Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1235236238240241265

Komentarz

• ja z takich jednogarnkowych polecam szakszukę
    https://www.kwestiasmaku.com/przepisy/szakszuka

to jest taki garnek, do którego na końcu wbija się jajka
  • Żurek z kielbaska i jajkiem a na drugie nalesniki z serem.
  • edytowano października 2017
    malagala powiedział(a):
    ja z takich jednogarnkowych polecam szakszukę
    https://www.kwestiasmaku.com/przepisy/szakszuka

to jest taki garnek, do którego na końcu wbija się jajka
    Wygląda zachęcająco 
  • Sałatka.. Kurcze wyszła mi jak z tego metropolis... Idealna
  • @MAFJa - a jak zrobiłaś?
  • pieczone ziemniaki eko ,karkówka pieczona,ser kozi podpuszczkowy z czosnkiem niedźwiedzim ponoć był najlepszy z tego wszystkiego ten ser
    Podziękowali 1Felicyta
  • Kurczak piersi pocielsm w takie kawałki paski niezamale od wczoraj się macerowsly w odrobinie octu win. Soli dziś dodałam olej sól curry i na grill na balkon. Sałata lódowa, trochę rukole, pomidory w kawałkach, prazony na patelni słonecznik, jedyne zuo to fix Knorr sos kooerkowo ziołowy w oleju i wrzątku.. A do kurka dodatkowo sos miodówo musztardowy który osiągnęłam mieszając te dwa składniki. Niam pyszne 
  • Nooo kochana, ten sos miodowo musztardowy....ciekawa inspiracja. Caly opis salatki bardzo yyyy chupiacy i pachnacy, tak sie czuje jakbym ja jadla!
  • @matka6 właśnie znalazłam przepis od Ciebie. Niestety odkąd autor wątkach dostaje owiadomienia o każdym wpisie (zawsze tak było?) nie opróżniam powiadomien... Ja cebulę żywa to tak słabo.. Ale może kiedyś bardziej w te stronę pójdę.. A to fajne na prawdę wyszlo
  • Z żywych cebul spróbuj z cukrową albo czerwoną, są b. sałatkowe niż "chamska" żółta. Czy powiadomienia chcesz dostawać czy nie, ustaw sobie w profilu.
  • Ja, cebulę pokrojoną w kosteczkę, 15 minut  przed jedzeniem maceruję w oleju, occie winnym i soli. Pychota!
    Podziękowali 2Rejczel zoja
  • Wczoraj żurek jałowy. Dzisiaj rano dojadaliśmy go na śniadanie z kiełbasianą wkładką.
    Na obiad będzie gulasz z kaszą albo raczej kasza z gulaszem.
  • U nas dziś spaghetti. 
  • Pieczony kurczak z ziemniakami i buraczkami, jak się dzieć da odłożyć  ;)
  • Pokonałam migrenę i wewnętrznego lenia!!!
    Będzie tarta szpinakowo-łososiowa, cała dla mnie!!!! Reszta niezbyt lubi lub wcale nie lubi.

To będą jedli wątróbkę drobiową, która u Nich jest wysoko na liście ulubionych potraw, a u mnie wcale jej nie ma na liście ;).
  • Tego jeszcze u nas nie było...
    Zupa- krem z sałaty doprawiona czarnuszką.
    :)

Ciekawam co rodzina na to powie?
    Podziękowali 1wilejka
  • Kroliki by pewnie zarly, jak opetane :D
  • Przepraszam....  o:)
  • Klasyka jesieni, krem z brokulow z ziemniaczkami podsmazonymi i posypka z migdalow albo z usmazonej kielbaski.
  • Łazanki z kapustą i mięsem mielonym.
  • Boczniaki i kasza   gryczana niepalona z warzywami ( jarmuż. , papryka. ,.por, sos pomidorowy+ przyprawy)
    Schab, ziemniaki pieczone , kalafior
    Jak w barze. , do wyboru

• Elunia powiedział(a):
    krokiety gryczane z nadzieniem z dyni, cebulki,jaglanki i pieczarek
    @Elunia a jak to w proporcjach wygląda to nadzienie?
  • @Elunia podziel się przepisem, prosze!
  • O bez mozzarelli to i ja bym mogla zjesc
     Ale to tyle roboty
     Ehhh
  • Jak.robisz te nalesniki? Moczysz kasze? Czy z mąki?
  • Eh ten posmak
    Ale sprobuje
     Namocze
     Jutro moze usmaze
    ;)
  • Jesienny krupnik z brukselka
    piersi kurczaka w lekkim curry na mleku kokosowym z zielonym groszkiem i brokulami
    plus ryz basmati na sypko z brzoskwiniami z syropu 
  • uJauJa
    edytowano października 2017
    Kaszy nie mialam wiec namoczylam cieciorke

A na obiad dzis zrobilam barszcz ukrainski bez fasoli potrawke warzywna z dynia, kotlety jaglano cieciorkowe do tego ryz a.na deser budyn czekoladowy na mleku ryzowym ale wyszedl malo smaczny

Napracowalam sie sporo i pewnie sama to nede jeść:d
  • Ale nie piszesz tego poważnie, @uJa? Z tą rozdarto-nieśpiącą niemowlaczką? 
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.