Wszystko zrobilam w 40 minut pierwsze 10 plakala w foteliku samochodowym i zrobila kupe. Wyjelam przebralam i wlozylam do hustawki włączając odkurzacz ( taki zestaw gwarantuje min5 minut luzu) wlaczylam tez pochlaniacz i misker i panna zasnela . pospala pol godziny prawie jak skonczylam gotowac. Kuchnia wyglada jak po ataku bomby ja dalej glodna bo juz nie zdazylam zjesc i sprzatnac ale za chwile powinnam miec kolejne 10 minut snu to zjem sobie cos;)
3 dość spore kawałki ryby plus kartofle i mizeria. Ryby dla męża nie starczyło, a ja tylko kilka gryzów zrobiłam jak te dwa malce to pochłonęły to nie wiem... myślałam, że może jeszcze zostanie. Resztą kartofli mąż też juz się raczej nie naje, kiedy te dzieci tak rosną?:O
Ja też te naleśniki moge... W związku z kryzysem wewnętrznym który przeżywałam wczoraj zaprosiłam męża na kolacje przy świecy na 21 bo wtedy przestaje reagować na wycie i marudzenia u góry i mamy godzinę dla siebie. Menu naleśnik z mięsem mielonym i sosem pomidorowym pieczarkami z serem i do tego sos czosnkowy. Nawet jakąś reszta podkisnietego martini się znalazła. A może awet nie było podkisniete.. Czasem fajnie się poczuć jak człowiek. Z białym obrus em nieobrzyganym bez awantur spod stołu albo znad że ktoś je a ja nie.. Dobre zrobiłam :-)
@MAFJa to cudownie! My tez tak robimy, przychodzi godzina zero i wszystka malizna ma sie ewakuowac w podskokach do gory. Nie recze za siebie, jak kogos spotkam potem na dole.
Bułeczki maślane z Biedronki, a na deser biała czekolada ze słonymi orzechami z Wedla. Dobrze, że niedziela jest raz w tygodniu bo bym tak długo nie uciągnęła.
Komentarz
Dziś jarzynowa i babka ziemniaczana.
I jakaś koszmarna zupa krem z tego co było pod ręką
W większości nic nie chcą. ......
Moglabym na każdy posilek
Fajny pomysl na farsz do nalesnikow, tak by the way
Kotlety, ziemniaki, buraczki, fasolka, kapusta kiszona do wyboru.
A na deser gofry!
Zrobilam krem daktylowy: daktyle, kakao, orzechy włoskie. Bomba w smaku i kalaoriach .
Gofry znów robilam .
Na kolację pasta z soczewicy
A na jutro będzie barszczyk czerwony .
Ten wiatr mnie wykonczy kuchennie.
Ja juz po studiach jestem
Mspanc
Surówka z kapusty kiszonej
Kasza gryczana