Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1239240242244245265

Komentarz

• A danie obiadowe z boczkiem? (tylko nie zapiekanka z ziemniakami bo juz nam sie znudzila)
  • A jak to zrobic, żeby nie wypiły całej butelki oleju? 
    Dlatego zawsze piekłam.
    A pomidory surowe czy z puszki? 
  • Uja, sZare kluski z kapusta kiszona i boczkiem. MniAAAm! :)
    Podziękowali 2hipolit madzikg
  • O kiszona mam;) ale z tymi kluchami to sporo roboty chyba, raz dawno temu robilam;)
  • Albo tarta z porem i boczkiem...
     B) 
    Podziękowali 2ewaklara madzikg
  • Dobra :)
    Jutro na obiad wege musaka.

• Ooo to jest mega pomysl! Ale pory brak a przechodzilam kolo targu to nie pomyslalam czego mi brak. 

Ale tarte bym zjadla oj tak.
  • Cebulowa dobra to mnóstwo cebuli duszonej na masle do tego mniejsze mnóstwo ziemniakow ugotować razem, ew. Marchewka i z dwie cebulę opalona nad palnikiem.. Zmielic i z serem zoltym startym i grzankami z patelni.. Ciężkie trochę ale pyszne... 
  • @uJa, jak masz sokowirówke to minuta osiem. Albo chociaż robot kuchenny. Wtedy 5 min dłużej.
  • @uJa to co Elunia radzi zrob, ekspresowo sie to robi i prawie ze samo a jakie pyszne!!!! Cebulka smazona, boczek! Mmmm oszaleje! Pycha!
  • Jak to Jerry że wszystko to jest pyszne i chętnie bym zjadła ale jednocześnie przygotowywane tak śmierdzi strasznie.. Wszystko...  Nie lubię kuchni. 
  • Sera bialego nie mam, a makaron byl wczoraj. 

Robie tarte zamiast pora dam cebule. Mam jakies resztki masla jajek niedokonczone jogurty itd. Zuzyje sie wszystko;)  dzieki
  • Tarte bym zjadla. Mam szpinak, mam lososia, moja ulubiona.

• Jakby komuś przyszedł do głowy pomysł kupowania tych malutkich pieczarek (ja akurat w Lidlu, ale to nie ich wina) to sie puknijcie solidnie w głowę, moze to Was powstrzyma ;)
    Caly gar wołowiny tym zepsulam! 

No, zjedli, bo wyboru nie mieli, ale smak identyczny z naturalnym był silnie wyczuwalny, niestety.
    Nie wiem, czym je pędzą, ale okropne były.
    Podziękowali 1madzikg
  • No, takim czymś metaliczno-chemicznym :(
  • Fuj. O ja mam kozi ser ale ten niepodpuszczkowy tylko mi został. Można z nim coś pysznego? 
  • Ja raz chinskim czosnkiem skrochmalilam smak wspanialego zurku.
  • jukaa powiedział(a):
    Rejczel powiedział(a):
    No i super. Kiedys zrobie taka zupe, ze bedzie sie skladala z samej duszonej cebuli. Tylko wino biale wytrawne trzeba kupic do tego, bo slyszalam, ze to razem fajnie sie komponuje. Robila ktoras z Was taka cebulowa? Jakies rady?
    Smaczniejsza, jeśli się zaleje bulionem a nie wodą. Kurzym lub warzywnym. Do tego grzanka z serem. 
    A podobno nie. O.
    W książce Miry Michałowskiej "Przez kuchnię i od frontu " stało, że cebulowa  tylko na wodzie i winie. Nie próbowałam ale wierzę ;)
    Grzanki i ser jak najbardziej oki
  • A ten sos smietanowy do fileta to jak robisz @jukaa
  • U nas krupnik.
  • może rybkę z warzywami do piekarnika a wino schłodzone do kieliszka?
  • a tak na serio - moje ostatnie odkrycie! do białych ryb na wierzch masełko bazyliowe (tzn. mało z ząbkiem czosnku i siekaną świeżą bazylia i solą, wymieszane) z dorszem np. wyśmienicie ta bazylia smakuje
    Podziękowali 2Rejczel madzikg
  • Ja tak samo robię z koperkiem. Tylko nie bawię się w mieszanie masła, tylko do rybiego brzuszka wkładam masło i koperek, zawijam w folię i piekę.
    Podziękowali 1Felicyta
  • Ryż z cukrem i cynamonem :) dziś danie szybkie, proste do zrobienia

• Robię identycznie, jak Cart&Pud.
  • No koperek też wkładam z masłem do rybiego brzucha, ale masło bazyliowe to jednak inna inszosc! 
  • @MAFJa twarogu można użyć do pierogów ,leniwych, naleśników sernika, makaronu ,
  • Blanszowane  warzywa przyprawione do tego ryż i pierś z kurczaka jak shoarma zrobiona i bułka pita z sosem czosnkowym
    Podziękowali 1uJa
  • Rosol z makaronem i nalesniki z serem. Az tak glupio po takiej shoarmie i picie z rosolem i nalesniorami wyskakiwac ale coz ;)
    Podziękowali 1aga---p
  • @Rejczel ,co tam głupio... jakbyś z bombonierką jakąś wyskoczyła, to rozumiem, ale rosół jest OK  :D
    Ja tam nic dziwnego, pizza, ale za to w jakim TOWARZYSTWIE :wink: 
    Podziękowali 1aga---p
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.