papryka faszerowana - klasycznie, wolowina z ryzem resztki ciasta czekoladowego zrobilam wczoraj, zeby miec dzisiaj czas dla gosci
Swinskie lby wlasnie sprzedaja u mnie i kupilabym, w celach spozywczych nawet , gdybym tylko umiala robic salceson. Ale nie umiem, wiec w najlizszych planach zabawa z szynkowarem, chyba latwiej niz salceson
@Aga, robiłam salceson w słoikach, wyszedł najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam, przepis wzięłam pierwszy z netu jaki mi się spodobał, a roboty podobnie jak z galaretą.
Dziś był barszcz z domowego kwasu z buraków i kulebiaki, z pełnoziarnistej orkiszowej z rosołowymi pozostałościami kury mięsnej - moje dzieci rosną - mniej wubrzydzają! hurra!
Oo, ale mi dziś obiad wyszedł... Dzieci biły się o ostatki..kaczka pieczona w majeranku i czosnku, gryczana niepalona i sałata z pomidorami, oliwą i czosnkiem. Muszę robić częściej kaczatka...
U nas tez dziś gulasz, z tym, że wołowy do tego kasza i ogórek kiszony znów o naszych planach obiadowych zdecydowała "połka promocyjna' w sklepie, był gulasz -50% z data do jutra to grzech nie wziąc ) i tak te pólki pierdzielą mi plany obiadowe
Komentarz
moje dzieci mogłyby go jeść cały rok
resztki ciasta czekoladowego
zrobilam wczoraj, zeby miec dzisiaj czas dla gosci
Swinskie lby wlasnie sprzedaja u mnie i kupilabym, w celach spozywczych nawet , gdybym tylko umiala robic salceson. Ale nie umiem, wiec w najlizszych planach zabawa z szynkowarem, chyba latwiej niz salceson
Dziś był barszcz z domowego kwasu z buraków i kulebiaki, z pełnoziarnistej orkiszowej z rosołowymi pozostałościami kury mięsnej - moje dzieci rosną - mniej wubrzydzają! hurra!
a dziś naleśniki z pieczarkami
Dzieci nakarmione.
moją kwasnice też mąż gotowal:) wyszla mu jak nigdy! Przepyszna
Ale ryba ahhh
do tego kasza i ogórek kiszony
znów o naszych planach obiadowych zdecydowała "połka promocyjna' w sklepie, był gulasz -50% z data do jutra to grzech nie wziąc )
i tak te pólki pierdzielą mi plany obiadowe
placki ziemniaczane to bym zeżarła oj żarłabym
a teraz za paczki sie zabieram
wroca ze stoku, to nie mam watpliwosci, ze sie rzuca