Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1197198200202203265

Komentarz

• ziemniaki, kefir, jajo sadzone.
  • ziemniaki, domowe hamburgery grillowane, fasolka szparagowa, buraczki, kiszona cukinia i cebula duszona - nie każdy jadł wszystko, ale każdy się najadł, Jajo usnął przy stole zjadłszy samo mięcho.
  • szkoda,że się produkty ogródkowe powoli kończą :(
    no nic,do zobaczenia za rok, eko-warzywka :)
  • Wyjadamy z zamrazarki, bo musze oproznic. Bedzie zupa brokulowa, kurczak slodko kwasny i curry. Jutro czas na bolognese.
  • Pytanie mam. Chcę zrobić krem kalafiorowy. Co można dodać celem osiągnięcia aksamitnej konsystencji? Bo jednak dodawanie serka topionego mnie odrzuca. Nie chodzi raczej o jaglanke.
  • edytowano września 2015
    Ziemniaka. Właśnie robię. image

Edyta: Wyszło, że ziemniaka na obiad rodzinie robię. ;))
    Może i cienka ze mnie goposia, ale jaka ekonomiczna!
    Ale to odp. dla @MartynaN była.
  • O @jukaa widzę ma podobne menu, tylko na bogato 8-}
  • No to sie zrealizowalam w kuchni :D
    Rosol tajski z makaronem ryzowym, baklazany nadziewane fasola i pieczarkami, tarta z porem i krewetkami, losos w papilotach, salatka ogorkowa. Na deser jogurt z figa i cynamonem.
  • makaron bezlutenowy z warzywami w sosie jarmużowym
  • zaraz wyjmuję ziemniaki czosnkowe z pieca :)
    + zielenina ogródkowa, szczególnie obrodziły mi ogórki, całą garść zebrałam, największy wielkości kciuka, nie mojego...
  • To sie zdecyduj :P Ale bylam poerwsza w kolejce do specjalisty!
  • ziemniaki jeszcze twardawe, to pospiesznie zrobiłam jarmuż w chrupiącym cieście - pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni :)
  • wczorajsze podsmażane ziemniaki
    surówka z pomidorów i cebuli

nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba :)
  • U nas też bakłażany, ze dwa dni jedliśmy

Dziś idziemy na obiad urodzinowy do Mamy Męża
    Mówi, że robi coś z przepisów Gacy.
  • Zur z chrzanem i białą swojska kielbacha, góra fasolki szparagowej też prosto z pola( nie mojego) na deser kefir z ostatnich truskawek, poziomek i borowek.
  • Grochowka (resztki), fasolka, kalafior, kotlety siekane z kurczaka z pieczarkami i mozarella, reaztki tarty. Na deser owocowe crumble.
  • Robię dziś gołąbki. Wreszcie! Cała rodzina czeka, bo wszyscy jesteśmy okropnie gołąbkożerni. Jak robię, to dwa wielkie gary, jadamy potem po kilka razy dziennie i każdy jest usatysfakcjonowany.
  • Ja lubię różne, z pieczarkami, ryż z warzywami, ale najlepsze dla mojej rodziny są najprostsze, przywiezione przez męża z jego domu rodzinnego. Farsz: brązowy ryż (ja robię z takim, teściowe tradycyjnie, z białym), trochę soczewicy brązowej i duża ilość cebulki podduszonej na oleju. Dodaję do tego wodę, pomidory i gotuje się. Tylko tyle. U nas po prostu szał.
  • Zupa dyniowa i frytki z dyni. :D
    Raz się wpiszę, a co. :D
  • Dlatego wpisuję. ;)
  • Zupę z wody krystalicznie przejrzystej, ziemniaków, marchewki, pietruszki i pieprzu... Szpitalne menu :D
  • Ja dzis na sniadanie golabka zjadlam :) Szalowe mi wyszly, ze tak nieskromnie powiem. Robilam z kapusty wloskiej (takoej karbowanej), do srodka miecho, ale zamiast ryzu soczewica, por, czosnek, imbir, chili, swieza kolendra i moje ostatnie odkrycie - pasta Tom Ka, od lokalnego Wietnamczyka. Wszystko zapieklam w piekarniku. Wyszly prawdziwie azjatyckie, dobrze z odrobina sosu sojowego smakuja.
  • Brawo @Maciejka

Crumble uwielbiam. Bardzo dawno nie jadłam...
  • @ola_g - tak, kilka razy. Był tu kiedyś podawany przepis na gulasz z dyni z soczewicą i pomidorami
    robiłam, z czerwoną, bardzo smaczne
  • Pizza domowa się właśnie piecze.
    A na osłodę zrobiłam nutellę ze śliwek,głównie dla MArysi,bo ja na diecie cukrzycowej,buuu :(((
  • Maciejka,chyba się zainspiruję Twoimi gołąbkami,bo ogromną kapuchę od teścia dostaliśmy i coś z nią trzeba zrobić....
  • My dzisiaj resztki ostrego rosolu/ dyniowa do wyboru. Fasola, kalarior, pieczone z miodem i pomarancza korzeniowe warzywa, caserolle z kurczaka, na deser lassi z mango.
  • rosół z kluskami, a na drugie pizza (robiona własnoręcznie oczywiście) :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.