Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1213214216218219265

Komentarz

• Bułkę tartą możesz zastąpić mielonymi płatkami corn flakes. Niezdrowe, ale za to jakie smaczne!
  • @ola_g :D

mój bardzomięsnymąż ciągle każe je sobie robić ;)
    najlepsze są takie bardzo chrrrupiące :
  • Co wybrać na przyjęcie komunijne? Krem ze szparagów czy botwinkę?
  • Jedno i drugie brzmi dobrze :) ja bym postawiłam na krem ze szparagów :)
  • Krem ze szparagów. Botwinka przez kolor i konsystencje łatwo załatwić eleganckie stroje.
  • To się nazywa praktyczne podejście do tematu ;-)
    Nawet o tym nie pomyślałam.
  • Praktyczne, szczególnie ze ja bym była pierwsza z wielka plama na piersi odzianej w biala bluzke :D
  • U mnie gołąbki z liści kiszonych :-) z ziemniakami
  • Podpowiedzi potrzebuje... Mam świeży szpinak, ser, czosnek, śmietankę, generalnie wszystko do zrobienia sosu szpinakowego. Tylko... Cały weekend żyliśmy przez wyjazdy na makaronie i nalesnikach. I pierogowych zapasach. I nie za bardzo mam dziś na nie ochotę.
    Z czym taki szpinak można by zjeść? Do ryżu będzie pasował? Jaglanki? (Te mamy codziennie prawie to mi wszystko jedno) Bo do ziemniaków to nie za bardzo chyba? (Ziemniaków to chyba od dwóch tygodni nie jedliśmy...)

Albo może jakaś inna inspiracja na zrobienie szpinaku?
  • Mi szpinak do wszystkiego pasuje.
    @Dorotak, a tarte szpinakowa?

Ciasto na spód, potem Szpinak i Zalewasz sosem, jaja, ser i smietana i Pieczesz.

Pychotka!
  • Oo tarta albo pieczone ziemniaki, super! Dzieki!
  • Szpinak przed polozeniem na tarte zblanszowac, prawda? Czy wrecz podsmazyc?
  • Podsmażyć żeby smaku nabral. Z czosneczkiem.
  • Dorotak
    ciasto
    leśny mech,
    ale to nie na obiad :)
    chociaż ja zjadłabym dzisiaj nawet na obiad
  • @Marcelina, podmazyc, poddusic, jak tam Wolisz, ale obróbka konieczna.

Ps my jeszcze lososia wędzonego dajemy. Szpinak, ser, losos i ten sos.
  • Jest juz świeży szpinak?
  • Naleśniki ze szpinakiem tez sa pycha.

Roboty duzo, ale warto.
  • jak jest już szpinak to chyba go przetestuję w wyciskarce :D
  • Tak, właśnie dziś pierwszy raz był świeży, krajowy szpinaczek. Zaraz się za niego biorę bo.strasza mam ochotę...
  • Pomidorówka dziś :)
  • Schabowy,młode ziemniaczki z koperkiem, sałatka z pomidorów i cebuli.
  • Ponieważ chwilowo jestem wielodzietna :D to na drugie śniadanie kalafiorową a na obiad ziemniaki z mizeria i jajkiem.
  • Upne!

Takie bogactwo na targu,a tu taka cisza!
  • Bo wszyscy na targu siedza, a potem tworza pysznosci. Na opisywanie juz czasu brak.
  • leczo z cukini, papryki i cebuli mniam mniam :D

zupa ogórkowa (trzeba słoiki dojeść bo sezon nowy na kwaszone tuz tuz)
  • Nalesniki ze szpinakiem, fetą i orzechami. Uwielbiam
  • zupka kalarepowa i smażony pstrąg mniam mniam
  • frytki z mrozonki i ogorkowa ze stolowki.. a co takiego na targu jest juz? obiadowego?
  • Młode ziemniaki z koperkiem, grilowana cukinia z papryka + pieczeń z indyka + zsiadle mleko.
  • Wczoraj (moze byc?): Ziemniaki mlode, kotlety mielone bez jajka bo nie mialam ( bez roznicy w smaku czy konsystencji), szparagi i kalafior gotowane na parze nad ziemniakami, mizeria na slodko.
    ...
    Dzis racuchy z truskawkami i obiad wlasciwy dojadanie wczorajszego czyli powtorka.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.