Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1209210212214215265

Komentarz

  • wyjątkowo postne, zwłaszcza ta kapusta liczona =))
  • Gularz z indyka z warzywami, kasza jęczmienna, fasolka i jeszcze robimy rafaello z jaglanki i olejem kokosowym. @Jukaa pomysł na farsz do krokietów super Dzięki !!!!!
  • zmieliłam schab z jelenia i zrobiłam z cebulką w sosie pomidorym, dla M. z makaronem ryżowym, a dla mnie z kaszą jęczmienną-dobre,mąż dojadał bigosik wczorajszy :)
  • Placki z mąki z lnu 92g. 1 jajko, sol, pieprz, ząbek czosnku, wody 300 ml, 150 kremówki 36%
    Pycha
  • smażony dorsz,mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmniam!
  • Jukaa a podasz przepis na te kotlety?
  • Wreszcie zrobilam tarte wytrawna, mmmmmm.

    Mniam! Mogłabym ją jeść bez konca.

    Szpinak, losos, ser kozi! Pycha!
  • a ja mam ze szkoly obiady... wczoraj spaghetti sam zapach mnie mdlil... na szczescie poniedzialkowa pomidorowa byla... ciekawe co dzis

    ser kozi niam.... kiedy bedzie ser kozi?
  • @MAFja, nie wiem kiedy, ja mialam.zamrozony.
  • zupa kalafiorowa, MArysi się zachciało
  • pulpety z pieczarkami, ryż czy kasza, nie wiem, co tam Zosia wrzuciła, jeszcze nie czuć ;) fasolka szparagowa i surówka z białej kapusty, jak od Chińczyka :)
  • @Skatarzyna a z czym ta surowke robisz oprocz kapusty?
  • z warzyw tylko z dodatkiem marchwi, poszatkowane zalewamy GORĄCĄ mieszaniną olej, octu winnego, czosnku, soli z dodatkiem cukru :)
    oryginalnie proporcje są takie:
    pół główki białej kapusty ( średniej wielkości )
    2 marchewki
    ząbek czosnku
    1/3 szklanki octu winnego
    1/2 szklanki oleju
    łyżeczka soli
    pół szklanki cukru

    ale my słodzimy dużo, dużo mniej!
  • no dziewczyny, chwalcie sie, co macie w garnkach. Muszę coś prostego odgapić bo pomysłów brak :|
  • u nas powtórka z kalafiorówki :)
  • U mnie fasolka szparagowa z resztka wedliny w sosie smietanowo-czosnkowym z makaronem.
    Oprocz fasolki to samo zuo B-)
  • Spaghetti albo jaglanka z warzywami.

    A garnki puste na razie.
  • Krupniczek. Jarski, oczywiście.
  • Rosół na korpusie kaczym i kurczakowych podrobach. 6litrow po odcedzeniu i bede musiała kijem gonic, żeby dla Taty coś zostało...
  • to kiedy tata wraca?
  • Dziś to chyba po 20. Więc czeka mnie ostra walka o ten rosół..
    Mam plan zaproponowac dzieciom jaglanke (drugi raz dzis), to jest nadzieja, jest nadzieja..
  • myslalam, ze za 3 dni :-P
  • O, za 3 dni to już mogę mieć na nowo ugotowany rosol. Nawet dwa razy przy moich dzieciach. Największy garnek moj ma 8l. Maaaaly ;)
  • Dziewczyny byście się opanowały. Tego się nie da czytać ze spokojem. Tu dziczyzna, tam ser kozi, tarta, kaczuszka, kapusta po chińsku. To jest znęcanie się nad ludźmi mniej ogarniętymi kulinarnie ;-)
  • U nas kaczucha. Mąż chciał spróbować. Naładowałam warzywami jakie mieliśmy.
  • To ja jutro zrobie ten sos do spaghetti by @Elunia bo brzmi super. Podkradnę kawalek dyni synowi (ktory jest fanem klusek dyniowych by @Katarzyna, i zawsze pilnuje, zeby dyńka była w domu) i bedą miec chlopaki ucztowanie.
    A dzis zrobiłam gołabki z jaglanką, bo kapusta nie chciała zejsc mi z oczu i patrzyła na mnie przywiędle.
  • Rosół
    Kurczak+6 główek czosnku gotowane kilka godzin
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.