No właśnie kupa roboty mi się że wszystkim wydaje... Hehe len że mnie. Mam kawałek kurzego cycka. Może w woku go zrobie w jakimś sosie własnym. W ogóle mi się mięsa nie chce, bleee...
Masz piekarnik? W misce zrób marynatę : ketchup,musztarda,ulubione zioła,cukier i sól do smaku. Płatki kukurydziane trochę rozdrobnij (np.płatki do ściereczki i utłuc je wałkiem albo i tłuczkiem).Jak nie ma płatków to może być i bułka tarta. Kurczaka w paski i do marynaty na 10-15 minut. Z marynaty do panierki,na blachę i do piekarnika. Piekarnik rozgrzany na maksa (230 stopni).Pieczenie 15-20 minut.
Można też wersji bardzo lekkiej olej+sok cytrynowy/ocet+sol+ewentualne zioła (majeranek?).U nas ketchup z musztardą jest numer jeden dlatego w pierwszej kolejności mi na myśl przyszło.
A ja ostatnio jadłam cieniuteńkie i długie plasterki cukinii (krojonej obieraczką wzdłuż), smażone w panierce (jajko+mąka). Na pewno nie dietetyczne, ale tanie i przepyszne, sto razy lepsze niż schabowy.
Ja wczoraj pokroilam kapustę i podsmazylam mięso... Pogotiwalo się i koncentrat do tego sól na koniec trochę pieczarek.. Smakują jak gołąbki a dużo szybciej i prostsze w obsłudze.. Dziś też to jedliśmy na obiad :-) .
Acha, czyli pewnie sowa w panierce. Coz Co kto lubi. Taj gadajo, ze panierowanie jest niezdrowe ale szczerze mowiac nieopanierowanej sówki bym nie tknela.
Komentarz
W misce zrób marynatę : ketchup,musztarda,ulubione zioła,cukier i sól do smaku.
Płatki kukurydziane trochę rozdrobnij (np.płatki do ściereczki i utłuc je wałkiem albo i tłuczkiem).Jak nie ma płatków to może być i bułka tarta.
Kurczaka w paski i do marynaty na 10-15 minut.
Z marynaty do panierki,na blachę i do piekarnika.
Piekarnik rozgrzany na maksa (230 stopni).Pieczenie 15-20 minut.
Za dużo dobroci dla nas
mi na myśl przyszło.
A cukini znowu mam za duzo Moze ktoś z W-wy chętny?
ja ogólnie siedze przy placu Zawiszy w pracy.
Jak robicie?
Co do kaszy, zeby farsz był bardziej kleisty?