Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1198199201203204265

Komentarz

  • a ta znów się wyraża i jeszcze kalarior ;)
    u nas rosół, kluseczki, leczo, pieczeń, kapusta :)
  • Codzienna zup u nas to rewoöucja, bo tu sie zup w zasadzie nie je, najwyzej rosol, albo cos ala grochowka z soczewicy i to tylko zima. Ale wszyscy zadowoleni ze zmiany, wiec gotuje dalej :)
  • to u nas odwrotnie - codzienna zupa to norma (bo się maluchom miksuje), tylko w weekend jakieś popisy drugodaniowe :)
  • u nas najczęściej i zupa, i "obiad" a czasami jeszcze "obiad" na śniadanie, tzn na różne posiłki, często poczynając od śniadania różne dania uważane za obiadowe :)
  • Ja dziś robię gołąbki zainspirowane tymi,które MAciejka robiła :)
  • u nas dziś będą śluski kląskie z wczorajszymi dodatkami :)
  • I zrobiłam ciasteczka owsiane z podgotowanym amarantusem,slonecznikiem i żurawiną,mniam,uwielbiam.
  • Ale po co blendowac?
    Pomidorowa z papryką pokrojoną w kostkę jest pyszna.
  • Niektorzy po prostu wolą blendowane, uJa




    :P
  • Do pomidorowej lubie tez dawac mocno dojrzale gruszki i imbir.
    A u nas dyniowa z paseczkami lososia, brokul, papryka nadziewana ryzem, kotlety mielone, surowka z kapusty pekinskiej. Na deser znowu figi/ jogurt bo jest sezon.
  • Jak Was czytam, to stwierdzam, że marna ze mnie kucharka ;(
  • Siedze w domu, to co mam robic? ;)
  • @Maciejka, to ponoć dobra pora na wwrtykulację trawnika.
  • O, tu mnie masz ;) Trawnik juz drugi rok niekoszony, bo nie ma komu. Ladna laczka sie zrobila....
  • Robię zapiekankę warzywną z quinoa, z fasolą czarną i serem. Zonaczymy co z tego wylezie...
  • Ale mi smacznegołąbki wyszły !!!! Trochę pikantne,ale dobre,dałam jaglankę,przypraw mnóstwo,czosnek...MAciejka,dzięki za pomysł !!!
  • Jaglanka z cukinią - mąż wczoraj pytał co jadają wielodzietni to już teraz wie...
  • żurek i kluski z hokkaido , odsmażane z cebulką ...
  • Ja się mysz pochwalić bo jestem beztalenciem. A wiec zainspirowana forum zrobiłam golabik z buraków liściastych z soczewica, kasza i mięsem. Pieczone w czosnkiem i świeżymi pomidorami.
  • Napisze tylko, ze dobre bylo :P
  • jesień - wszystkomająca grochowa :)
  • @agnieszkamama
    a te ciasteczka owsiane jak robisz?
    Namaczasz wcześniej płatki owsiane?
  • @Maciejka czytam Twoje obiadowe wpisy. Wniosek mam jeden. Nie nie nie przeprowadzamy się do Ciebie. Czy można Cię sprowadzić do nas na etat?
    Nie wiem, catering, obiady domowe...kuchnia egzotyczna... :D

    Tylko, żeby nie było potem tak jak w komedii Poszukiwany, poszukiwana, że będziesz nam prace fachowe dyktować

    a mój mąż jest z zawodu dyrektorem
  • Obecnie bardzo chetnie, moge gotowac cokolwiek w zamian za opieke nad trzema wariatmi. Sprawy komputerowo- tekstowe oferuje w pakiecie. Moge nawet w kuchni przy dziecku mowic po niemiecku :D
  • To my trochę wariaci ;)
    Niemiecki null zero
    gotowanie brak czasu brak czasu

    Więcej grzechów nie pamiętam
  • @AgaMaria,
    proscizna: roztapiam trochę margaryny z cukrem,powiedzmy pół kostki, sypię płątki, treochę mąki, ziarenek,co tam mam,np.słonecznika,żurawiny ,mogą być orzechy. Jak mam jajko,daję jajko,jak nie, troszkę mąki ziemniaczanej. Konsystencja powinna być taka, hmmm ,ciastolinowa. lepię małe placuszki i prosto na blachę.Pieką się szybko,chyba z 20 minut.
  • Mnie ostatnio na jednogarnkowe bierze. Musi co zima bedzie ciężka... Wczoraj musaka. Dziś jeszcze nie wiem co. Zapiekanka wyszła bardzo dobra.
  • A ja ciasto filo ze szpinakiem i feta zapiekam warstwowo, może tuż przed podaniem zetnę jajko jako górną warstwę
    usiłuję sobie przypomnieć, jak to się nazywa, bo w Grecji i Turcji to w sumie klasyk jest ;)
    ale mniejsza o to, istnieje przecież konstytucyjne prawo do sklerozy :D
  • MArysia mnie dziś od rana o pierogo zamęczała, a tak mi sie nie chce....ale chyba jej zrobie kilka z jabłkiem i cynamonem.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.