pokroiłam w cienkie plastry, wymieszałam z przyprawami - cubrzyca zielona, papryka ostra, trochę oleju - i do pieca ale każdorazowo przyprawiam "jak się sypnie" i czym mi do głowy przyjdzie, dziś było dla niektórych ciut za ostro, zawsze trochę inaczej byle ziemniaki dobre do pieczenia były, bo z bywa, że czekamy i czekamy a nadal surowe
jak rozkroję wiolkodyniochę, to na bieżąco zużywam ile trzeba, a resztę albo pokrojoną, albo startą mrożę, ale ja jestem fanką mrożenia, jutro uruchomimy wielką skrzyniową zamrażarę
A jakas konkretna odmiane mi polecisz? Bo ja dynię ze dwa razy w zyciu kupiłam. (wstyd). A chodzi za mna zupa krem z dyni i tych frytek chcialam sprobowac. @Skatarzyna
Placki z dyni bardzo lubię, robię tak, jak ziemniaczane, dodaję tylko do ciasta dużo pietruszki, podaję z jogurtem naturalnym i pietruszką, fajnie przełamuje smak.
krupnik, buraczkowa z fasolą z ogrodu, "placki ziemniaczane" pieczone w foremkach do mufinek, leczo i dynia makaronowa - gotuję, nie że zjadłam to wszystko
Zrobilam. Smakuje jak bula, taka dosc gesta bula, robilam na patelni i bez nadziewania, nastepnym razem nadzieje czyms i w piekarniku upieke, podobno lepiej wtedy rosna. Podplomyki inne sa. Ale polecam te proziaki, bo sie szybko robi wbrew pozorom.
@annabe a podasz przepis? Ja dopiero startuje w gofrowaniu, raz z szynka i serem robilam, ale mialam proszek z amoniakiem i nie bylam w stanie ich zjesc.
@annabe, super, ze napisalas. Widziałam przepis na fejsie i mialam robić. Ale na razie dzis upieklam muffiny jaglane, zrobiłam chinskie danie na obiad i na śniadanie drugie.ryz z jablkiem i cynamonem. Lubię tr jesienne smaki jablko, cynamon,.
Wychodzą super, a mistrzem gofrów nie jestem bo łącznie ze 3 razy w życiu robiłam.. Dzis zamieniłam tez mleko zwykle na inne bo moj syn jeden nie moze krowizny. Tez wychodzą.
I do tego ciasta posiekaną szyneczkę i mozarelli troche startej.
Kiedyś do ciasta na nalesniki dodalam sera zoltego drobno startego, pieczarek i przecieru pomidorowego. I na patalnie smażylam takie placki. Dla mnie super. Dzieci mniej zajadaly.
@annabe, mieszankę warzyw mam gotową, dodaję ugotowanej szparagowki, podsypuje przyprawa do dań chińskich. Osobno smaze, np kurczaka w kostki pokrojonego. Łącze razem. Sobie mieszkam z ryżem, dzieciom osobno podaję.
To ja te raz robilam, kiepsko wyszly, ale byla woda zamiast mleka, musze z roslinnym mlekiem przetestowac. A jaka masz moc gofrownicy? U mnie 800 i dlugo sie robily, oj dlugo.
Komentarz
ale każdorazowo przyprawiam "jak się sypnie" i czym mi do głowy przyjdzie, dziś było dla niektórych ciut za ostro, zawsze trochę inaczej byle ziemniaki dobre do pieczenia były, bo z bywa, że czekamy i czekamy a nadal surowe
czasem mi się nie chce i wtedy córki robią jakiś makaron albo pomidorówkę!
Podplomyki inne sa. Ale polecam te proziaki, bo sie szybko robi wbrew pozorom.
Od dawna chciałam spróbować i dziś na śniadanie poczyniłam...
COS WSPANIAŁEGO
Ale mozna tez na podwieczorek czy kolacje
kurczak gotowany, ryż, marchewka z groszkiem
Wychodzą super, a mistrzem gofrów nie jestem bo łącznie ze 3 razy w życiu robiłam..
Dzis zamieniłam tez mleko zwykle na inne bo moj syn jeden nie moze krowizny. Tez wychodzą.
I do tego ciasta posiekaną szyneczkę i mozarelli troche startej.
I na patalnie smażylam takie placki. Dla mnie super. Dzieci mniej zajadaly.