Bombonierke na pierwsze i drugie jadlam calkiem niedawno. Jak jakas ksiezna pani. Oczywiscie dzieci jadly bardzo rozbudowany obiad trzydaniowy + kompot. PS. Zazdroszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A dziekuje @Elunia Mialam jeszcze kurska noge w zamrazalniku( cala, wyporcjowana domowego chowu kura - moj prezent od Mamy na imieniny) i taki sliczny, zlocisty rosol wyszedl, ze ach! Serce roście patrząc na te czasy A o spagetti myslalam wczoraj, slowo daje! Ale sie opamietalam, bo kak eta: makaron w rosole i w drugim daniu? No i parmezanu nie mialam, to z czym do wuja.
Zblanszuj warzywa na patelni. Dajesz trochę oliwy wrzucasz warzywa aż się patelnia rozgrzeje. Pomieszaj potem trochę wody i za chwilę i są mięciutkie i pyszne. Tylko doprawić trzeba. Ja zrobiłam cukinię kapustę paprykę . Do tego kasza albo ryż:)
Robiłam wczoraj kopytka. Z sosem grzybowym z mrożonych podgrzybków i resztą schabowych z niedzieli. Kopytka w ilosci hurtowej były przewodziane na dwa dni. Zjedli reszte na sniadanie
Dzis bitki wołowe + kasza gryczana+ buraczki+ surówka z kiszonej kapusty.
Toż to wtorek, a tu takie wykwintne dania. Ślinę łykam i plackami ziemniaczanymi zagryzam. Miała być zupa brokułowa lub kalafiorowa ale mąż nie miał gotówki a czytnik się w sklepie zepsól. Trzeba się było ratować tym co w domu było.
Kasza jaglana z warzywami i kurczakiem, na pierwszy mlask. Na drugi mlask pierogi na slono i slodko. W Większości na slodko jednak, lepienie wykonali synowie.
Kolację mamy super bo K . i D. Robią gofry a jaki K. przejęty że może robić z moim kawalerem , fajnie patrzeć na chłopaków , tylko będę musiała zmywaasać , oni gotują ja zmywam i odwrotnie
Komentarz
PS. Zazdroszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A o spagetti myslalam wczoraj, slowo daje! Ale sie opamietalam, bo kak eta: makaron w rosole i w drugim daniu? No i parmezanu nie mialam, to z czym do wuja.
mniam, nie ma to jak dobry rosołek
a u nas dziś spaghetti bolońskie i z groszkiem na dodatek
no to spaghetti z sosem czysto pomidorowym - w gratisie: robi się błyskawicznie
kalafiorowa z koperkiem i manną (dla wrażliwszych z jaglanką )
pieczony łosoś ziemniakami, ryżem i brokuł
.... wymyślanie obiadów to koszmarrrrr
Robię sama: kruszę makaron, wrzucam suszone warzywa (załączone), przyprawy (również załączone) i olej z 3 woreczka, zalewam wrzątkiem i czekam 5 minut. Pycha! :P
Zjedli reszte na sniadanie
Dzis bitki wołowe + kasza gryczana+ buraczki+ surówka z kiszonej kapusty.
a na drugie nie wiem, chciałabym zdrowo i dietetycznie ale pomyslu nie mam
Na drugi mlask pierogi na slono i slodko. W Większości na slodko jednak, lepienie wykonali synowie.