Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1216217219221222265

Komentarz

• filet z ryby smażony, ziemniaki z sosem grzybowym
    pomidory

jutro karkówka z grilla, bukiet surówek, pieczywo
    niedziela - będą pulpeciki z sosie pomidorowym, makaron, buraczki gotowane, 

• Kmedle ze śliwkami - wiem, zuo, ale jakie dobre zuo...
  • po przeczytaniu parunastu postow wybieram zestaw babka 4 :) choc pizza domowa Apoloni tez nie brzmi zle... ja dzis wyzebralam i dostalam po znajomisci wobec vopiatkowego tzw.sufleta rybbego na obiad cujrzycowy, 4 niecukrzycowe bynajmniej pierogi z twarogiem... cukier po tym przestepstwie.. -a zjadlam tez pomidorowke z ryzem brokuly ziemniaki i troche tego"sufleta"-101 :-) moja cujrzyca bije rekordy ;)
  • piróg biłgorajski z kozim serem, buraczki i pomidory z cebulką i śmietaną
  • Jajka sadzone, fasolka szparagowa, kapusta z jabłkiem i cebulą
  • Zupa pomidorowa i pierogi z jagodami czyli spełnienie marzeń moich dzieci ;)
  • Kotlety mielone,kasza gryczana z pieczarkami i fasolka szparagowa, jutro piersi kurczaka z gorgonzola pieczone i pomidorami na kaszy jaglanej i mizeria.
  • @Pax, a jak to je jada, te frytki z octem? Skrapia czy macza? Bardzo mnie to intryguje.
  • Aniu, ja jadlam skrapiane, jako skladnik klasycznych fish&chips. Ocet winny,nie spirytusowy, ale i tak mi nie wchodzilo. Na szczescie ryba byla pyszna.
  • Dla mnie to coś nowego, nie słyszałam o tym.
  • Kocham frytki z octem. Generalnie kocham ocet. Spirytusowy. Uwielbiam tez ryble smazona z octem i wszelkie galarety. I salate z octem i chipsy octowe.
  • kasza,ogorek,fasola
  • My dziś coś w stylu ratatouille ale bez papryki.
    Poddusiłam bakłażana, cukinię, cebulę i pomidory, oliwa. Dla mnie pycha.
  • z papryką te warzywka co wyżej @AgaMaria to leczo
    bez papryki to ratatuj
    z kapustą bez papryki ale za to dodać fasolkę to bigos jarski

wszystkie powyższe uwielbiam  <3   :p
    bez kiełbaski i pieczarek ja robię
    koleżanka jedna dodaje ale to raz w roku u niej jadam ;)
  • edytowano sierpnia 2016

Pulled pork piekę, pierwszy raz.

Mogłam na noc wstawić, wtedy nie kłułby mnie w oczy ciągle włączony piekarnik

Boli to moją wewnętrzną sknerę, ale ciekawość zwyciężyła :yum: 

• Wczoraj rolada z indyka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, migdalami, zawinieta w szynkę parmeńska. Do tego ziemniaczki i surowka z białej kapusty Dzisiaj mielone z burakami i ziemniakami Jestem w gościach :)
  • Ocet winny skrapia sie nim frytki- on odparowuje, zostaje ten sam smaczek:-)))mniam mniam i sól himalajska do tego:-)))WDublinie jest jedno miejsce gdzie robią bezglutenowa tradycyjna rybę w cieście (z kilku rodzajów mąk) - do tego sos czosnkowy i poezja:-))))
    wczoraj po wycieczce do ZOO poszliśmy na steka ,pycha!
    Dzis u mnie mielone,mizeria i ziemniaki;-)Ale na jutro przygotowuje botwinkę bo uwielbiam taka na drugi dzień:-)
  • Pulled pork uwielbiam!!!!
  • edytowano sierpnia 2016
    " pieczen rzymska" gotowana z marchewka i pulpa ziemniaczana oraz zupa koperkowa :-)
  • Proponuję kanapki :smiley: 
  • a ja marze ze by podali raz taki cukrzycowy dobry obiad.. rybke z grilla warzywka al dente i z kasza to wszystko.. chyba bym umarla z wrazenia ;)
  • @czekolada - no i jak Ci wyszedł ten pork? ;)
    Od jakiegoś czasu za mną chodzi
  • ja dzis bez obiadu i bez sniadania
  • @mama_asia, smakowo tak srednio, ale oszczednie przyprawilam ze wzgledu na dzieci
    Jak widac niepotrzebnie, bo duzo sié z miesa soków wylalo i rozmylo smak (ja lubie ostro i wyraziscie)
    Ale samo mieso...poezja. Ja miesa jem niewiele i nie kazde, ale warto bylo robic. Maz i sredni syn wniebowzieci ;)
    Mieciusienkie, samo sie rozwalalo jak przenosilam na talerz. Mysle, ze z takiej niesklepowej wieprzowiny to by dopiero byl rarytas :yum:

• rosołek z kurczaka
  • Wczoraj kiełbasa swojska bezglutenowa mocno przyprawiona z cebula, pieczone ziemniaki i ogórek kiszony .
    dzis kasza jaglana z warzywami, domowe burgery:-)
  • Makaron z jagodami będzie. Córka (prawie 6 lat) wczoraj nazbierała dwa słoiki. Wobec takiej sytuacji nie mogłam jej odmówić :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.