Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1240241243245246265

Komentarz

• Bombonierke na pierwsze i drugie jadlam calkiem niedawno. Jak jakas ksiezna pani. Oczywiscie dzieci jadly bardzo rozbudowany obiad trzydaniowy + kompot.
    PS. Zazdroszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :p
    Podziękowali 2madzikg aga---p
  • A dziekuje @Elunia :) Mialam jeszcze kurska noge w zamrazalniku( cala, wyporcjowana domowego chowu kura - moj prezent od Mamy na imieniny) i taki sliczny, zlocisty rosol wyszedl, ze ach! Serce roście patrząc na te czasy :)
    A o spagetti myslalam wczoraj, slowo daje! Ale sie opamietalam, bo kak eta: makaron w rosole i w drugim daniu? No i parmezanu nie mialam, to z czym do wuja.
  • Pieczone ziemniaki i pieczony kurczak z surówką z marchewki.
  • Rosół na śniadanie obiad deser kolacje i podkurek
  • Rosol krzepi!
  • mniam, nie ma to jak dobry rosołek

a u nas dziś spaghetti bolońskie i z groszkiem na dodatek :)

• U mnie gołąbki :)
    Podziękowali 1madzikg
  • fasolka a jutro będzie kwaśnica
  • edytowano stycznia 2018
    Zblanszuj warzywa na patelni. Dajesz trochę oliwy wrzucasz warzywa aż się patelnia rozgrzeje. Pomieszaj potem trochę wody i za chwilę i są mięciutkie i pyszne. Tylko doprawić trzeba. Ja zrobiłam cukinię kapustę paprykę . Do tego kasza albo ryż:)
  • no to spaghetti z sosem czysto pomidorowym - w gratisie: robi się błyskawicznie

kalafiorowa z koperkiem i manną (dla wrażliwszych z jaglanką ;) )

pieczony łosoś  ziemniakami, ryżem i brokuł

.... wymyślanie obiadów to koszmarrrrr

Podziękowali 1aga---p
  • Knedle z truskawkami
  • Spaghetti i zupka chińska. 
  • A zupkę chińską to taką z woreczka czy same robicie?  :D

Podziękowali 1Hope
  • No i smaka mi narobilyscie na zupke chinska. A nie mam  :(
  • kika0 powiedział(a):
    A zupkę chińską to taką z woreczka czy same robicie?  :D

Robię sama: kruszę makaron, wrzucam suszone warzywa (załączone), przyprawy (również załączone) i olej z 3 woreczka, zalewam wrzątkiem i czekam 5 minut. Pycha! :P ;)
  • Robiłam wczoraj kopytka. Z sosem grzybowym z mrożonych podgrzybków i resztą schabowych z niedzieli. Kopytka w ilosci hurtowej były przewodziane na dwa dni.
    Zjedli reszte na sniadanie
    :)

Dzis bitki wołowe + kasza gryczana+ buraczki+ surówka z kiszonej kapusty.

• A u nas dzisaj pomidorowa z makaronem a na drugie ulepie parę pierogów z truskawkami, których nie lubię ale dzieci lubia....
  • żurek z kiełbaską i ziemniakami albo grzankami

a na drugie nie wiem, chciałabym zdrowo i dietetycznie ale pomyslu nie mam
  • Kurczak pieczony lub spagetti. Do popicia rosolek.
  • U mnie ziemniaki polędwiczki wieprzowe w sosie porowo- musztardowym 
    Podziękowali 1Ona64
  • Toż to wtorek, a tu takie wykwintne dania. Ślinę łykam i plackami ziemniaczanymi zagryzam. Miała być zupa brokułowa lub kalafiorowa ale mąż nie miał gotówki a czytnik się w sklepie zepsól. Trzeba się było ratować tym co w domu było.
  • Kika placki ziemniaczane to torpeda tylko one są takie paskudnie pracochlonne..... A zjadlabym
    Podziękowali 1kika0
  • A za mną rosół chodzi.
  • Kasza jaglana z warzywami i kurczakiem, na pierwszy mlask.
    Na drugi mlask pierogi na slono i slodko. W Większości na slodko jednak, lepienie wykonali synowie.
  • Dziś były pyzy z mięsem, co je mama wczoraj dała nam na wynos. Na jutro jeszcze mam bigos od mamy. Tylko kartofli ugotuję - będzie obiad bez wysiłku :) 
  • Żurek i kopytka.
  • Kolację mamy super bo K . i D. Robią gofry a jaki K. przejęty że może robić z moim kawalerem , fajnie patrzeć na chłopaków , tylko będę musiała zmywaasać , oni gotują ja zmywam i odwrotnie
  • @Katarzyna - u nas do bigosu kopytek żądają
  • Nie da rady. Żadne kopytka. Ziemniaki lub chleb.
  • U nas dzis wielki gar krupniku. Na drugie wczorajsze nalesniki z serem. Na deser blacha drozdzowego z kruszonka.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.