Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1244245247249250265

Komentarz

• @Rejczel, trzeba umieć go przyrządzić żeby był smaczny czyli niemdly.

:) 

Podziękowali 2Małgorzata32 Ania D.
  • Ja dziś nie gotowałam. Byłam na ognisku szkolnym z dziećmi i kiełbaski byly. A co. Przynajmniej było bez bez.
  • Jadlam te super przyrzadzone szpinaki z czosnkiem ale nie mowi to do mnie, dalej siano z czosnkiem :) 
  • Hanq powiedział(a):
    Ja dziś nie gotowałam. Byłam na ognisku szkolnym z dziećmi i kiełbaski byly. A co. Przynajmniej było bez bez.
    To juz wrocilas z ogniska? :) Szybko cos.
  • Rejczel powiedział(a):
    Jadlam te super przyrzadzone szpinaki z czosnkiem ale nie mowi to do mnie, dalej siano z czosnkiem :) 
    Szpinak, czosnek, jajeczka, mniam. 
    Szpinak z lososiem
    Szpinak z żółtym serem
    Tortellini ze szpinakiem i ricotta

Same pysznosci
    Podziękowali 1Małgorzata32
  • Szpinak moja miłość.
    Czosnek takoż.
    A szpinak z czosnkem...poezja smaku
    Podziękowali 1MonikaN
  • Dobra, zawijamy sie na mecz.
  • Tez lubię zupki chińskie, ale robie sobie troche zdrowsza alternatywę. Wlasnie ugotowałam rosół tajski na jutro, z czosnkiem, imbirem, chili, limonka, kolendra itd, itd. Do tego makaron ryżowy, na sam koniec wrzucone mini- bakłażany i posiekany pak choi, tak zeby jeszcze chrupiące było. Bardzo ostre i bardzo aromatyczne. Biorę jutro troche na obiad dla przyjaciela :)
  • @Rejczel ognisko o 12.00 - tak tutaj jedzą obiad , dzieci małe i w ramach godzin szkolnych cały wypad był do lasu nad rzekę niedaleko naszego domu.
  • jukaa powiedział(a):
    @MonikaN ; , naprawdę nie masz serca... Jak tylko jestem wściekle głodna, złośliwie opisujesz szczegółowo te wszystkie pyszności które gotujesz ...  :'( 

Musisz nas koniecznie odwiedzić. U mnie dziś wyjątkowy niedobór snu, stwierdziłam, że musze sie odprężyć. Ugniatalam, kroilam, walkowalam, zjadłam i padlam na kanapę. 
  • Hanq powiedział(a):
    @Rejczel ognisko o 12.00 - tak tutaj jedzą obiad , dzieci małe i w ramach godzin szkolnych cały wypad był do lasu nad rzekę niedaleko naszego domu.
    Aaaa, takie buty. Ognisko dzis w samo poludnie to musiala byc dzika rozkosz :p U nas bylo chyba ze 30 'C.
  • U nas też gorąco. Ale w lesie przy rzece było całkiem przyjemnie. Drzewa dawały dużo cienia.
  • A u nas całkiem zimno. 
     :p 
  • Bób.
    Bób.
    Podziękowali 1madzikg
  • Zupa kalafiorowa, resztki pieczonego kurczaka w sosie pieczarkowym, kasza owsiana, mizeria.
  • Właśnie robię. W Ustroniu. Kurczak z ryżem i ananasem.. Ten ryż się w życiu nie ugotuje 
  • MAFJa powiedział(a):
    Właśnie robię. W Ustroniu. Kurczak z ryżem i ananasem.. Ten ryż się w życiu nie ugotuje 
    @MAFJa to mu już odpuść gotowanie,zawiń garnek kocem (najlepiej polarowym)i odstaw na 20-30 minut.Sam sobie doskonale da radę i bez dalszego gotowania.
    Koc polarowy świetnie trzyma ciepło-zawijam gar z ziemniakami,ryżem,kaszą po południu i do wieczora całość wciąż gorąca.
  • A u mnie się super sprawdza odkupiony od @wiesia ryżowar tefala. I ugotuje i podgrzeje...
  • Kopytka z suszonymi pomidorami, oliwkami i czosnkiem niedzwiedzim i fasolka szparagowa.
    Podziękowali 2Małgorzata32 madzikg
  • Pizza
    Tiramisu 
  • @mamuma @MonikaN moje "klimaty" jedzeniowe. :)
    Podziękowali 1mamuma
  • Dziś obiad u mamy męża: zupa cukiniowa z grzankami, na drugie ziemniaczki z koperkiem, duszona pierś indyka w sosie( o mamuniu jakie to dobre), ogorki malosolne, surowka z kapusty kiszonej, jabluszka i marchewki. Kawusia, 5 rodzajow ciasta, owoce i za pare godzin kolacja. Wszystko takie, ze mmmmmmmmmmm!!! Ja sie nie dziwie, ze teściu ponad setke waży, na jego miejscu ważyłabym dwieście :)
  • @Rejczel już lubię twoją tesciową :)
  • Zaświadczam, ze jest babka w deche! :)
  • w tamacie bobu
  • Pani Wiosna, też jem saute.
    Czasem robię sałatkę warzywna i dodaje bob, bez skórek oczywiście. Mi dobrze gra z pomidorem, sałatą, kukurydza. 
    Ale mi to wszystkie zielska pasują i zjem chyba każde, no nie lubie surowego ogórka. 

Jak zamawiamy pizzę, to ja z cukinia, baklazanem, z miksem warzyw, z sosem marinara, Panowie moi w klasyce się lubuja 
  • @mader dobrze, dobrze. A idealnie jest we Włoszech, bo można zamawiac po kawałku pizzy. I wtedy wazzyscy zadowoleni :)
  • Bigos wg przepisu Dąbrowskiej pyszny :smile:
  • Z bobem jest pyszna salatka z boczkiem i pomidorami. Trzeba wygoglac przepis
  • Jak przyrządzacie królika?
    Jutro ma byc na obiad.
    Ja za kzdym razem robie inaczej, wyszukując przepisy w necie. Al może ktoś zechciałby sie podzelić swoim, sprawdzonym?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.