Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1193194196198199265

Komentarz

• u nas jagody po 19zł, borówki 24zł.
    8-}
  • @Dorotak, u Was to co rok to samo ;) ;).
    U nas w miescie borowka max 20zl, ale raczej 14-16 zl, za to na targu dyszke.

I nektaryny po 4 zl, wisnie po 3 zl, sliwki po 2-3 zl. Tanio bardzo!
  • @jukaa, zapisuję przepis, przy kolejnym rozpalaniu pieca zrobię :)
  • @MonikaN, tu chyba tak, ale na Kociewiu w zeszłym roku objadaliśmy się morelami, wiśniami, śliwkami i truskawkami... wszystko 2-3zł/kg... jagód i borówek nie pamiętam, ale też taniej było.

przypomnij mi jeszcze raz, gdzie Wy mieszkacie? chyba czas się przeprowadzać na okres letni:D
  • Mozemy sie wymienic w przyszlym roku ;).

Podwarszawie, kierunek zachodni.
  • hehe, jak mojemu Mężowi z głowy uleci ten Paryż, to za rok jadę się objadać borówkami:P

u nas dziś obiad taki polski... kotlet, ziemniak z koperkiem i ogór kiszony. Ale im się uszy trzęsły, żarłoki!
  • hehe, ja Wam tutaj napisy w jezyku francuskim porobie, na kompie ustawie pokaz slajdow ze wszystkich moich wyjazdow do Francji, na komodzie i stole uloze podreczniki, gramatyki i inne do francuskiego.

a na stoliku nocnym kilka slownikow franc-polskich oraz malego robercika ;).

do tego doloze na blacie: bagietke, butle wina i fikusne filizanki do kawy.

I bedziecie miec swoj Paryz ;).
  • obawiam się, że właśnie zachęciłam 50% forum do odwiedzenia Cię. Drugie 50 już jedzie:D
  • w Warszawie borowki na targu 16 zeta...
  • W końcu zrobiłam kartoflankę zupę krem z ziemniaków i marchewki. Wiem, wiem...wysoki IG. Trudno.
    Za to męża przywitałam chłodnikiem (kefir, ogórek, rzodkiewka, czosnek, koperek)...

Kolejne koktajle to już jutro. Teraz tylko zielona herbata.
  • @jukaa przepszyna ta zapiekanka. Dziekuje za inspiracje. Mniam
  • @Kociara, bezczelnie spapugowalam zupe. Zrobilam na szybko, krem z warzyw podziemnych ;), dodalam na koncu krewetki grenlandzkie. I wszyscy zjedli po dwa talerze, mimo upalu, a moze wlasnie przez upal. Sporo leczo zostalo na jutro, a zupa okazala sie byc hitem.
  • Calkiem sympatyczne lody nam wyszly: zmiksowane banany-nutella-maslo orzechowe-banany. Na deser oczywiscie ;)
  • mmmmmmmmmm............
  • U nas dziś goście,wiec obiadokolacja, grillowo-ogródkowa.Kotlety z dziczyzny, pomidory z cebulą w oliwie-nasze szklarniowe, fasolka z wody solona-nasza, cukinia duszona z czosnkiem-wszystko z ogródka. Ogólnie czym chata bogata. Tylko PIWO(tak, zue piwo) ze sklepu ;p
  • cukinia uduszona w pomidorach z czosnkiem z przyprawami. Zmieszana z makaronem.
  • Kosz piknikowy (znaczy zawartość).
    Wieczorem złe zawijasy serowe w cieście filo, gotowiec z Lidla (oryginalny grecki i oryginalnie taki sam, jaki kupowaliśmy kilka razy na Cyprze - także sorry gluten, sentymenty mają pierwszeństwo) i sałatka grecka, domowa oczywiście.
  • My dzisiaj tez grilujemy :) Kurczak, kielbaski, warzywa. Pierwszy raz bede probowala tez ser grilowac. No i piwo pic bedziemy ;)
  • Mniam, u nas dzisiaj był chłodnik litewski z ziemniaczkami i jajuszkiem- geniaalne:)
  • Ogródek opróżniam,więc buraczkowa i fasolka szparagowa z wody,żeby się tłuszczem i bułką tartą nie podtruwać ;)
  • zupa cebulowa. z przepisu wynika, ze francuska. hmm.:)
  • Trochę cukinii, pomidor, pół dużego ząbka czosnku, trochę gotowanego mięsa z piersi kurczaka, przyprawy, nieduża porcja makaronu razowego.
    Herbata ziołowa

Na podwieczorek
    kawa z mlekiem
    jogurt grecki z borówkami
  • Woda dużo wody do picia
  • mielone z dodatkiem prażonego sezamu, ziemniaki, ku tragedii Z., sałata z pomidorem i świeżą bazylią.
    I woda z miętą i cytryną, nasza ulubiona lemoniada:D
  • fasolkę, na więcej nie było siły ni ochoty
  • Makaron z farszem jak do ruskich pierogów. Zjedli o dziwo bez szemrania.
  • @jukaa
    gdzie podawałaś przepis na zapiekankę z cukinii?
  • eee złem - można dać kozi topiony :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.