Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1192193195197198265

Komentarz

• @matka6, musze Cie z moja tesciowa poznac, wszystko swieze, przygotowane w domu.

+ codziennie ciasto, jak w goscinie u Niej jestes

e tam gotowanie
    Jej ciasto sa najpyszniejsze jakie jadlam.
  • Pomidorowa ze swoich świeżych pomidorów z makaronem. Na drugie ryż z ogórkami kiszonymi (swoimi) + panierowana pierś z kurczaka. do tego kompot z jabłek.Od poniedziałku przez dwa tygodnie nie będę gotować. W końcu jedziemy na wakacje...Lubię gotować, ale fajnie jest zjeść coś innego niż się samemu gotuje.
  • mogłabym gotować 7 różnych obiadów dla 77 luda, byle mi Jajo do cuchni nie właził, ani nie szorował kibla, gdy do kuchni nie włazi...
  • @Katarzyna, a co do mizerii zamiast śmietany???Bo Wy bezmleczni,tak?
    U nas rozpusta taka,że brak słów, warzywa w panierce, sajgonki, kurczak curry,kaczka jakaś tam-wszystko po azjatycku. Dorwalismy gazetkę z Biedronki i poooooooooszło gotowanie :D
  • Zamiast śmietany do ogórków winegret. Kroję ogórki w dużą kostkę, daję koperek i olej + cytryna + czosnek. Muszę robić zawsze wielką miskę, bo wszystko zjadamy.
  • A my dziś będziemy dojadać resztki z wczoraj plus obsmażany brokuł i cukinia.
  • W piątki mamy post. Nie mamy obiadu- chleb dziś jemy.
  • placuszki cukiniowe
  • nam Zosia zrobiła ziemniaki, takie jak jedli na obozie - doobre :)
    a do tego góra leczo, no bo jak bez cukinek?
  • Mam pytanie. Trochę malin, trochę borówek. Ale my mało owocowi. Macie pomysł jak to połączyć z kaszą jaglaną albo z płatkami różnych zbóż, żeby jakieś danko na przykład na śniadanie wyszło?
  • platki, jogurt, owoce w calosci, albo zmiksowac

kaszy ugotowac, owoce w calosci, albo zmiksowac bez jogurtu

owoce zmiksowac, zjesc sobie mus owocowy

nie miksowac owocow, zjesc w calosci na sniadanie
  • edytowano lipca 2015
    A na obiad fasolka szparagowa była.
  • dziś dla odmiany patisony na parze :)
    ale cukinia tez jest, dzis duszona z pieczarkami :)
  • nauczyłam się robić zupę pomidorową ze świeżych pomidorów, którą moi pochłaniają. Dziś poszedł 6litrowy garnek:D
    zupa na kurze, ale za to z jaglanką, to straty mniejsze;-) I na pomidorach paprykowych, no najlepiej nam smakują. Ależ jestem dumna, że się nauczyłam:D
  • @dorotak przepis proszę :)
  • Fasolka szparagowa na kolację była. Na obiad zjadłam ziemniaki. Nie pamiętam. Dwa lub trzy.
    :D

A w ogóle zrobiłam pastę z soczewicy. A wczoraj na obiad zrobiłam taki gulasz (soczewica plus kasza gryczana)...
  • Curry, ryz, pomidory z cebula
    A wczoraj polędwiczki wieprzowe z gnocci w sosie grzybowym z fasolka szparagowa (restauracja)
  • My dojadaliśmy wczorajsze spaghetti po bolońsku z makaronem kukurydzianym.
  • Wlaśnie robię gołąbki z kapustą w środku- z dziczyzny.
  • Leczo, ziemniaki opiekane, rucola zmieszana z salata karbowana.
  • czyli podobne smaki do naszych :)
  • .. bo najlepsze, lato mamy!
  • Chcę zetrzeć ogórek świeży, posiekać parę rzodkiewek, przecisnąć ząbek czosnku, posiekać koperek, dodać z łyżkę oleju i parę łyżek kefiru. I zrobić taki mega prosty chłodnik na obiad.
    Ewentualnie ugotuję do tego jajo na twardo, ale chyba mi się nie będzie chciało 8-}
  • Zacierkowa ze skwareczkami z wędzonego boczku.
    Pewnie jestem dziwolągiem, ale im większy upał tym bardziej muszę mieć gorącą zupę. Sałaty, chłodniki, warzywa mniam. Uwielbiam. Ale w ciągu dnia musi byc solidny, gorący konkret
  • sorki,mój post był w związku z gołąbkami :)
  • U mnie na targowisku szalenstwo.

Borowki 10 zl za kg, morele po 3 zl.

Warzyw nie sprawdzalam.

ale cena borowek sprawia, ze dzis bedzie dzien: malinowo-borowkowo-jagodowo-morelowy :)
  • U nas borówki są po 16 za kg @-)
  • @kociara to nie dziwne
    W upał też chce się czegoś na ciepło, ba nawet na gorąco.
    Może zmienię plany?
  • Barszcz biały na swojej białej kiełbasie ( w związku z wyjazdem przeglądam lodówkę i w zamrażalniku znalazłam ) z ziemniakami.
    Pycha.
    A jak będą chcieli to naleśniki usmażę ale w taki upał pewnie nie będą chcieli. ;)
  • właśnie mimo upały usmazyłam górę placków, nie nie z cukinii, z dyni :D
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.