Podpowiedzi potrzebuje... Mam świeży szpinak, ser, czosnek, śmietankę, generalnie wszystko do zrobienia sosu szpinakowego. Tylko... Cały weekend żyliśmy przez wyjazdy na makaronie i nalesnikach. I pierogowych zapasach. I nie za bardzo mam dziś na nie ochotę. Z czym taki szpinak można by zjeść? Do ryżu będzie pasował? Jaglanki? (Te mamy codziennie prawie to mi wszystko jedno) Bo do ziemniaków to nie za bardzo chyba? (Ziemniaków to chyba od dwóch tygodni nie jedliśmy...)
Albo może jakaś inna inspiracja na zrobienie szpinaku?
Wczoraj (moze byc?): Ziemniaki mlode, kotlety mielone bez jajka bo nie mialam ( bez roznicy w smaku czy konsystencji), szparagi i kalafior gotowane na parze nad ziemniakami, mizeria na slodko. ... Dzis racuchy z truskawkami i obiad wlasciwy dojadanie wczorajszego czyli powtorka.
Komentarz
mój bardzomięsnymąż ciągle każe je sobie robić
najlepsze są takie bardzo chrrrupiące :
Nawet o tym nie pomyślałam.
Z czym taki szpinak można by zjeść? Do ryżu będzie pasował? Jaglanki? (Te mamy codziennie prawie to mi wszystko jedno) Bo do ziemniaków to nie za bardzo chyba? (Ziemniaków to chyba od dwóch tygodni nie jedliśmy...)
Albo może jakaś inna inspiracja na zrobienie szpinaku?
@Dorotak, a tarte szpinakowa?
Ciasto na spód, potem Szpinak i Zalewasz sosem, jaja, ser i smietana i Pieczesz.
Pychotka!
ciasto
leśny mech,
ale to nie na obiad
chociaż ja zjadłabym dzisiaj nawet na obiad
Ps my jeszcze lososia wędzonego dajemy. Szpinak, ser, losos i ten sos.
Roboty duzo, ale warto.
Takie bogactwo na targu,a tu taka cisza!
zupa ogórkowa (trzeba słoiki dojeść bo sezon nowy na kwaszone tuz tuz)
...
Dzis racuchy z truskawkami i obiad wlasciwy dojadanie wczorajszego czyli powtorka.