Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1190191193195196265

Komentarz

• Nagotowalam jak dla wojska sznycli, zrobilam miche bawarskiej salatki ziemniaczanej, mam druga miche salaty, bo robotnikow dwa dni mialam miec w domu. Mialam, bo sie termin im przesunal >:) To juz wiecie, co nastepny tydzien jemy.
  • dawaj sznycle, mnie sie pulpety rozpadły!
    chłopcy na szczęście zadowoleni zjedli makaron z malinami ;)
  • Nigdy nie oddam, nie oddam nikomu
    Mojej wolnosci i salcesonu (oraz sznycli)!
  • możemy się zamienić - mam salceson, sama robiłam, b. dobry ;))
  • Klopsiki z mielonego
    surowka z kapusty, mlodej
    surowka z buraczkow

a na deser jagodzianka
    kupna, jedna na spolke z synkiem :)
  • Zupa krem z soczewicy, pomidorów, papryki, cebuli i czosnku, pycha
  • Pizza, tradycyjna, sobotnia.
    Za to jutro mam impreze polonijno-forumowa i siedze w kuchni, gotuje, pieke i juz mam chyba dosc. Moze za trzy godziny skoncze #:-S
  • be-le-co, co w sklepie było, nie dałam rady gotować, ledwie chłopców spakowałam, nie mam siły :(
  • U nas grillowa obiado-kolacja. Na gości czekamy, a ja już taka głodna 3:-O
  • Pizza własnej roboty, na deser owoce:)
  • U nas też soczewica plus makaron pełnoziarnisty czy razowy czy jakiś tam, do tego pomidor i oliwa.
    Borówki, banan
    na słodko niestety
  • hamburgery
    we wlasnych pito-bulkach, dzielo moje i syna
    i warzywa do tego
    w roli sosu baba ghanoush wg nowoodkrytego przepisu, z tahina, najlepsza!
    Niespodzianka dla corki i jej przyjaciolki z mama, jak wrocily z baletu.
    Wyszlo straszne obzarstwo, aktualnie goscie sie pozegnali i lezymy do gory brzuchem.
  • @Aga, Ty tez lezysz tym brzuchem do gory????? ;)
  • I to z drutami w lapach!

(a jestem tak potwornie syta, ze nie rozumiem podtekstu pytania, chyba mam w mozgu wolowine i baklazany)
  • Uswiadomilam sobie, ze musze pilnie zrobic obiad na jutro, bo jutro nie bede miala na to czasu. Wlasciwie nie planowalam gotowac przed zrobieniem zakupow, gdyz lodowka pusta, a nawet sol sie skonczyla. Nie mam sasiadow, ktorzy przyjeliby ze spokojem moje pukanie po 23 po kapke soli ;) Wytrzeslam wiec resztke soli morskiej z rzadko uzywanego mlynka. Ciagle bylo malo. Weny do stania nad garami mialam jeszcze mniej niz soli ;)
    I na zasadzie "potrzeba matka wynalazku", zutylizowalam resztke domowego bialego sera i kostke fety (juhuu, slona!), z 5 rodzajow ziemniakow (ostatnio z kazdej paczki zostawal 1-2) i cebule australijska, jako ze teraz w marketach zamiast mlodej niemieckiej kroluje jesienna australijska i chlop kupil siatke tejze. Wyszlo nadzienie do ruskich. Zrobilam wiec z niego tarte, ktora sie wlasnie dopieka. Jutro dorobie tylko na szybko salatke czy surowke. Poczulam sie dumna matka-Polka.
  • Zrobiłam wątróbkę kurzą panierowaną z domowym chlebem żytnim na zakwasie i ogórkiem kiszonym. Na więcej nie mialam siły.
  • U nas zupa z cukinii,marchewki i kalafiora a na drugie kawałki cukinii pieczonej i fasolka szparagowa z wody na maśle:) Wszystko z własnej grządki.
  • Koperkowa, gyros z kurczaka, gryczana, mizeria, sos majonezowo-ketchupowy i sos tzaziki.
    Trochę misz-masz szczególnie ta gryczanka, ale wszystko zniknęło
  • nic- taki gorąc, ze nie mam sily gotować. Bedzie BAR
  • zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów. Tym razem wyszła świetna!:)
  • duszona czerwona soczewica z cebulką, bobem i cukinią z mnóstwem przypraw. pyyyyyyyycha !
  • Bardzo potrzebowałam odrutki po dwóch dniach imprezowania, więc ugotowałam zupo-potrawkę warzywną, z buraczkami i jaglanką w roli głównej. Jak pachnie !!!
  • Właśnie zjadamy zupę Majową. :)
  • Zupa Majowa brzmi ciekawie dla nas :)
    A ja nauczylam sie (w koncu!) robic dobre zapiekane baklazany. Jemy na sposob troche arabski, z miesem, groszkiem ptysiowym, jaglanka (a jakze ;) ), berberysem i zestawem odpowiednich przypraw.
  • @Maciejka przepis w wątku za 10 zyla
  • Mój mąż dostał od kogoś wiadro pstrągów i troci,chyba ze 40 sztuk :-)
    Dziś będą pieczone w piekarniku z masełkiem i płatkami migdałowymi,do tego ziemniaczki z koperkiem i sałata,własna sałata!
  • Cukinia duszona z czosnkiem. Duuużo cukinii. Za darmo w ogródku rośnie, to trzeba jeść. Na deser może zrobię ciasto czekoladowe... z cukinii.
  • a jak robisz to ciasto?
  • Obiad z resztek: makaron z bazyliowym pesto (orzechy od mamy, ząbek czosnku, oliwa z oliwek, bazylia z parapetu). Chyba nawet podejdzie pod obiad do 10 zł. :D
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.