Tez lubię zupki chińskie, ale robie sobie troche zdrowsza alternatywę. Wlasnie ugotowałam rosół tajski na jutro, z czosnkiem, imbirem, chili, limonka, kolendra itd, itd. Do tego makaron ryżowy, na sam koniec wrzucone mini- bakłażany i posiekany pak choi, tak zeby jeszcze chrupiące było. Bardzo ostre i bardzo aromatyczne. Biorę jutro troche na obiad dla przyjaciela
@MonikaN , naprawdę nie masz serca... Jak tylko jestem wściekle głodna, złośliwie opisujesz szczegółowo te wszystkie pyszności które gotujesz ...
Musisz nas koniecznie odwiedzić. U mnie dziś wyjątkowy niedobór snu, stwierdziłam, że musze sie odprężyć. Ugniatalam, kroilam, walkowalam, zjadłam i padlam na kanapę.
Właśnie robię. W Ustroniu. Kurczak z ryżem i ananasem.. Ten ryż się w życiu nie ugotuje
@MAFJa to mu już odpuść gotowanie,zawiń garnek kocem (najlepiej polarowym)i odstaw na 20-30 minut.Sam sobie doskonale da radę i bez dalszego gotowania.
Koc polarowy świetnie trzyma ciepło-zawijam gar z ziemniakami,ryżem,kaszą po południu i do wieczora całość wciąż gorąca.
Dziś obiad u mamy męża: zupa cukiniowa z grzankami, na drugie ziemniaczki z koperkiem, duszona pierś indyka w sosie( o mamuniu jakie to dobre), ogorki malosolne, surowka z kapusty kiszonej, jabluszka i marchewki. Kawusia, 5 rodzajow ciasta, owoce i za pare godzin kolacja. Wszystko takie, ze mmmmmmmmmmm!!! Ja sie nie dziwie, ze teściu ponad setke waży, na jego miejscu ważyłabym dwieście
Pani Wiosna, też jem saute. Czasem robię sałatkę warzywna i dodaje bob, bez skórek oczywiście. Mi dobrze gra z pomidorem, sałatą, kukurydza. Ale mi to wszystkie zielska pasują i zjem chyba każde, no nie lubie surowego ogórka.
Jak zamawiamy pizzę, to ja z cukinia, baklazanem, z miksem warzyw, z sosem marinara, Panowie moi w klasyce się lubuja
Komentarz
Szpinak z lososiem
Szpinak z żółtym serem
Tortellini ze szpinakiem i ricotta
Same pysznosci
Czosnek takoż.
A szpinak z czosnkem...poezja smaku
Musisz nas koniecznie odwiedzić. U mnie dziś wyjątkowy niedobór snu, stwierdziłam, że musze sie odprężyć. Ugniatalam, kroilam, walkowalam, zjadłam i padlam na kanapę.
Tiramisu
Czasem robię sałatkę warzywna i dodaje bob, bez skórek oczywiście. Mi dobrze gra z pomidorem, sałatą, kukurydza.
Ale mi to wszystkie zielska pasują i zjem chyba każde, no nie lubie surowego ogórka.
Jak zamawiamy pizzę, to ja z cukinia, baklazanem, z miksem warzyw, z sosem marinara, Panowie moi w klasyce się lubuja