po przeczytaniu parunastu postow wybieram zestaw babka 4 choc pizza domowa Apoloni tez nie brzmi zle... ja dzis wyzebralam i dostalam po znajomisci wobec vopiatkowego tzw.sufleta rybbego na obiad cujrzycowy, 4 niecukrzycowe bynajmniej pierogi z twarogiem... cukier po tym przestepstwie.. -a zjadlam tez pomidorowke z ryzem brokuly ziemniaki i troche tego"sufleta"-101 :-)
moja cujrzyca bije rekordy
Kotlety mielone,kasza gryczana z pieczarkami i fasolka szparagowa, jutro piersi kurczaka z gorgonzola pieczone i pomidorami na kaszy jaglanej i mizeria.
Aniu, ja jadlam skrapiane, jako skladnik klasycznych fish&chips. Ocet winny,nie spirytusowy, ale i tak mi nie wchodzilo. Na szczescie ryba byla pyszna.
Wczoraj rolada z indyka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, migdalami, zawinieta w szynkę parmeńska. Do tego ziemniaczki i surowka z białej kapusty
Dzisiaj mielone z burakami i ziemniakami
Jestem w gościach
Ocet winny skrapia sie nim frytki- on odparowuje, zostaje ten sam smaczek:-)))mniam mniam i sól himalajska do tego:-)))WDublinie jest jedno miejsce gdzie robią bezglutenowa tradycyjna rybę w cieście (z kilku rodzajów mąk) - do tego sos czosnkowy i poezja:-)))) wczoraj po wycieczce do ZOO poszliśmy na steka ,pycha! Dzis u mnie mielone,mizeria i ziemniaki;-)Ale na jutro przygotowuje botwinkę bo uwielbiam taka na drugi dzień:-)
@mama_asia, smakowo tak srednio, ale oszczednie przyprawilam ze wzgledu na dzieci Jak widac niepotrzebnie, bo duzo sié z miesa soków wylalo i rozmylo smak (ja lubie ostro i wyraziscie) Ale samo mieso...poezja. Ja miesa jem niewiele i nie kazde, ale warto bylo robic. Maz i sredni syn wniebowzieci Mieciusienkie, samo sie rozwalalo jak przenosilam na talerz. Mysle, ze z takiej niesklepowej wieprzowiny to by dopiero byl rarytas
Komentarz
pomidory
jutro karkówka z grilla, bukiet surówek, pieczywo
niedziela - będą pulpeciki z sosie pomidorowym, makaron, buraczki gotowane,
Poddusiłam bakłażana, cukinię, cebulę i pomidory, oliwa. Dla mnie pycha.
bez papryki to ratatuj
z kapustą bez papryki ale za to dodać fasolkę to bigos jarski
wszystkie powyższe uwielbiam
bez kiełbaski i pieczarek ja robię
koleżanka jedna dodaje ale to raz w roku u niej jadam
Pulled pork piekę, pierwszy raz.
Mogłam na noc wstawić, wtedy nie kłułby mnie w oczy ciągle włączony piekarnik
Boli to moją wewnętrzną sknerę, ale ciekawość zwyciężyła
wczoraj po wycieczce do ZOO poszliśmy na steka ,pycha!
Dzis u mnie mielone,mizeria i ziemniaki;-)Ale na jutro przygotowuje botwinkę bo uwielbiam taka na drugi dzień:-)
Od jakiegoś czasu za mną chodzi
Jak widac niepotrzebnie, bo duzo sié z miesa soków wylalo i rozmylo smak (ja lubie ostro i wyraziscie)
Ale samo mieso...poezja. Ja miesa jem niewiele i nie kazde, ale warto bylo robic. Maz i sredni syn wniebowzieci
Mieciusienkie, samo sie rozwalalo jak przenosilam na talerz. Mysle, ze z takiej niesklepowej wieprzowiny to by dopiero byl rarytas
dzis kasza jaglana z warzywami, domowe burgery:-)