Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1211212214216217265

Komentarz

• Botwinka :x
  • U mnie też botwinka :)
  • Piers indyka z warzywami i basmati. Ladnie pachnie.
  • naleśniki z nutellą i bananem
  • @jukaa placki winny byc z mirabelkami... U nas beda meksykanskie tacos. Pan Niesiolowski nie bedzie sie cieszyl:)
  • a te placki to bez krowizny i glutenu? ;)

zupa brzmi pysznie, zjadłabym taką :) z jajkiem o !

u mnie nuda udka kurze z ryżem i surówką

ale kiedyś były kluski z pesto z czosnku niedźwiedziego, smażony oscypek i 2 surówki o ! (jak chcę to potrafię ;) )
  • wogole nie wchodzilam w ten watek bo mi niedobrze... ale weszlo mi sie... wiec zupa ze stolowki..ie wiem co to za dziwo.. boczek i takie lane kluseczki chiba.. warzywa na patelnie ze stolowki...i paluszki rybne wiec zjadlam kotleta z wczoraj
  • @jukaa My sekciarze miesko lubimy, mniam, mniam, mniam:))) Ale na sniadanko zjedlismy serka z rzodkiewka i szczypiorkiem - to chyba nas nieco rozgrzesza:)
  • O, botwinka już jest??!! Lecę jutro na bazarek, ale będzie uczta! :) a na dziś makaron z czyszcxeniem lodówki- pieczony kurczak, papryka, cebula, czosnek, natka, żółty ser i przyprawy, bardzo smaczne te resztki:)
  • nie mamy botwinki, stare buraki ukiszone, czyli zwykły barszcz, też dobry :)
  • U nas dziś ryba wedzona, kasza z warzywami, duzo zieleniny wszelkiej i soczewica z ogorkami.
  • dziś Dzień Czekolady
    na deser zjedzcie :P
  • To prawda @Skatarzyna, burak dobry zawsze i pod każdą postacią :)
  • Zupa jarzynowa a na deser naleśniki jaglane z domowa nutella i bananami.
  • Ale się zmeczylam..
    Ale zrobiłam!

Krokiety i do nich ogórek, pomidor i cebulka z oliwą.
    Aż się zdziwiłam, bo te nasze polskie ogory i pomidory w końcu zaczynają mieć smak:D
  • kapusniak ze swiezej kapusty i gryczana z gulaszopotrawka i male kiszone do tego.. walcze zeby przyjelo sie :)
  • Hihi, obiad mistrza Józefa ;) o tak, tak to nazwę, bo nie mam wytłumaczenia innego, czemu od wczoraj mi się snił;)
    IMG_20160415_134852469
  • Kapuśniak prawdziwy no z kwaszonej kapuchy a nie słodkiej
    żeberka w sosie + ryż i pomidor
  • Obiad jak obiad, ale właśnie maz robi deser, GOFRY!!!!
  • Chleb z cebulą na pierwsze
    I ziemniaki z masłem i solą na drugie
  • Ja dziś zgarnęła z lodówki resztki z wczorajszego obiadu dodalam makaron i zapiekankę zrobiłam ;)
  • ma może ktoś sprawdzony przepis na zupę szczawiową ? ;)
  • Dziękuję
  • Ja tez mam jarzynowa:-) i ma deser pieczone jabłka z orzechami i miodem:-)
  • kapuśniak ze słodkiej kapusty
    placki ziemniaczane
  • jutro czyli dziś ;) będą naleśniki i pomidorowa z ryzem
  • Jak zrobić dobry kapuśniak z młodej ?(młoda kiszona jak się domyślam?) wychodzi mi bez smaku :/
  • A my siedzimy na jachcie i nie mamy co jeść bo zapomnieliśmy zabrać :(( do tego nawet sledzi brak
  • Niezdrowy gril- karkowa:))
  • @Dominikaa, gotować w małej ilości wody, dodać podduszoną cebulkę i sporo koperku. to nada smak.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.