Kurczak piersi pocielsm w takie kawałki paski niezamale od wczoraj się macerowsly w odrobinie octu win. Soli dziś dodałam olej sól curry i na grill na balkon. Sałata lódowa, trochę rukole, pomidory w kawałkach, prazony na patelni słonecznik, jedyne zuo to fix Knorr sos kooerkowo ziołowy w oleju i wrzątku.. A do kurka dodatkowo sos miodówo musztardowy który osiągnęłam mieszając te dwa składniki. Niam pyszne
@matka6 właśnie znalazłam przepis od Ciebie. Niestety odkąd autor wątkach dostaje owiadomienia o każdym wpisie (zawsze tak było?) nie opróżniam powiadomien... Ja cebulę żywa to tak słabo.. Ale może kiedyś bardziej w te stronę pójdę.. A to fajne na prawdę wyszlo
Boczniaki i kasza gryczana niepalona z warzywami ( jarmuż. , papryka. ,.por, sos pomidorowy+ przyprawy) Schab, ziemniaki pieczone , kalafior Jak w barze. , do wyboru
Jesienny krupnik z brukselka piersi kurczaka w lekkim curry na mleku kokosowym z zielonym groszkiem i brokulami plus ryz basmati na sypko z brzoskwiniami z syropu
A na obiad dzis zrobilam barszcz ukrainski bez fasoli potrawke warzywna z dynia, kotlety jaglano cieciorkowe do tego ryz a.na deser budyn czekoladowy na mleku ryzowym ale wyszedl malo smaczny
Napracowalam sie sporo i pewnie sama to nede jeść:d
Komentarz
https://www.kwestiasmaku.com/przepisy/szakszuka
to jest taki garnek, do którego na końcu wbija się jajka
Na obiad będzie gulasz z kaszą albo raczej kasza z gulaszem.
Będzie tarta szpinakowo-łososiowa, cała dla mnie!!!! Reszta niezbyt lubi lub wcale nie lubi.
To będą jedli wątróbkę drobiową, która u Nich jest wysoko na liście ulubionych potraw, a u mnie wcale jej nie ma na liście .
Zupa- krem z sałaty doprawiona czarnuszką.
Ciekawam co rodzina na to powie?
Schab, ziemniaki pieczone , kalafior
Jak w barze. , do wyboru
Ale to tyle roboty
Ehhh
Ale sprobuje
Namocze
Jutro moze usmaze
piersi kurczaka w lekkim curry na mleku kokosowym z zielonym groszkiem i brokulami
plus ryz basmati na sypko z brzoskwiniami z syropu
A na obiad dzis zrobilam barszcz ukrainski bez fasoli potrawke warzywna z dynia, kotlety jaglano cieciorkowe do tego ryz a.na deser budyn czekoladowy na mleku ryzowym ale wyszedl malo smaczny
Napracowalam sie sporo i pewnie sama to nede jeść:d