Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1226227229231232265

Komentarz

• Ryba smaczna, zupa barszcz czerwony blee jakby ścierkę wymoczył ;)
  • Do tego z ziemniakami barszcz..
     Bolą mnie nogi, mięśnie, najedzona tylko trochę, zaraz antybiotyk i reszta leków
    Pan mąż wrócił i awantura że nie dbam o córkę eh bawiła sie 2 h z koleżanką nawt na chwilę zajrzalam do nich, awantura trwa teraz na syna krzyczy i wymyśla. Już wystarczy na dziś mordęgi ...
  • Pieczona pietruszka była dziś hitem. Córka po obiedzie dokładała sobie 3 razy i prawie płakała jak się dowiedziała, że już nie ma. Pietruszka pokrojona w słupki, sos: oliwa, czosnek, słodka i ostra papryka, gałka, pieprz, kolendra, kurkuma, cynamon i resztka jakiejś mieszanki przyprawowej.
    Podziękowali 2babka4 edytam
  • Quinoa z rybą i ogórek kiszony
  • Placki z gulaszem dziś będą, zamarzyłam o wołowince :) 
  • Drobiowe schabowe, ziemniaki, sos pieczarkowy, ogórki kiszone 
  • Pieczone ziemniaki, pieczone mielone, duszone buraczki, surówka zielona z rzodkwią, cukinią, kapustą pekińską i różnościami. I marchewka dla Mikołaja, co buraczków ani nic.
    Podziękowali 1babka4
  • Nic ;) taka fanaberia ciezarnej.
  • Spaghetti, na deser gofry domowe.

A dzieci mnie rozczulily dzis, nie dość, ze juz o 12 jedli spaghetti i o 14 znowu, tak Im smakowalo, to w modlitwie dziekowali za gofry.
  • Nie ma w tym roku obiadów?
    Upłynniłam remanenty - usmażyłam 27 naleśników, pozawijałam wszystkie resztki, zapiekłąm pod resztkowymi serami i jedli, aż CISZA była! i jeszcze na kolacje zostało, bo tak napchane, że ledwo po dwa wcisnęli. :) No, Wojtek trzy, a Maciek dwa i pół! ;)
    Podziękowali 1wiesia
  • Kapusniak z kasza byl,a placki nalesniki codzien odkad sie ferie zaczely.Wczoraj mali gofry robili.
    Podziękowali 1wiesia
  • Kaczka ze śliwką, morelą i jabluszkiem + czerwona kapusta + warzywa gotowane z bułką tarta :)

Resztki z chrzcin jakby kto pytał ;)
    Chyba już ostatnie resztki resztek ;(
    Podziękowali 2Bridget madzikg
  • U mnie dzis makaron z pesto i parówki bezglutenowe zapiekane z serem , jutro zupa ziemniaczano- porowa:-)
  • @Pax- a jak robisz pie?
  • A o jakie Ci konkretnie chodzi?na słodko czy wytrawnie?
  • Dziś będą kopytka.
  • Właściwie o bezglutenowe ciasto.
  • U nas ryzanka. Jak beda niedojedzeni, to tosty zrobie.
  • Zupa buraczkowa, ciecierzyca z warzywami (dzieci chore, pewnie nie bedą chciały tego jeść to zrobię im gofry) 
  • Barszcz ukraiński,  nalesniki z kaszy jglanej ze szpinakiem.  Dziś zdrowo; p ale smacznie. 
  • Makaron z pesto bazyliowym :)na pewno szybko:) 
  • wędzony twaróg? to się kupuje czy robi? jak smakuje?
    Podziękowali 1Bridget
  • hmmmm fajne ! musimy spróbowac zrobic
  • Felicyta to napisz mi jakie to napisze - ogólnie nauczyłam sie piec prawie każde w wersji bezglutenowej - przerabiam przepisy- dzis znów upiekłam ciasto Delicja z moich wypieków ale w wersji bezglutenowej. Mam kilka książek - od angielskich po polskie, duzo w necie od natchnionej po Olgę smile i inne. Trzeba sie przyzwyczaić ,ze nie bedzie smakowało jak dawniej ,ale idzie mi coraz lepiej.
    Podziękowali 1Felicyta
  • Rosol, bo chorowitki musze podreperowac, a na drugie wieprzowe bitki bez bicia (nie wiem jak to sie nazywa, sznycle?), biala gryczana i pekinska z porem i marchewka.
  • u nas drugiego nie ma komu robic.. ale jeszcze pare tygodniowych klopsow zlstalo dla chetnych.. a jutro na nastepnyvtydzien nastawic trzeba i tyle
  • Białe pyzy drożdżowe na parze z sosem z wołowiny i modra kspusta.......dziś teściowa zaprasza z okazji dnia babci :)
  • Rosół :smile:
    I gulasz wołowy z wczoraj :smiley: 

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.