Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

11819212324265

Komentarz

• Ruskie pierogi.
  • pierogi z truskawkami i pyzy z mięsem

nienawidzę gotować !!!!!!

pewnie po porodzie mi przejdzie :wink:
  • Pierogi z truskawkami???:gf::bm:
  • taaa

kupne

wiem, wstyd

ale ostatnio myslę, że rodzina niech się cieszy że cokolwiek do jedzenia dostaje :cool:
  • Gulasz z kaszą +ogorek kisz
  • Kupne nie kupne..grunt,ze smaczne:wink:
  • U mnie dzisiaj obiad zrobił chłopak córki. Była pyszna grochówka i naleśniki z serem. Gotować to on potrafi, a jakie ciasta piecze !
  • Ania jaka szkoda że moja córcia ma dopiero niecałe dwa lata,sprzątnęłybyśmy wam go spod nosa :-) wiem jakie to szczęście bo mój mąż gotuje rewelacyjnie.

Wczoraj obiadu brak, dziś kalafiorowa, niedługo pójdę wstawić.
  • Ja jadlam frytki, bo maz sie zywi na szkoleniu, nie chce mi sie nic wymyslac dla siebie
  • Barszcz czerwony z ziemniaczkami.
  • boczniak panierowany a la kotlet schabowy . Ryż. Surówka wielowarzywna.
  • Mintaj smażony-ziemniaki-ogórek kiszony z cebulką i kapką majonezu
  • jajka sadzone, ziemniaki, brokuł z bułeczką
  • kluski na parze
  • zupa pomidorowa z ryzem i kluski z serem i smietaną
  • z lanymi? :bigsmile:
  • spaghetti ze świeżą bazylią (długo oczekiwaną):bigsmile:
  • Pieczony kurczak,opiekane ziemniaczki ,sałata ze szczypiorkiem i z jogurtem.
  • pomidorowa z makaronem
  • Łazanie.
  • U nas dzisiaj obiad pierwszokomunijny: 3 rodzaje sałat, koreczki, krem z kurczaka z grzankami tymiankowymi, schabowe z kostką( mój rzeźnik pięknie mi pokroił 22 kotlety i mimo, że miał przy tym więcej roboty policzył mi po 14,50), kartofle, fasolka szparagowa. Na deser tort z truskawkami, kremem waniliowym, marcepanem i b. śmietaną, na biszkopcie z mąki kartoflanej, zosiowa tarta z wiśniami w kremie i szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi.
  • zrobiłam się głodna:bigsmile:
  • Zostało trochę(nie tortu:sad:)
  • to dobrze, :)

mam smak na coś konkretnego :wink:
  • kostki zostały?
  • co tu dziś ugotować, żeby nie zajęło dużo czasu ?:wink:

mąż coś przebąkuje o plackach ziemniaczanych,ale nie wiem czy jestem gotowa na tyle pracy :cool:
  • Placki ziemniaczane to przysmak mojego męża,nie ukrywam,że ja też uwielbiam!
    Najgorsze dla mnie jest smażenie tych placków.Smażę ,smażę a końca nie widać:bigsmile:

Dziś na obiad coś szybkiego będzie.Razowy makaron + warzywa na patelnię+sałata rzymska.
  • Ja to bym chętnie ziemniaczane zrobiła, ale ziemniaków brak:sad:
  • Długie smażenie -nawet na dwie największe patelnie- jest uciążliwe, ale jeszcze gorsze jest to, jak okazuje się, że dla smażącej zostają tylko 3 (słownie:trzy!) placki. U mnie taki sam scenariusz powtarza się przy naleśnikach...
  • [cite] magg:[/cite]Długie smażenie -nawet na dwie największe patelnie- jest uciążliwe, ale jeszcze gorsze jest to, jak okazuje się, że dla smażącej zostają tylko 3 (słownie:trzy!) placki. U mnie taki sam scenariusz powtarza się przy naleśnikach...

Tak,tak znam to.Zdaje się,że na talerzu powinna być wielkaaaaa góra placków..a tymczasem?talerz pusty!Teraz przeganiam towarzystwo z kuchni,kiedy usmażę wystarczającą ilość ,siadamy do stołu.
    Pamiętam jak moja mamę to denerwowało a ja nie wiedziałam dlaczego?:shocked:
    Teraz już wiem.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.