Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1229230232234235265

Komentarz

• W rejonie Mafii są bardzo smakowite sowy, a zwłaszcza Sowy 
  • Że ciasta? Podobno bardzo przechemizowane.. I rzeczywiście jedna z nielicznych rzeczy po których trojaczki miały z brzuchem problemy na początku.. Chyba. Bo to nic na pewno. Ale pyszne są.. 
  • Wiem, ze są mega sztuczne, pyszne mają eklerki. Od kiedy karmię Sowe omijam z daleka...

Na lody jedynie poszliśmy jak w Bydgoszczy bylismy, po lodach mojemu dziecku nie było nigdy nic. Także cieszę się niezmiernie, bo co to za lato bez lodów :).
  • Z racji tego, ze krupniku nagotowalam jak dla szwadronu kawalerii powietrznej to bedzie tez na jutro a dzis- bez mieska: zupa groszkowa(z dodatkiem cukinii, podbita zoltkami) z ptysiami a na drugie placki ziemniaczane(bez maki, za to z lychą bulki tartej- sa chrupiace) z cebulka i kleksem smietany. Na deser? Slodki usmiech mamusi.
  • Dwa arnki zupy - fasolowa z mung fasolki i dyniowa krem, obie mocno czosnkowe, na okoliczność powrotu córek :)
    Później usmażę kanie i boczniaki.
  • Wyjęłam zamrozone ciasto na pizze. Ciekawam czy co z tego będzie?
    Robił ktoś?

• Małgorzata32 powiedział(a):
    Wyjęłam zamrozone ciasto na pizze. Ciekawam czy co z tego będzie?
    Robił ktoś?

No Małgorzata pisała przy swoim przepisie, że robi dużo i zamraża a potem ma "luksus" ;)
    Podziękowali 1Małgorzata32
  • Bar w jurapark.. Parę frytek parę kulek ziemniaczana Ch, zimny kotlet z kurczaka.. Zawijany.. I ogórek kiszony.. Najlepsze brokuły w panierce... :-) 
  • Rosół lub gulaszowa, na drugie do wyboru udka, żeberka pieczone, buraczki, surówka z pekinki. Uff. Na deser tort. Czyli pierwsze urodziny Michałka.
  • U nas miały być tarty, ale zakręcona Zosia pomyliła proporcje i wyszły kruszonki...
  • Jagniecine w kapuscie z ziemniakami.

W zeszla niedziele mielismy tradycyjny angielski obiad niedzielny Sunday roast- pyyyycha!
  • Krupnik i naleśniki z serem. 
  • Mięso z niedzieli.. Dziś już dopieczone jak trzeba wg koneserów pewnie za bardzo ale ja tak lubię :-) 
  • Piersi z kurczaka w serem w środku oplecione beconem, frytki z batatow, surówka z kiszonej kapusty.
  • Zrobiłam chłopcom zupę krem z przeglądu lodówki z dynią i jaglanką. 4 zjadło, Kajtek poszedł szukać "niensa" i ogórków,
  • zupa krem z pomidora i papryki. Dla ludzi 1+ wkrojona parówka
  • a my kalafiorowy krem z dowolna wkładką ( przysmażona kiełbaska, grzaneczki, starty ser, koperek)
  • Zupa z wczoraj a na drugie kurczak z warzywami (cebula, papryka czerwona, żółta, cukinia, pomidor) i ryżem.
  • Dzieci zjadły w placówce, wiec ja dziś - ordynarną parówkę z musztardą  B) mmmm...jakie to świństwo dobre!
    Podziękowali 2malagala Rejczel
  • jak robisz surówke z czerwonej?
    Podziękowali 1Natalia
  • bo ja czerwoną dotychczas albo na ciepło, albo u kogoś! 
  • Ja czerwona kroje dodaje cebulke i troche czekam jak zmieknie tre jablko oce (albo kwasek cytrynowy) i oliwe.sol pieprz jest pychotka
  • No, właśnie, do "na ciepło" też daję jablko, duszone mi nie szkodzą, ale albo ja uduszę je, albo ono mnie, puchnę w gardle i na języku od surowych. 
  • Zamiast cebuli można sparzoną białą część pora,do tradycyjnej sałatki i różnych surówek dawałam i lepsze w smaku nawet.

Do surowki z czerwonej kapusty
    daję por albo cebulię,jabłko,
    i jeszcze drobno kroję czerwoną paprykę,oraz trę na małych oczkach marchewkę.
  • Pyszna jest kapusta czerwona z wiśniami.
  • U nas barszcz czerwony, klarowny w kubeczku do popicia a na drugie racuchy z jablkami.
  • Ja bym się dzisiaj najadla kulką mojej złości, gdybym ją umiała zmaterializować. I jeszcze nakarmiła rodzinę.
  • Warzywna lasagne...
    Pychaass
    Zamiast mięsa cukinia, por, marchew i seler naciowy. Do tego pomidory i przyprawy...
    Mniammmm i beszamel.....
  • Omlet warzywny
  • Jak się robi omlet warzywny? 
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.