Gularz z indyka z warzywami, kasza jęczmienna, fasolka i jeszcze robimy rafaello z jaglanki i olejem kokosowym. @Jukaa pomysł na farsz do krokietów super Dzięki !!!!!
zmieliłam schab z jelenia i zrobiłam z cebulką w sosie pomidorym, dla M. z makaronem ryżowym, a dla mnie z kaszą jęczmienną-dobre,mąż dojadał bigosik wczorajszy
pulpety z pieczarkami, ryż czy kasza, nie wiem, co tam Zosia wrzuciła, jeszcze nie czuć fasolka szparagowa i surówka z białej kapusty, jak od Chińczyka
z warzyw tylko z dodatkiem marchwi, poszatkowane zalewamy GORĄCĄ mieszaniną olej, octu winnego, czosnku, soli z dodatkiem cukru oryginalnie proporcje są takie: pół główki białej kapusty ( średniej wielkości ) 2 marchewki ząbek czosnku 1/3 szklanki octu winnego 1/2 szklanki oleju łyżeczka soli pół szklanki cukru ale my słodzimy dużo, dużo mniej!
Dziś to chyba po 20. Więc czeka mnie ostra walka o ten rosół.. Mam plan zaproponowac dzieciom jaglanke (drugi raz dzis), to jest nadzieja, jest nadzieja..
Dziewczyny byście się opanowały. Tego się nie da czytać ze spokojem. Tu dziczyzna, tam ser kozi, tarta, kaczuszka, kapusta po chińsku. To jest znęcanie się nad ludźmi mniej ogarniętymi kulinarnie ;-)
To ja jutro zrobie ten sos do spaghetti by @Elunia bo brzmi super. Podkradnę kawalek dyni synowi (ktory jest fanem klusek dyniowych by @Katarzyna, i zawsze pilnuje, zeby dyńka była w domu) i bedą miec chlopaki ucztowanie. A dzis zrobiłam gołabki z jaglanką, bo kapusta nie chciała zejsc mi z oczu i patrzyła na mnie przywiędle.
Komentarz
Pycha
Mniam! Mogłabym ją jeść bez konca.
Szpinak, losos, ser kozi! Pycha!
ser kozi niam.... kiedy bedzie ser kozi?
oryginalnie proporcje są takie:
pół główki białej kapusty ( średniej wielkości )
2 marchewki
ząbek czosnku
1/3 szklanki octu winnego
1/2 szklanki oleju
łyżeczka soli
pół szklanki cukru
ale my słodzimy dużo, dużo mniej!
Oprocz fasolki to samo zuo B-)
A garnki puste na razie.
Mam plan zaproponowac dzieciom jaglanke (drugi raz dzis), to jest nadzieja, jest nadzieja..
A dzis zrobiłam gołabki z jaglanką, bo kapusta nie chciała zejsc mi z oczu i patrzyła na mnie przywiędle.
Kurczak+6 główek czosnku gotowane kilka godzin