Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1241242244246247265

Komentarz

• MonikaN
    3 obiady na jeden dzień...
    Jesteś mega:)
  • Rejczel powiedział(a):
    U nas dzis wielki gar krupniku. Na drugie wczorajsze nalesniki z serem. Na deser blacha drozdzowego z kruszonka.

Wczorajsze naleśniki? Istnieje w ogole takie pojecie?
  •  :D zrobilam z potrojnej proporcji, bo byl jeszcze kolega syna i sobie wyobrazilam, ze sie trzeba porzadnie uzbroic w nalesniki a zawsze z podwojnej smaze i faktycznie styka tylko na jeden obiad ;)
  • Nam. U nas znowu grill.. To mój nowy sposób na mdlosci
    Podziękowali 1wiesia
  • Co za duzo grilla to nawet bez ciąży mdli ;)
  • Ale nie śmierdzi w domu. 
  • Jakie menu na piątek? 
  • A co się samo robi i nie jest zupą....
    Nic mi się dziś nie chce...
  • Lasagne że szpinakiem kupna. Się grzeje. Czuję że dziś będzie słabo żołądki em... Już drugi dzień taki nawrót złego samopoczucia. Jeszcze się poklocily z tą lazania
  • U mnie byl losos z wody, ziemniaki i surowka z kap kiszu z marchewka.
  • Makaron ze szpinakiem, dzięki @jukaa
  • Nie na obiad, ale na kolacje - zjadlam dwa peczki czosnku niedzwiedziego prosto z lasu. Musialam sie powstrzymywac, zeby nie jesc prosto z krzaka bez uzycia rak. Witamin mi brakuje po zimie, a ta zieleninka taka pyszna. Zawijalam sobie kawaleczki cheddara w liscie, w sumie wytworna przekaska. :)
    Podziękowali 1Katia
  • Na pierwsze pomidorowa z makaronem, na drugie nalesniki z drzemem( mialy byc z serem ale nie zdarzylam zrobic masy). Na deser szarlotka.
    Podziękowali 1madzikg
  • edytowano maja 2018
    Dzis botwinka, na drugie lazania z miesem mielonym,  warzywami i sosem slodko- kwasnym, do tego kompot z rabarbaru.
    Wczoraj niedzielny rosół, szparagi zapiekane pod beszamelem z mlodymi ziemniakami, jajkiem sadzonym i ogorkiem kiszonym na deser lody smietankowe z truskawkami i bita smietana. 
    Jutro tez botwinka, na drugie mloda kapusta, na deser ciasto z rabarbarem.
    Pojutrze planuje zupe krem szparagowa z grzankami, na drugie kasza z kalafiorem i sznyclami z indyka.
    Na piatek mlode ziemniaki z koperkiem.i zsiadlym mlekiem.
    Uwielbiam wiosenne obiady.
  • U mnie dzisiaj zielone curry z kurczakiem, dużo imbiru, czosnku do tego i papryki i cebulki zielonej na koniec....z ryżem. Pycha i bardzo rozgrzewające, co przy mojej chorobie jak znalazł.
  • @apolonia dziękuję za inspirację na jutro  :) a jak/ile zapiekasz szparagi?
  • Własnie wrzuciłam szaszłyki do piekarnika. Piers indycza, pieczarki, kolorowa cebula, cukinia, kolorowe papryki.
    Do tego pieczone ziemniaczki. Sórówka z salaty kodowej, rzodkiewek i szczypiorku.
    Resztki zupy dyniowej i gotowanego kalafiora.
    Na deser truskawki.

Pije kawę...i cos jeszcze upiekę...
  • @blaekie nie pomoge, "na oko", cos ok kwadransa.
    Podziękowali 1blaekie
  • A szparagi już dostępne w rozsądnej cenie?
  • Szparagi zawijane w szynkę suszona, pieczone. Z sosem balsmicznym i bagietka. Pyszne
  • Kupilam za 7 zl pęczek. 
    Podziękowali 1Hope
  • Wczoraj bataty pieczone faszerowane masa z cieciorki, szpinaku, ketchupu i samych siebie i przykryte fetą. Tez pyszne. Ale mi dzieci tych pysznych rzeczy nie jedzą...
  • Jutro będą pewnie te kotleciki z indyka z jabłkiem i cebula z sąsiedniego wątku. Tylko z czym je podać? Ziemniaki i pekinka? @Elunia z czym podajesz taka watrobke?
  • To ja wbijam na obiady do @apolonia, te botwinki i mlode kapustki mnie zwabiły :)
  • @malagala, bezsensu nie? U mnie to samo, opisalas te bataty, az mi slinianki zaczęły mocniej pracowac :). Zjadlabym!
  • apolonia powiedział(a):
    Kupilam za 7 zl pęczek. 
    U nas białe za 2-3 złote pęczek, zielone za 4 -5...
  • U mnie dziś zupa krem z porów i naleśniki z konfiturą rabarbarową. A na deser owoce i ciasto bananowe
    Podziękowali 1madzikg
  • U mnie Leczo:)
  • U mnie ryba będzie.

Za to jakie mialam sniadanko :).
    Zytnia kromka chleba, twarozek, szczypiorek z upraw dzieci!!!!  Z ogrodka!! I pomidory.

Pyszotka.

W międzyczasie wciagnelam czeresnie i truskawki  <3
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.