Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1207208210212213265

Komentarz

  • Cebulowa i peczak w sosie meksykanskim. Cóż zrobić jak w spizarce tylko cebula i puszki. Pyszne wyszło ;)
  • Cebulowa!!! Mniaaaam:)))
  • Dobrej cebulowej sama bym zjadła.
    My dziś risotto z borowikami
    Pyszne!
  • Kapusta kiszona z cebula i marchwią
    Reszta halibut na parze z tymiankiem i sosem sojowym i "frytki" z dyni w stylu orientalnym
  • O, to juz wiem co ze szpinakiem zrobic :)
  • naleśniki z warzywami i domowym sosem czosnkowym
  • starsze dzieci wydane na ferie, mlodsza miala dzien dobroci dla matki, to uczac sie w przerwie pizze machnelam (jedna klasyczna z warzywami, a druga z sosem smietanowym, lososiem i czerwona cebula)
    trzeba mi bylo porcji weglowodanow chyba, bo pizza plus piwo w stylu Karmi i poczulam sie bloogo ;)
  • A za mną kiszka chodzi!
    W przyszłym tygodniu zrobię. :)
  • Kapusta kiszona.
    Reszta ma krokiety z nadzieniem z cieciorki, duszonych pora i marchwi, pieczone w panierce sezamowej. Z surowka z marchwi i selera
  • A mu kurde racuchy,no....nic innego nie ogarnęłam........
  • Pieczona pierś indycza, ziemniaki,surówka z selera
  • naszło mnie na bigos jarski... ale nie wyszedł taki dobry, jak Olesiowy...
  • Planuje pierś z kurczaka w stylu curry.
  • edytowano listopada 2015
    Dziś - rosół wczorajszy, gołabki dla leniwych
    Jutro -zarzucajka z kapusty, krokiety z mięsem, surówka colesław
    Pojutrze- rosół z królika, comber z królika duszony w śmietanie z ziemniakami i buraczkami
  • kotlety sojowe, kasza jęczmienna, buraczki, marchewka z chrzanem
  • zielone risotto z ogorkami kiszonymi i kompotem z wisni mrozonych z miodem
  • Chili con carne. Jutro zapiekanka brokulowo - kurczakowa. W srode tacos:)
  • edytowano listopada 2015
    .
  • @jukaa
    My mieliśmy gęś w niedziele +dojadanie wczoraj
    Tez nie miałam
    Zbyt czasu żeby ona dale radę dłużej poleżeć w przyprawach etc

    Na noc natarłam ja mocno! majerankiem, sola i pieprzem i zalałam mlekiem!
    Rano wzięłam opłukałam ja z tego wszystkiego
    Do środka dałam :
    Dwie torebki kaszy jęczmiennej i podroby i grzyby
    Tzn tak
    Podsmazylam grzyby z cebulka
    Na patelni rozpuściłyście trochę masła i dałam ta kasze - bez torebek ;)- to taka kasza jęczmienna z warzywami, nie wiem jakiej firmy, ale jest sprzedawana tak jak inne kasze w woreczkach ta akurat ma tylko dwa woreczki w pudełku
    Na kolejnej patelni podsmazylam pokrojone podroby gęsie i dosłownie chwile poddusilam

    Potem wszystko razem w misce wymieszałam i jak przestygło dodałam zielonej pietruszki (sporo), dwa surowe żółtka i pianę z dwóch białek
    Potem wszystko do środka gęsi i pozszywalam
    Do piekarnika
    Ja dałam temperaturę ok 150 stopni
    Siedziała ok 4 godz w piekarniku
    Ale moja gąską miała tylko 3,5 kg
    Od czasu do czasu polewalam wytopionym tłuszczem

    Przepis wzięłam
    Z netu z jakiejś strony związanej z łowiectwem
    Ale strony nie pamietam już :( co to była za strona
  • Zupa soczewicowa z kiełbasa swojska bezglutenowa;-)
  • @Elunia

    Takie pyszności były w Kauflandzie..........w promocji

    Promocja - to jest coś co psuje mi plany obiady :))
  • Soczewicę wczoraj jadłam na obiad. Soczewica jest ok.
  • MIalam kurczaka, wiec zrobilam z niego zapiekanke z brokulami, pomidorami, papryka, grzybami....co tam mi wpadlow rece dalam, Cebule i czosnek oczywiscie tez. Wyszla dobra - juz jej nie ma:) jutro tacos:)
  • Policzki wieprzowe
    Zawartość lady sklepowej pozmieniała dziś plany :))

    Jutro robię gözemle
    Paczka yufki została ;)
  • Co to są policzki?
  • @OlaN.

    No policzki, mięso w tej części gdzie są policzki

    Policzki wieprzowe to delikatne kawałki mięsa wykrojone
    z głowy zwierzęcia, czyli tzw. świńskiego
    ryjka. Takie „nietypowe” mięso bardzo rzadko pojawia
    się w sprzedaży. Warto o nie pytać w punktach
    oferujących żywność tradycyjną, w dużych
    sklepach, gdzie dokonują rozbioru tusz lub zamó-
    wić u zaprzyjaźnionego rzeźnika. Najlepszy produkt
    tego rodzaju pochodzi od starych, rodzimych
    ras świń, które wyróżniają się mocną budową
    np. rasy puławskiej lub złotnickiej
  • Kiedyś jadłam w restauracji. Niby dobre było. Ale weszylam oszustwo, bo nijak układ włókien nie pasował do policzka.
  • Wiesz, trudno nie zwrócić uwagi:-)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.