Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1191192194196197265

Komentarz

• @agnieszkamama - jak podleci! Przepisów w necie od metra.
  • aaa,myślalam,ze masz juz jakiś swój sprawdzony :)
  • Jakieś sprawdzałam w zeszłym roku, ale już nie pamiętam jakie. Moje dzieci są wszystkożerne, więc zjedzą, co by mi z tego nie wyszło. Dla mnie priorytetem jest, żeby tam dużo cukinii weszło w to ciasto.
  • A ja mam dziś szczawiowa z jajkiem. Pycha
  • My jedliśmy zupę z cukinii ziemniaków z przysmażaną cebulką z duża ilością natki pietruszki a na drugie kaszę jęczmienną z sosem i mizerią z ogórków.
  • edytowano lipca 2015
    @agnieszkamama - zrobiłam babeczki na bazie ciasta ucieranego z owocami (kiedyś tu dawała przepis ProMama). Tyle tylko, że na koniec domieszałam ogromną ilość cukinii startej na drobne wiórka i odciekniętej i 2 czekolady gorzkie posiekane na proszek. Jadalne wyszły.
  • U nas dziś leczo
  • Resztki z wczoraj, czyli żeberka z cebulą i papryką szpiczastą w sosie piwnym podrasowanym konfiturą z rokitnika, opiekane ziemniaki i surówka z białej kapusty z marchewką i ogórkiem małosolnym.
    Na jutro robię pulpety indycze, do nich będzie sos koperkowy i jaglanka plus sałata z dressingiem z Sylt i ew. surówka z czerwonej kapusty.
    Więcej mięsa w tym tygodniu nie przewiduję ;)
  • krupnik, pierogi z mięsem, z serem, z jabłkami
  • edytowano lipca 2015
    ciasto - 2 szkl. mąki , 3/4 szkl. wrzątku, sól ,jajko
    jabłko kroję na kawałki wkładam w wykrojone koło, posypuję cukrem , zlepiam , gotuję
    niektórzy jedzą z bułką tarta na masełku
  • @ola_g - do ciasta można dodać trochę oleju; a jeśli ciasto jest lepiące, to mąką podsypywać
  • edytowano lipca 2015
    moje cukinie chyba cos zażywają, porosły jak głupie! wczoraj nie patrzyłam i wylazły ze skrzynek prawie metrowe juz są! 8-}
    e: dobrze że większe dzieci począwszy od jutra wracają! będa jeść :D
  • @Jadwiga jak masz za dużo to możesz mi ze 2 przywieźć jakieś niewielkie, moje dopiero kwitną ;)
  • w tamtym roku karmiliśmy bacówkowiczów cukiniami, a w tym roku jakieś takie zmarniałe są i nie ma się czym dzielić :/
    a cukinkia z ogniska pycha !
  • jak robisz z ogniska? nasze ognisko w końcu wymurowane, można rozpalać!
  • kroję na plasterki, solę i kładę na kratkę nad ognisko, pewnie na patyku też by się dało ją jakoś pozwijać, ale na kratce sama się robi :) (nawet mój niecukiniowy mąż taką się zajada)
  • mam na czym połozyć, dzięki!
  • kotlety z ryby- zmieliłam , doprawiłam, usmażyłam .... i wole jednak rybę smażoną w całości, a nie kotletową
  • My dzisiaj zupe z wkladka kluskowa.
    Jutro maja byc nalesniki. Smaza goscie, wiec podwojnie smakuje >:D<
  • My dziś planujemy dzień azjatycki, wraz z gośćmi mamy gotować.
  • My dziś leczo. Ale nie wiem kto zje bo dzieci u wujkow siedzą. Może mąż.
  • cukinia, znów cukinia ;)
    dziś gotowana na parze, a do niej gulasz wołowy i surówka z kapusty :)
  • jaglanka :) z warzywami
    detoks po ciastozie
  • ciastoza , tak jak cykloza maja też swoje plusy :)
  • ciastoza jest zla, bo przytylam po tym wyjezdzie, jeszcze te strogonowy, sznycle, tarty owocowo-budyniowe, torty, lody 8-} 8-}

teraz tylko jaglanka ;)
    a na serio musze sie troche odtruc, bo wieczorem bolal mnie brzuch od tej ciastozomiesiozy :).
  • jak ja bym chciała ,żeby ktoś , kto gotuje w stylu podobnym do mojego (najważniejsze świeże, nie odgrzewane :) ) zechciał mnie kilka dni karmić !
  • Ziemniaki z sosem soczewicowym i mizeria, dużo mizerii. Ze swoich ogórków.
  • Makaron kukurydziany z sosem szpinakowo- śmietanowym z dużą ilością duszonego czosnku.
  • Krem z brokulow
    kotlety z piersi indyka, ziemniaki i surowka z czerwonej kapusty

krem, zeby mlody mogl zjesc
    kotlety i ziemniory na zyczenie mlodego (tez tak macie w domu, ze "chory" dyktuje menu?), ale nie wiem, jak zje. Chyba mu zmiksuje i bedzie zasuwal jak niemowlak ;)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.