Comber barani z grila będzie,i ziemniaczki z koperkiem i sałata.
    Cukinię mam w lodówce i podpatruję tutaj inspiracji,ale lenia mam,to chyba na jutro będzie.
  • Placki ziemniaczane "bez",ale z marchewką i płatkami owsianymi :)
  • szwedzkie klopsiki. Lenia mam i kusi mnie, aby to cale gotowanie ciepnac o podloge i zamowic cos u Hindusow...
  • U nas kaczka - przymusowa bo zamrazarka miala wypadek - ziemniaki mlode, fasolka, ogorki w formie mizerii pewnnie... chociaz jakos nie bardzo mk o do kaczki pasuje.
  • @Attena - akurat o cukini jest w watku o przetworach. Na razie wymieniono leczo,zapiekanke z cukinii, cukinie na surowo. A wiem z mozna tez placki z cukinii i na grila oczywiscie...
  • O grillowana jest pyszna! Zapomnialam o niej:) a ja planuję może e weekend faszerowane papryki, dla mnie przysmak lata, z mięsem mielonym, jaglanka, ryżem, cebulka, natka,czosnek:)
    Dziś królik pieczony, rzadki rarytas e mieście, a mama przywiozła zr wsi, kilka dni się marynowal i akurat dziś, kiedy mam malowanie kuchni, obiadek będzie, radość podwójna:)
  • o tak, grillowana też, ale również panierowana i smażona, jak kto się nie odchudza ;)
  • Placki ziemniaczane "bez" to są placki bez ziemniaków? ;)
  • soczewica z rzodkiewka i ogorkiem konserwowym

a na obiad zrobilam: zapiekane ziemniaki, papryke, cebule, pora, kalafiora pod zoltym serem

zjadlabym szaszlyka :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.