Cebulowa dobra to mnóstwo cebuli duszonej na masle do tego mniejsze mnóstwo ziemniakow ugotować razem, ew. Marchewka i z dwie cebulę opalona nad palnikiem.. Zmielic i z serem zoltym startym i grzankami z patelni.. Ciężkie trochę ale pyszne...
Jakby komuś przyszedł do głowy pomysł kupowania tych malutkich pieczarek (ja akurat w Lidlu, ale to nie ich wina) to sie puknijcie solidnie w głowę, moze to Was powstrzyma Caly gar wołowiny tym zepsulam!
No, zjedli, bo wyboru nie mieli, ale smak identyczny z naturalnym był silnie wyczuwalny, niestety. Nie wiem, czym je pędzą, ale okropne były.
No i super. Kiedys zrobie taka zupe, ze bedzie sie skladala z samej duszonej cebuli. Tylko wino biale wytrawne trzeba kupic do tego, bo slyszalam, ze to razem fajnie sie komponuje. Robila ktoras z Was taka cebulowa? Jakies rady?
Smaczniejsza, jeśli się zaleje bulionem a nie wodą. Kurzym lub warzywnym. Do tego grzanka z serem.
A podobno nie. O. W książce Miry Michałowskiej "Przez kuchnię i od frontu " stało, że cebulowa tylko na wodzie i winie. Nie próbowałam ale wierzę Grzanki i ser jak najbardziej oki
a tak na serio - moje ostatnie odkrycie! do białych ryb na wierzch masełko bazyliowe (tzn. mało z ząbkiem czosnku i siekaną świeżą bazylia i solą, wymieszane) z dorszem np. wyśmienicie ta bazylia smakuje
@Rejczel ,co tam głupio... jakbyś z bombonierką jakąś wyskoczyła, to rozumiem, ale rosół jest OK Ja tam nic dziwnego, pizza, ale za to w jakim TOWARZYSTWIE
Komentarz
Dlatego zawsze piekłam.
A pomidory surowe czy z puszki?
Jutro na obiad wege musaka.
Ale tarte bym zjadla oj tak.
Robie tarte zamiast pora dam cebule. Mam jakies resztki masla jajek niedokonczone jogurty itd. Zuzyje sie wszystko;) dzieki
Caly gar wołowiny tym zepsulam!
No, zjedli, bo wyboru nie mieli, ale smak identyczny z naturalnym był silnie wyczuwalny, niestety.
Nie wiem, czym je pędzą, ale okropne były.
W książce Miry Michałowskiej "Przez kuchnię i od frontu " stało, że cebulowa tylko na wodzie i winie. Nie próbowałam ale wierzę
Grzanki i ser jak najbardziej oki
Ja tam nic dziwnego, pizza, ale za to w jakim TOWARZYSTWIE