Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1236237239241242265

Komentarz

• Wszystko zrobilam w 40 minut pierwsze 10 plakala w foteliku samochodowym i zrobila kupe. Wyjelam przebralam i wlozylam do hustawki włączając odkurzacz ( taki zestaw gwarantuje min5 minut luzu) wlaczylam tez pochlaniacz i misker i panna zasnela . pospala pol godziny prawie jak skonczylam gotowac. Kuchnia wyglada jak po ataku bomby ja dalej glodna bo juz nie zdazylam zjesc i sprzatnac ale za chwile powinnam miec kolejne 10 minut snu to zjem sobie cos;)
  • Jesteś bardzo dzielna!
    Podziękowali 2ewaklara wilejka
  • 3 dość spore kawałki ryby plus kartofle i mizeria. Ryby dla męża nie starczyło, a ja tylko kilka gryzów zrobiłam :| jak te dwa malce to pochłonęły to nie wiem... myślałam, że może jeszcze zostanie. Resztą kartofli mąż też juz się raczej nie naje, kiedy te dzieci tak rosną?:O
  • Pomidorówkę i ryż z jałkami sjedli wczoraj. 
    Dziś jarzynowa i babka ziemniaczana.
  • Placki ziemniaczane
    I jakaś koszmarna zupa krem z tego co było pod ręką
  • Skatarzyna powiedział(a):
    Pomidorówkę i ryż z jałkami sjedli wczoraj. 
    Dziś jarzynowa i babka ziemniaczana.
    U mnie nie chcą tej babki
    W większości nic nie chcą. ......
    Podziękowali 1wilejka
  • Moi każdą ilość! nawet sami obrali ziemniaki. Dużo, b. dużo.
  • Nalesniki 
    Moglabym na każdy posilek
  • Pomidorowa z kluskami lanymi, na drugie placki ziemniaczane. A jutro? Jutro znowu bedzie pomidorowa B) bo ja zawsze robie zupe "nadwaaadni".
  • U nas tez pomidorowa, a na drugie naleśniki z pieczarkami, cebula i serem
  • @Aga85 ; :)zmałpowałaś zupę po mnie! 
    Fajny pomysl na farsz do nalesnikow, tak by the way :)
  • Ja też te naleśniki moge... W związku z kryzysem wewnętrznym który przeżywałam wczoraj zaprosiłam męża na kolacje przy świecy na 21 bo wtedy przestaje reagować na wycie i marudzenia u góry i mamy godzinę dla siebie. Menu naleśnik z mięsem mielonym i sosem pomidorowym pieczarkami z serem i do tego sos czosnkowy. Nawet jakąś reszta podkisnietego martini się znalazła. A może awet nie było podkisniete.. Czasem fajnie się poczuć jak człowiek. Z białym obrus em nieobrzyganym bez awantur spod stołu albo znad że ktoś je a ja nie.. Dobre zrobiłam :-) 
  • @MAFJa to cudownie! My tez tak robimy, przychodzi godzina zero i wszystka malizna ma sie ewakuowac w podskokach do gory. Nie recze za siebie, jak kogos spotkam potem na dole. 
    Podziękowali 1Natalia
  • placki dyniowe
  • Klasyka:
    Kotlety, ziemniaki, buraczki, fasolka, kapusta kiszona do wyboru.

A na deser gofry!

Zrobilam krem daktylowy: daktyle, kakao, orzechy włoskie. Bomba w smaku i kalaoriach :).
  • pierogi z mięsem, z kapusta i z grzybami i z serem na słodko
  • Zupa krem z pomidorów albo ogórkowa, uda z kaczki, ziemniaki i buraki oraz sernik chalwowy na deser.
  • Ten sernik chałwowy brzmi smakowicie. 
    Podziękowali 1andora
  • Chinszczyzna z makaronem
    Gofry znów robilam ;).

Na kolację pasta z soczewicy

A na jutro będzie barszczyk czerwony :).

Ten wiatr mnie wykonczy kuchennie. 
  • A u mnie dziś kapuśniaczek.
  • Chinszczyzna z makaronem...czyzby zupka Vifon? B)
  • Rejczel powiedział(a):
    Chinszczyzna z makaronem...czyzby zupka Vifon? B)

Ja juz po studiach jestem
    Mspanc 
    Podziękowali 1Lome
  • Barszcz z fasolą i po raz pierwszy, trochę zmodyfikowane (bezglutenowe), małdrzyki Kreski ;) Placuszki pycha! Tak smacznych nie jadłam!
  • Udka z kaczki pieczone z jabłkami
    Surówka z kapusty kiszonej
    Kasza gryczana
  • Wczoraj devolaie z serem dziś gołąbki teściowej... Dogadzamy se.. 
  • @Elunia a jak się robi ten schab?
  • ziemniaki i "gorsze kąski z tłustej gąski", pieczone buraki, surówka prawie, jak chińska, a dla Mikołaja z gotowaną marchewką.
  • Te udka z kaczki przepis proszę
  • @nowa - wybacz- pomyliłam się, to piersi z kaczki były 
  • Bułeczki maślane z Biedronki, a na deser biała czekolada ze słonymi orzechami z Wedla. Dobrze, że niedziela jest raz w tygodniu bo bym tak długo nie uciągnęła.  B)

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.