Pomidorowa ze swoich świeżych pomidorów z makaronem. Na drugie ryż z ogórkami kiszonymi (swoimi) + panierowana pierś z kurczaka. do tego kompot z jabłek.Od poniedziałku przez dwa tygodnie nie będę gotować. W końcu jedziemy na wakacje...Lubię gotować, ale fajnie jest zjeść coś innego niż się samemu gotuje.
@Katarzyna, a co do mizerii zamiast śmietany???Bo Wy bezmleczni,tak? U nas rozpusta taka,że brak słów, warzywa w panierce, sajgonki, kurczak curry,kaczka jakaś tam-wszystko po azjatycku. Dorwalismy gazetkę z Biedronki i poooooooooszło gotowanie
Zamiast śmietany do ogórków winegret. Kroję ogórki w dużą kostkę, daję koperek i olej + cytryna + czosnek. Muszę robić zawsze wielką miskę, bo wszystko zjadamy.
Mam pytanie. Trochę malin, trochę borówek. Ale my mało owocowi. Macie pomysł jak to połączyć z kaszą jaglaną albo z płatkami różnych zbóż, żeby jakieś danko na przykład na śniadanie wyszło?
nauczyłam się robić zupę pomidorową ze świeżych pomidorów, którą moi pochłaniają. Dziś poszedł 6litrowy garnek:D zupa na kurze, ale za to z jaglanką, to straty mniejsze;-) I na pomidorach paprykowych, no najlepiej nam smakują. Ależ jestem dumna, że się nauczyłam:D
Chcę zetrzeć ogórek świeży, posiekać parę rzodkiewek, przecisnąć ząbek czosnku, posiekać koperek, dodać z łyżkę oleju i parę łyżek kefiru. I zrobić taki mega prosty chłodnik na obiad. Ewentualnie ugotuję do tego jajo na twardo, ale chyba mi się nie będzie chciało 8-}
Zacierkowa ze skwareczkami z wędzonego boczku. Pewnie jestem dziwolągiem, ale im większy upał tym bardziej muszę mieć gorącą zupę. Sałaty, chłodniki, warzywa mniam. Uwielbiam. Ale w ciągu dnia musi byc solidny, gorący konkret
Barszcz biały na swojej białej kiełbasie ( w związku z wyjazdem przeglądam lodówkę i w zamrażalniku znalazłam ) z ziemniakami. Pycha. A jak będą chcieli to naleśniki usmażę ale w taki upał pewnie nie będą chcieli.
Komentarz
+ codziennie ciasto, jak w goscinie u Niej jestes
e tam gotowanie
Jej ciasto sa najpyszniejsze jakie jadlam.
U nas rozpusta taka,że brak słów, warzywa w panierce, sajgonki, kurczak curry,kaczka jakaś tam-wszystko po azjatycku. Dorwalismy gazetkę z Biedronki i poooooooooszło gotowanie
a do tego góra leczo, no bo jak bez cukinek?
kaszy ugotowac, owoce w calosci, albo zmiksowac bez jogurtu
owoce zmiksowac, zjesc sobie mus owocowy
nie miksowac owocow, zjesc w calosci na sniadanie
ale cukinia tez jest, dzis duszona z pieczarkami
zupa na kurze, ale za to z jaglanką, to straty mniejsze;-) I na pomidorach paprykowych, no najlepiej nam smakują. Ależ jestem dumna, że się nauczyłam:D
A w ogóle zrobiłam pastę z soczewicy. A wczoraj na obiad zrobiłam taki gulasz (soczewica plus kasza gryczana)...
A wczoraj polędwiczki wieprzowe z gnocci w sosie grzybowym z fasolka szparagowa (restauracja)
Ewentualnie ugotuję do tego jajo na twardo, ale chyba mi się nie będzie chciało 8-}
Pewnie jestem dziwolągiem, ale im większy upał tym bardziej muszę mieć gorącą zupę. Sałaty, chłodniki, warzywa mniam. Uwielbiam. Ale w ciągu dnia musi byc solidny, gorący konkret
Borowki 10 zl za kg, morele po 3 zl.
Warzyw nie sprawdzalam.
ale cena borowek sprawia, ze dzis bedzie dzien: malinowo-borowkowo-jagodowo-morelowy
W upał też chce się czegoś na ciepło, ba nawet na gorąco.
Może zmienię plany?
Pycha.
A jak będą chcieli to naleśniki usmażę ale w taki upał pewnie nie będą chcieli.