Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1215216218220221265

Komentarz

• @Maciejka, nie bardziej pytam w kontekście fotogenicznosci :).
  • Bede brutalna: zawsze jem estetyczne dania :D ;)
  • W azjatyckim kupie liście limonki? Na kaczce tez sie da? I sos sojowy bezglutenowy czyli japoński moge dać spokojnie?Pytam bom bezglutenowa;-)
    Zawsze chciałam zrobic ale przepisów multum a lepiej kogoś kto robi zapytac. I dziekuje za przepis.
  • Przed kazdym posiłkiem zrob fotkę ;).
  • Tak @Pax. Ja duzo azjatyckich dan gotuje, wiec kupuje sobie paczke chili, paczke lisci limonek i mroze. Do tej zupy trawe cytrynowa tez dodac mozna, tez pomrozic, bo zwykle w duzych paczkach sprzedaja. Pozniej wyciagam wedle potrzeby. Reszte dokupuje na swiezo, ale mam w moim miasteczku conajmniej dwa sklepy, a do tego jeszcze jeden przy pracy.
    W ogole jest straszna dowolnosc w gotowaniu, podstawa tej kuchni, tego typowego smaku jest mieszanka z chili, imbiru i czosnku. Reszta to juz takie ozdobniki nadajace coraz to bardziwj autentyczny smak.
  • Dzięki serdeczne !
  • I już nie muszę sie martwić czym nakarmić młodzież sdm. Tak mało ich będzie że nocuja tylko u rodzin w mieście. U nas na wsi nie. Może i lepiej, bo tak trzeba by ich dowozić po nocy.
  • Placki ziemniaczane po myśliwsku Bar Grodzki na ul. Grodzkiej w Krakowie (vis a vis kościoła św. Piotra i Pawła). Dobre.
  • Gołąbki i kapusniak!

Niech żyje ciąża! Kapusciane obiady!

Dzieci Zaczynają lubić kapusniak! Ale gołąbki to nadal nie Ich smaczek.
  • Deszcz nam zepsuł pomysł pojechania do Garmisch. Mieszanka deszczu i burzy naprzemiennie - w górach niefajnie.
    To nie będzie żarcia w naszej ulubionej karczmie, więc na szybko zrobię chicken korma albo tikka. Albo jakies tajskie curry. Mamy pierś kurczaka, cebulę, czosnek, imbir, cukinię, baklażana i marchewkę, jogurt, masło, mleko kokosowe i sosy z azjatyckiego marketu, plus ryż oczywiście też - można więc wybierać. Kolendra i tajska bazylia rosną sobie w ogródku. Wnioskuję więc, że przeżyjemy i czas spędzony w kuchni ograniczy się do 20 minut. 
    #dziecinawakacjach#
  • ja dzis jak co dzien ziemniaki z bialym glutowatym sosem i kurczak w tym.. jako ze niedziela.to uczciwy kawalek... czemu raz nam piecxonego chociaz dac nie moga..
  • Widziałam na zszywce fajny pomysł na pieczone warzywa. Pokrojone na plastry ziemniak pomidory cukinia cebula i poukładane naprzemian te plastry. Taka zapiekanka.Tylko czym by to zalać żeby nie było ciezkostrawne? Bym chciała uniknąć sera żółtego. Podpowiedzi mile widziane
  • Dzięki. To dzis na kolacje :)
  • To moze zamiast czosnku koperek lub natka? Albo suszone pomidory, ale nie jestem pewna jak one sa strawne.
  • @karolinamika i jak wyszło? Jakies zdjecie zrobilas? A moze  podasz linka? polecasz?
  • Mogę poczestować bo zrobiłam całą blachę. A chętnych do jedzenia jakby mało. Chyba za mało wielodzietni jesteśmy.
  • W sumie to mąż wlasnie mnie zrugal ze tylko marnuje czas i składniki bo po co tak dużo zrobiłam i nikt nie będzie chciał tego jeść oprócz mnie i znowu połowa do wyrzucenia. Mieszkam z teściowa która tego nawet nie skosztuje bo jest nieglodna. I niechętna nowosciom. A mój franek 1,5 roku ostatnio bunt na warzywa. Same mięsa i serki i owoce.
  • Inspiracji potrzebuje więc podbije.
    U nas dziś duszona wołowina w sosie, kluski śląskie i mizeria na słodko. 
    Może dziwne połączenie ale smacznie było.
  • Pierogi z jagodami od teściowej :)
  • Placek po węgiersku :)
  • Ogórkowa
    Żeberka w grzybowym sosie i mizeria
  • Zjadlabym nalesnikow :).
  • Wczoraj tarta z cukinia z przepisu z wątku cukiniowego. Godzinkę żeśmy robiły (mimo ciasta gotowca), wyszła pychotka nawet bez smietany.
  • Zupa gulaszowa z cukinią, papryka, ziemniakami,mięsem wieprzowym. Pycha.
    Podziękowali 1babka4
  • Frytki z octem
  • Barszcz ukraiński.
    Pizza domowej roboty.

• Pax powiedział(a):
    Frytki z octem
    To jest ten fragment wyspiarskiej kultury, do którego nie mogę się przemóc :)

U nas klopsiki wołowe w stylu szwedzkim, ziemniaczki i ogórki.
  • Pieprzne placki z miodem :)
  • Marcelina powiedział(a):
    Pax powiedział(a):
    Frytki z octem
    To jest ten fragment wyspiarskiej kultury, do którego nie mogę się przemóc :)

U nas klopsiki wołowe w stylu szwedzkim, ziemniaczki i ogórki.
    O raju, a ja myślałam, ze to słownik w telefonie cos namieszał.
  • Marcelina-przez pierwsze 4 lata tez nie mogłam;-)))Potem pokochałam:-)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.